Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хрватска

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 1 август 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.609
    Допаѓања:
    201.943
    Колку што знам, на Јадран нема песочни плажи, бар не ситен песок. Ако сум грешка нека ме поправи некој.

На Keti30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Точно за плажите, НО, ако сте авантурист едно песочно место е P1010118-vi.jpg P1010195-vi.jpg Dugu otok, Sakarun beach, според мене, Хрватските малдиви , од Задар се патува со бродови до таму ... Фасцинантно е

На CameliaMiller, Selest, bebaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Ви благодарам девојки на одговорите, ама како што пишав за тој дел ме интересираше дали има песочни плажи...:)
    Штета што толку е убаво морето и има каде да се прошета а плажите им се крш, со големи камења да неможат децата раат да си играат. :|

Секоја друга информација е добредојдена...еве повторно ќе го ставам истиот пост, за аконекој имал искуство нека пише и контакт по можност... :D

Значи за тој дел сме заинтересирани оваа година(не сме биле до сега). Ровињ, Пула, Истра, Ријека... Ќе ве молам кој бил ако може да ми помогне од искуства... ако имате линк за приватни смештаји па и соби или апартмани со поволни цени :wasntme: ;) А и по можност песочна плажа...:P Поздрав до сите :*

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Ние оваа година се решивме за Супетар, на островот Брач. Доколку некој лани бил натаму, макар до Сплит,да каже патот како е? Преку Косово-Албанија-Црна Гора-Босна-Хрватска ни дава мапата .
    И секако ако имате инфо цените како се по ресторани,маркети... :)

На lilo и azelea им се допаѓа ова.
  5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Секоја година идам не Супетар, али Сутиван центе го имаш Лидл исти и поефтини како кај нас за таму јадење пиење ајде пиво сок цени кажи речи со мала разлика. За по ресторани јадење скапо е. За патот супер е без проблеми, само ако првпат одите ќе одите Бокакоторска на траект да не ја кружите цела, тоа е кратко возење од 5 мин. Ќе си проверите јадролинија кога имате траект за да си испланирате време. За било што те интересира пиши.

На lilo и azelea им се допаѓа ова.
  6. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Кажете колку е сместувањето. Каква информација имате за плажа, лежалки,кафе храна. Како се движат цените? :)

7. curious-doll

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    @karak каде се фака траект за Бокакоторска? Колку време е пат со успатни паузи ако jа одевте и вие истата маршута?

А и прашаюето од @lilo цени за лежалки на плажа и кафе нешто и има ли песочни плажи ?
    Извини те бомбардирав со прашаюа ама секоjа инфо ми е добредоjдена со мало дете ке сме и не е лошо штом ете има некоj да прашам
    За водата знам дека е поладна у споредба со Грциjа, Албаниja..

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    • Ве молиме користете кирилица.
    Лежалки нема многу во принцип и Супетар нема убава плажа ако сте со кола шеткајте околу има топ места, заливчиња не е дека мора да земете лежалки за на плажа, затоа што во Супетар стигаат траектите за тој дел и некако не е нај нај тоа мое мислење земајќи во предвид дека скоро сите плажи и места во тој дел Брач сме го шетале лани бев цел месец.
    Тргаме а и најубаво ако сте во можност да се тргне во 19-20 часот навечер затоа што таму ако е се во ред во Сплит би биле 7 или 8 сабајле. За Бокакоторска ќе следите траект и ќе ве однесе самиот пат. И ние одевне еднаш кога малиот имаше 2 год. И тргнавме во 19 часот, а лани тргнавме во 00 ноќеска и збесна до 12 попладне и ни кидна траектот и дремевме до 14 часот. Ама годинава си одиме пак во 19 часот здравје. За било што пиши и во порака. Ќе ти пишам плажи и што те интересира. Ние ќе одиме околу 1 јули годинава. @curious-doll

9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    15.682
    На Бокакоторска има на секои 15 минути траект кај Лепетане,а карак мислам мислеше да видиш за траект во Хрватска преку Јадролинија,дека таму се поограничени линиите кон островите.
    Водата не е многу поладна,зависи и од перидот и времето,мене ми беше супер кога одевме,дури и во Грција ми се погодила поладна,таа една година имаше пеколен бран во Хрватска и неможевме ни во вода да се изладиме,бара беше.
    @curious-doll преку што најдовте смештај?

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. curious-doll

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Каj едни роднини ке сме, не плакаме смештаj али друго е наше :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. loveu

loveu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    1
    Здраво! Сакам годинава да одам Макарска. Некој што бил, ме интересира како се движат цените за смештај приватно, цени за храна, лежалки.... и дали знаете карта повратна колку пари е до Макарска ?:)

На slim123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Дали знаете некоја агенција што има аранжмани за Дубровник, со вклучен превоз?

13. slim123

slim123 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    Дечки искуства Макарска? Сакаме да одиме таму годинава. :*

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Наjубаво :) Топло море, забави, бесплатни плажи, се е поефтино во споредба со други места.

На slim123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Со превоз и смештај од агенција само за Макарска ќе најдеш, и Хвар можеби... За некои други места можеби само смештај ќе најдеш. Организирај си сама, ама скап е Дубровник :sweat:

16. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    31
    Кои се најубави места/плажи за мирен семеен одмор во северниот дел на хрватска? И како е со цените на смештај/храна? Дали лесно се наоѓа смештај?

17. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  18. pelegrina

pelegrina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    36
    Некој да каже искуство за Макарска? Ме интересира колку би чинел смештај крај на Јули почеток на Август?

19. Dona K.

Dona K. Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој бил на одмор во Хрватска во септември. Сакам да одам околу 15ти Септември па ме интересира дали е топла водата, дали вреди да се оди тогаш?

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Водата е многу топла, обично се случува температурата на водата да е иста како надвор, совршена за капење. Ама фаќа врнежлив период тогаш, па знае и да залади. Ако веќе мора септември, гледај докај 15ти да завршиш со одморот. Мене септември ми е најубаво затоа што е најмалку гужва, ама веќе згаснува сезоната, променето работно време на локалите и сите тие пропратни работи.