Девојки ме интересира. Слушам Хрватска била скапа земја. Вистина е? Еве нареднава недела треба да одиме па да знам како, што. Отприлика какви се цените во Загреб?
Зависи за што, некои работи се и поефтини од кај нас. Цени по кафичи на пример се 1,5 пат поскапи од кај наc, не се ни двојно. Облека и обувки се горе доле исто, само таму се начекуваат и огромни попусти. Во принцип, само храната е двојно-тројно поскапа, особено леб, бели пецива, овошје и зеленчук.
Кафето не е скапо, како кај нас е, 10-15 куни, зависи какво пиеш. Пиво е 15-20 куни, сокови околу 15-18, пица околу 50-60. Најефтино пециво е 5-6, крофна или кифла, а сендвичите се околу 20. Една куна се движеше околу 8.5 денари, ако не се сменило нешто.
Идеално. Има доста места за шетање, доволно кафичи и ресторани, убави плажи, и што е најважно, ефтино е во споредба со други места во Хрватска.
Како се движат цените по ресторани,маркети и на плажа...и да ми предложите некој смештај ако знајте од искуство?
vidi se zavisno kakov odmor imas zamisleno i kolku sredstva sakas da potroshis vo hr go ima lidl cenite mozes da gi vidis na net. Nie ideme na brac makarska ne sum bila ama na ostrov pokraj more 100 den. Pivo 500-600 den. ti doaga pics zboram vo restoran. Inaku ako si gotvis i se po red i te kako ke ti dojde poeftino. Ke si kupis namirnici od lidl ke si kupis sladoledi ona sto e poskapo vo market. Lebot im e skap 70 den. Ama ete ne e Sega pa na se da stedime. Sto te interesira moze i vo pp ke ti kazam i dobri mesta nesto pomirno od makarska Sega neznam sto sakas I dali sakas zurki ili ete miren odmor
Каде е тоа пиво од 100денари? На брач во коноба винотека пиво беше 20тина куни, шише од литро минерална вода рамно 25.. Во ранч водата беше 30кн, а најобично бело вино од литар 90кн, шопската 60 а тањир месо за двајца 260. Ако се земе во предвид дека 1евро е околу 7.4кн, пивото испаѓа околу 170ден, водата околу 205-240ден, 740 ден за вино на куќата и 500ден за шопска.. На плажа или по бич баровите е уште поскапо.. Во варадеро еден коктел 70 кн.. тоа ти е 9 и нешто евра.. Изгледа јас одам во погрешни ресторани и бич барови..или лето господово 2018та цените биле упола.. Дури и во Скопје во кафич пивото е 120-150ден..
Nie ideme sekoe leto vo sutivan malo no ubavo mesto nema diskoteki samo kafici i nivno kulturno leto sutivan. Ovaa godina beshe proglaseno za najubavo mesto. Koj saka mir spokoj uzivanje neka otide. Nudime i smeshtaj... Samo lani ne otidovme pa i cenite se tie 12-15 kn. pivo a site kafici se na plaza osven lemongarden hotel koj e nedostizen za nas e tamu e izgor skapo sluzat so zlaten pribor i samiot hotel e luks. Mozes da vidis na net. Edinstveno so lebot se poskapi so drugite ceni ona osnovnoto skoro se izednaceni za 10 -20 den plus minus kako kaj nas zboram vo marketi. @Dust
Некој да бил на островот Хвар да сподели искуство? Планирам мај месец пред јуни некој да знае да ме упати за цените како се движат
Jas bi ti go preporacal poprvo Split od kolku Dubrovnik bidejki mestoto e tolku iskomercijalizirano so ona pokje nema smisla so se slucva tamu od ceni za smestaj, restorani, kafeterii pa duri i marketi. Sum bil na odmor pred 8-9 godini i pred 2 godini razlikata e nenormalna. Naprotiv ne deka Split e evtin ama ako kafe vo Split cini 2€ vo Dubrovnik ke go platis 5€ do tolku e golema razlikata, a iskreno nema so da se vidi osven stariot del. Toplo ti go preporacvam Split a i poblisku ti se Plitvicki ezera so koga vekje si tamu zalnosno e da ne gi posetis A i okolu prasanjeto so go imase postaveno bidejki izlegov od temata, moj sovet ti e za kaj i da odlucis slobodno mozis da si gi razgledas smestaite na Booking (neli tamu ima 100 sliki) ama da se potrudis da pobaras na google informacii (mail, telefon) od hotelot, apartmanot ili sto i da e bidejki booking zema 10,15 na nekoi smestai duri do 20% povisok iznos od kolku so ti ke go rezerviras direktno.
Pa da tie se 250km ama avtopat e taka da za plus sat i 30ina min ke bidis tamu, pa na vrakjanje ako ti e tolku ti e zelba mozis da go posetis dubrovnik da pies kafe sum bil i tamu i tamu i iskreno poubo iskustvo imam vo Split nego Dubrovnik...ama zapnav kako nebare te teram da odis vo nekoj moj hotel hahahah
хорор е летно време Дубровник. Не можеш да се разминеш на улица од туристи, ништо нема да видиш. Ако сакаш да седнеш во ресторан, ќе бараш минимум саат време слободна маса било каде. Јас со нервози си поминав а стварно е преубав. Ама ако одиш месецов може ќе биде полабаво. Јас јули бев , тогаш беше неподносливоа смештај на букинг мислам најдов