Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хрватска

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 1 август 2011.

1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    5.666
    Nekoj da preporaca apartman vo hrvatska okolu split,trogir,makarska da e mnogu blizu do plaza?

2. alf

alf Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    55
    Za Hrvatsko primorje sum patuval poveke pati ( preku 10 pati), i najubavo e koga ke dojdes na Skadar da ne odis preku Sukobin - Ulcinj i da go mines celo Crnogorsko primorje ( leto ima mnogu guzva -site vo Crna Gora odat na plaza so koli).Od Skadar ke odis na granicen premin Hani i Hotit - Bozihaj nad Skadar i ke vlezes vo Podgorica . Preku Niksik odis na Trebinje i se spustas na Dubrovnik. ili preku Mostar odis na Split. Mines edna granica plus ama vremenski e pobrzo bidejki ja izbegnuvas guzvata niz Budva.

3. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Дали има директен автобус до Загреб и дали знаете колку е карта?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Имаше пред короната еден што оди до Љубљана и застанува во Загреб ама не ми текнува на името. Околу 50 евра.

5. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Кој период ќе одите? Ние истата рута ја одиме ,во август планираме. Може омфо доколку сакате да споделите или лп ако одите пред нас, за патот, цените таму, плажите како е

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Супер си е рутата, во јули идевме и никаде не чекавме. Единствено Црна Гора малку поспоро се вози зашто се прават мали колони ама ништо страшно, не стоиш никаде. Траект кај Херцег Нови има многу често, таму ако почекате 15мин.
    Плажите скоро секаде крупен песок или камења.

На Zhukov, curious-doll и karak им се допаѓа ова.
  7. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    125
    Здраво, дали некој можи да сподели какво е од прилика времево во септември Сплит, Хвар и Корчула?

8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    6.625
    Да не знае некој колку е повратна автобуска карта Скопје-Дубровник?

9. Aneticka

Aneticka Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, na granica dali baraat potvrda za uplaten smestaj?

10. Aneticka

Aneticka Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdavo, dali na granica baraat potvrda za uplaten smetaj? Nie najdovme smestaj ama za uplata kaj niv..

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    181.298
    Nishto takvo ne barale nikogash. Lani i polani baraa rezervacija, ama nikakva uplata ne.

12. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    125
    Дали некој бил Хрватска летово да сподели цени како се движат за храна, плажи?

13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    8.695
    Од 55 куни до 90 пиците, лигњи пржени од 65 до 90, лигњи на жар околу 120-130 куни, туна стек околу 12-130 куни, шпагети карбонара 65 куни. Плажи зависи на едно место беше 30 куни со лежалка на друго место само да изајмиш лежалка беше 40 куни. Ама секогаш можеш пешкир да си постелиш.
    Све зависи и каде си пример стари град на Задар сигурно е и поскапа храната. Мене оваа година како и минатата ми беше неиздржливо од гужви значи во Задар по саат време се чекаше да се ослободи маса во ресторан. Денес си заминавме, се уште е преполно секое селце.

14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    На azelea, karak, Филотеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    5.338
    Кој дел од Хрватска е најдобар за летување? Да има убави плажи и да е малку пораздвижено. Не ми треба некој ноќен живот ама да можам да шетам, да седнам на пијачка..

16. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955
    Истра е најубава во Хрватска, ама и најскапа. Таму и плажите се најубави. Имаш многу избор, зависи од буџетот. Ровињ е преубав, посебно навечер, ама убавите плажи се малку настрана. Пула мене исто многу ми се допаѓа, но и таму за плажа мора да се патува ако си сместен централно. Островите на Кварнерскиот залив се прекрасни, особено Крк, Црес и Лошињ. Подолу Трогир е многу убав и интересен. Сплит секако, ама е голем и убавите плажи се далеку. Во суштина Хрватска е многу убава долж целиот морски брег, овие погоре ми се мене само најубави и мислам дека провладува мислењето дека Истра е најубава.

На boo3 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    983
    Бол на Брач, Биоград на мору

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Една од најубавите ex yu републики со најдобар и најтопол народ и најпријателски настроени кон нас не се национал шовинисти немаат никакви територијални претензии кон соседите и единствени што ги признавам како братски народ иако не граничиме со нив за сите овие наши '' соседи " се пример како држава и по култура и по свест и по се останато штета што не граничиме со нив и сме опкружени со предатори иредентистисти со менталитет од 19ти век.

19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    40.098
    Дали си сигурен?

Стои тоа дека не сметаат за братски народ и се многу гостопримливи и топли кон нас. Ама, да не заборавиме, сепак се балканци и не се разликуваат толку од останатите балкански народи кога е во прашање национал шовинизам.

На MakeDamnSure му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    На некој начин сите сме националисти и си ја сакаме татковината Хрватите ја имаа таа несреќа Ватикан да им го наметне Анте Павелич и Ндх и да бидат на негативната страна на историјата во втора светска војна но ако гледаме денес гледав анкета многу мал дел од хрватите се идентификуваат себе како усташи а кај србите... Ретко кој србин не се смета себе за четник.

Поради таа погубна големосрпска идеологија меѓу другото се распадна и Југославија.

Хрватите се далеку подобар народ и попријателски настроени кон нас одколку србите кои лажно ни се претставуваат како пријатели а имаат исто како и бугарите и албанците територијални претензии ама поради силниот негаторски однос од бугарите околу идентитетот и историјата и домашната албанска иредента мораме да се држиме за србите како помало зло а во суштина не се воопшто различни од останатите ни соседи