Здраво, дали знаете автобуски превозници кои возат до Хрватска и колку се движат цените оваа година ?
Зависи на кое место одиш и која плажа. Јас скоро бев Хвар, 15 евра беше да си изнајмиш лежалка за цел ден. Ако сте поголемо друштво или фамилија поевтино е
Во Пула сум била, но многу одамна. Како дете ме носеле. Во секој случај е убаво место, можеби некој што бил сега брзо би ти дал препораки за места, плажи
Во Пула ме носеле на 8 години, слабо се сеќавам. Во Хрватска имам посетено доста места, водата секогаш била топла секаде, поготово ако одиш јули/август
Како наоѓате смештај? Ние баравме оваа година и преку букинг и аирбнб за во градот Хвар и за Сплит и не најдовме ништо за крајот на јули.
Ај види има една група на фб Апартмани Хрватска и други имаше ама не ми текнува,може ќе најдеш нешто https://www.facebook.com/groups/824195417652384
Здраво, Годинава планираме да одиме во Хрватска првпат. Која рута е најдобра? Преку Загреб викаат дека е подобра, ама е подолга и поскапа. Преку јадранска магистрала била пократка ама многу гужва. Не сум била и не знам. Колку е отприлика пат? Ние сме 4 возрасни со едно мало дете, од сега се препотувам за патот:/
Nie ideme sekogas noke do split vozime 12 saati. Posledniot pat bevme belgrad zagreb da ima pararini i malku e poskapa. Inaku ideme preku kosovo crna gora.... ovaa godina se mislime dali da ponimuvame preku peleshec noviot most. Marshutata ne sme ja opredelile. Podetalno sto te interesira pishi
Здраво, може ли да ми препорачате место за летување во хрватска за млад пар, и ако знаете некоја агенција што има понуди за летово, фала
Како е најдобар начин да се отиде на одмор за Хрватска? Авионски, автобуски? Некој што идел скоро да ми даде совет.
Патот с о автобус е хорор, трае 24 часа зошто се оди преку Струга, Тирана и нагоре преку Црна Гора. Имаш и оваа година чартер до Сплит од Скопје, лани имаше повратна карта за 110 евра горе доле исто со автобуската карта а стигнуваш за саат и 20 мин.
Ќе ве замолам за информација. Дали кога се патува за Хрватска, може со македонски пасош да се премине на мал граничен премин или мора да е на главен премин? (прашувам бидејќи по правило граѓаните од трети земји при влез во ЕУ мора да поминат на главен граничен премин). Дали некојнима информација? Ви Благодарам
Јас имам поминувано на помали премини Босна-Хрватска никогаш не сум имала проблем за пасошот( секогаш сум била со хрватски државјанин, ама не верувам тоа да има улога). Само неможам да се сетам дали имам поминато на некој од тие премини од кога се во Шенген. За со другите држави помали гранични не знам да ти кажам.
@Chantal Ти благодарам многу, мислам дека во твојот случај исто влијае присуство на ХР државјанин. Да откако се во шенген претопоставувам е можеби променето. Поздрав и убав ден