Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хрватска

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Ariel, 1 август 2011.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Nie pominuvame na site premini bez problem golem ili mal odime od eden se vrakame od drug so godini nikoj nisto nema kazano.

2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    32.635
    Каков е тој главен и мал граничен премин???
    Ние сме влегувале во Хрватска и од Србија и Црна Гора после Игало и од Босна и преку Требиње и преку тој кај Метковиќ без проблем.

На karak и PepicaAn им се допаѓа ова.
  3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    4.265
    Знае некој цени за ноќевање по хотели и ресторани, кафулиња дали и колку се поефтини вон сезона? Да речеме март-април или октомври-ноември? Зборам за крајбрежните градови како Ријека, Пула, Задар, Сплит, Дубровник...

4. PepicaAn

PepicaAn Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    46
    @JoyJoy
    Ти благодарам многу..сте влегувала откако Хрватска влезе во шенген? прашувам бидејkи шенгенските правила се поинакви..Голем граничен премин се смета за главен, помалите премини по правило граѓаните од трети земји не треба да ги користат (односно треба да поминуваат на главните премини)..

Кога последен пат сте биле за ХР? ме интересира да знам дали е пред или по влез на ХР во шенген..

Ти Благодарам

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    I nie isto kako @JoyJoy sme idele po site granicni premini odime sekoe leto i nikakov problem nitu na eden granicen premin ne ne otvarale nitu proveruvale samo sme se zadrzuvale onolku kolku sto e potrebno. Sekogas regular vlez izlez mislam deka sme im i te kako vo sistem. Znaat da pravat problem zasto ne odite na nashe more i drn drn kolku pari nosite so vas ama nie imame kukja tamu i ke im objasnime pa taka da ne bilo nikakov problem nitu edno leto.

На PepicaAn му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PepicaAn

PepicaAn Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    46
    @karak Ти благодарам многу, искрено ценам и од голема помош ми се сите информации кои ми ги даде. Јас мислев дека има промени откако влегоа во шенген, добро е да знам дека не се ригорозни.

Ти благодарам и поздрав

7. belchy

belchy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    151
    Оваа година планираме Сплит да одиме на одмор, ако може да ми кажете од кој пат одите и дали е океј за возење? Мене ми дава на мапа преку Косово, меѓутоа се мислам преку Скадар да идеме и после Подгорица.

На PepicaAn и karak им се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Da patot e super i mozete da odite po toj pat ako ti treba nesto detalno pishi

На belchy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PepicaAn

PepicaAn Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    46
    @belchy Пријатели мои минатиот месец одеа преку Косово без никаков проблем.

На belchy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    903
    Преку Косово и Албанија цело време е автопат и кај Скадар влегуваш во Црна Гора по Јадранска магистрала (Будва, траект кај Бока Которска), тој правец фати го патот е супер.

На PepicaAn, belchy и karak им се допаѓа ова.
  11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Mene me interesira drigo prashanje tie sto ke idete so deca site drzavi sto gi pominuvate albanija srbija bosna hrvatska kako i zakonot za detsko sedishte do kolku godini mora deteto da e vo detsko sedishte?

12. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    9.282
    Сакам да идам во септември во Хрватска па ме интересира како е со гужва?

Крк, Ровињ, Пула и Ријека.