Nie pominuvame na site premini bez problem golem ili mal odime od eden se vrakame od drug so godini nikoj nisto nema kazano.
Каков е тој главен и мал граничен премин??? Ние сме влегувале во Хрватска и од Србија и Црна Гора после Игало и од Босна и преку Требиње и преку тој кај Метковиќ без проблем.
Знае некој цени за ноќевање по хотели и ресторани, кафулиња дали и колку се поефтини вон сезона? Да речеме март-април или октомври-ноември? Зборам за крајбрежните градови како Ријека, Пула, Задар, Сплит, Дубровник...
@JoyJoy Ти благодарам многу..сте влегувала откако Хрватска влезе во шенген? прашувам бидејkи шенгенските правила се поинакви..Голем граничен премин се смета за главен, помалите премини по правило граѓаните од трети земји не треба да ги користат (односно треба да поминуваат на главните премини).. Кога последен пат сте биле за ХР? ме интересира да знам дали е пред или по влез на ХР во шенген.. Ти Благодарам
I nie isto kako @JoyJoy sme idele po site granicni premini odime sekoe leto i nikakov problem nitu na eden granicen premin ne ne otvarale nitu proveruvale samo sme se zadrzuvale onolku kolku sto e potrebno. Sekogas regular vlez izlez mislam deka sme im i te kako vo sistem. Znaat da pravat problem zasto ne odite na nashe more i drn drn kolku pari nosite so vas ama nie imame kukja tamu i ke im objasnime pa taka da ne bilo nikakov problem nitu edno leto.
@karak Ти благодарам многу, искрено ценам и од голема помош ми се сите информации кои ми ги даде. Јас мислев дека има промени откако влегоа во шенген, добро е да знам дека не се ригорозни. Ти благодарам и поздрав
Оваа година планираме Сплит да одиме на одмор, ако може да ми кажете од кој пат одите и дали е океј за возење? Мене ми дава на мапа преку Косово, меѓутоа се мислам преку Скадар да идеме и после Подгорица.
Преку Косово и Албанија цело време е автопат и кај Скадар влегуваш во Црна Гора по Јадранска магистрала (Будва, траект кај Бока Которска), тој правец фати го патот е супер.
Mene me interesira drigo prashanje tie sto ke idete so deca site drzavi sto gi pominuvate albanija srbija bosna hrvatska kako i zakonot za detsko sedishte do kolku godini mora deteto da e vo detsko sedishte?