Ладно е,мене при крај на август ми студеше. Иначе како што кажа членката погоре сите плажи им се камења, каде цел бетон каде поситни камчиња.
Јуни е рано за Јадранско, Сицилија да, супер, зависи колку дождови ќе има, ама грубо правило е дека јужните земји се потопли. Инаку бев лани на Истра, средина/крај на септември, јас си се бањав, супер беше, ама за мали деца веројатно потешко.
Да ве прашам тие што често патувате накај Хрватска или барем на одмори што одите. Следната недела одиме во Дубровник, па се информирав околу работи коишто ни требаат во кола. Прва помош кутија имаме, е сега читав дека имале стриктен закон ако немаш резервна гума дека може да те казнат, дали ве сопрело некогаш полиција и сте имале искуство со ова? Исто така ме интересира каков е патот до Дубровник? Убав, со дупки без дупки Чисто да сме спремни.
Било кој дел од Макарска Ревиера нема да згрешиш. Дрвеник, Живогошче, Подгора, Тучепи, Брела, Башка Вода. Сите овие местенца имаат убави и чисти плажи, смештаите се до сама плажа и има за прошетка. Тоа што се камчиња да не те плаши, си има во Џамбо од оние папучки за во вода ќе си земеш, плажите имаат и природна сенка.
Нас никогаш не не сопреле полиција па најмалку да проверуваат нешто. Патот е убав Албанија има убави автопати, па и се натака е ок може со краток лош дел ако се прави пат или слично. Обично сега не би ни требале да заглавите на граници иако ние па ни летно време не сме главеле. Ќе пазите ако пушите сега е законот по 2 кутии цигари не како до пред некоја година штека. Ако нешто плус те и тересора пиши
Фала ти многу за искуство, и јас до сега што сум одела мислам дека се убави патиштата, ама чисто ме интересираше за полицијава зошто читав дека барале такви работи. Инаку не пушиме така што немаме проблем со тоа
Iskreno neznam nie znam deka sekoja godina odime i sekogas sme nosele steka cigari deka mm pushi no od lani znam deka vazi toj zakon za hr i strikno na granica za cigari tresat drugo nisto ne gi interesirashe sto nosis
Многу ми помогна со препоракиве, благодарам Е сега за крај на јуни се мислиме... Се надевам нема да биде баш преладна водата..
Зависи од годината, лани крај на јуни во тој период водата на Јадран беше супер и цел јуни беше топло, а пред 2 год.крај на јуни и во Грчка пријатели не се избањаа. Јас одам секогаш во јули или на почеток или кон средина најкасно за да ја избегнам гужвата во сред сезона и до сега секогаш ми се погодило времето. Мислам на островите покасно се затоплува ама и таму сум била на почеток на јули и на Брач се изнабањав супер беше.
дали некој патувал за хрватска со иван пејчич, искуство? Прашувам бидејќи со Сашо Илиевски беше многу лошо