^Одиме на концерт на Iron Maiden, пар сме и не ни е битно толку каде ќе седиме, дали ќе биде блиску до плажите бидејќи планираме да останеме највеќе 4 дена и да имаме кај да се истушираме и наспиеме бидејќи патот е многу долг. Ако имаме време да одиме до плажи и да се шетаме - супер, сепак најбитно ни е да не биде скап престојот.
Дечки ,ај некој нека пише како е новиот пат до Дубровник преку Албанија ,ама не од кај Струга него преку косово ,со дете ке идам па ме интересира каков е патот за со кола
Супер, само побарајте си сместување на време затоа што сред сезона може да е потешко за наоѓање. Инаку секоја втора куќа издава соби таму, пак и хостелот е друга опција, побарајте на интернет и на фејсбук. храната е нешто поскапа од Скопје, ама на пример хамбургер или парче пица е околу 100-120 денари, лиснати кифли и сл. се 40-60 денари, пиво лименка околу 60 денари, значи не е страшно како што зборат за Хрватска. На таа страна на Сплит, кај стадионот и салата сепак има близу плажи, е сега не се најубавите ама сосема се добри, отприлика пола саат пешки е стариот дел на градот/ Диоклецијанова палата, таму често навечер има свирки на отворено кај перистилот. Многу е убав градот, баш има многу за шетање и истражување.
Доколку некој сака ке пробуричкам негде низ мејловите за во Цирквеница смештај,ние лани бевме во Ријека и жената кај што бевме сместени спомна дека имаат и таму апартманини.Ни прати инфо на мејл па ако некој сака ке побарам
Барав низ интернетов и низ агенцииве и не успеав да најдам само превоз Скопје-Задар , дали некоја од вас може да ми препорача агенција каде што имаат само превоз а не да е цел аранжман.
Прашај во Велјан. Со сигурност знам дека имаат превоз до Загреб, Дубровник, Ријека и Пула, може ќе има и до Задар. До Сплит да не знаете некои автобуски линии?
Некој тазе вратен од Макараска , има понуди од агенција околу 200е по лице со превоз , па ме интересира колку од прилика ќе ни бидат доволни за мене и дечко ми за нормален одмор без многу луксузирање ?
Ovaa godina resiv sam da idam za Makarska malku avanturisticki od 06-13 avgust kupiv karta za smestaj tam uke si baram ,pozz do site koi sto ke idat ima mn.nesta da se vidat vo preubavata Makarska ))
јас и дечкоми сакаме да одиме за Макарска сега од 12,08 преку нашите агенции па се надевам дека ќе биде убаво
Кажи за сместување како најде дека нагласи сам ќе одиш. Ми паднала на памет оваа варијанта, ако имам пари в џеб правец на шетање. Ама сам сместување кај ќе најдеш? Ако се врати кажи како помина и колку пари ти требаа? Јас во мкд сама бев на викенд и да ви кажам убаво поминав. Сега брзо бевме повеќе ама со друштво мора да се прилагодуваш.
Планирам да идам на шетња во Хрвадска (Сплит,Трогир,Примоштен,Шибеник, Крка, Макарска...) ме интерира дали таму некаден има шопинг-центри, H&M, Zara, maraa haha )
Има, Хрватска е тоа! Само цените не знам дали ќе бидат за смеење. Всушност, провери... Инаку 1 куна (kn) приближно 8 денари. http://mallofsplit.hr/
Па ако одиш сега вон сезона, можеби нема да биде толку скапо, но генерално е поскапо од Македонија. Основна храна не толку многу поскапа. А можеби во шопинг центрите ќе начекаш поголеми попусти околу облеката, така да не мора да значи.
Ме интересира дали некој бил Ровињ на летување или околу градот. Сакам да знам какви се плажите дали се песочни или претежно со камчина, каква е водата топла ладна, дали од еднаш е многу длабоко или не... Гледав за смештај има на интернет доста избор.
Драга @Andemona, ако сакаш контакт од жената од Ријека, цена за смештајот, колку бевте оддалечени од плажа, плажата дали е песочна итн. Значи за тој дел сме заинтересирани оваа година(не сме биле до сега). Ровињ, Пула, Истра, Ријека... Ќе ве молам кој бил ако може да ми помогне од искуства... ако имате линк за приватни смештаји па и соби или апартмани со поволни цени А и по можност песочна плажа... Поздрав до сите