седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог. Тогаш никаква работа не ќе работиш: ни ти, ниту твојот син, ниту твојата ќерка, ни твојот слуга, ниту твојата слугинка, ниту твојот добиток, ниту странецот што е внатре во твоите порти
Изгубив еден час за да сфатам дека и Вие и страната lifeconnect сте адвентисти (на македонски саботјани), но за (не)среќа сум бил во право. Ви благодарам што откриено ми го потврдивте тоа. Имате на форумов и посебна тема за Адвентистите (http://forum.femina.mk/threads/Христијани-Адвентисти.15097/), можете таму да продолжете да ги поставувате Вашите реклами.
pred nas dali sme imale zivot(dali sme ziveele prethodno)?Ima edno video na koe dete se sekava na prethodniot zivot
Од кога адвентистите веруваат во реинкарнација? Ова ми е сосема непознато. Колку што знам верувате во спиење на душата...
Доколку прашањето ти е што велат адвентистите за реинкарнацијата, тогаш спаѓа во темава. Колку што ми е мене познато , адвентистите не веруваат во реинкарнација. Но доколку прашањето ти беше воопшто што мислат луѓето за реинкарнацијата (дури и независно нивната верска определба), би било посоодветно да се постави во истоимената тема: Реинкарнација во подфорумот Мистерии.
Тоа е твое право и тоа е сосема во ред. Зборот ми е дека кога пишуваш за нешто, требаш тоа да го правиш на соодветен начин во соодветна тема. На пример ако темата е за чоколадо не би требало да прашуваш што мислите за најновите автомобили. Тоа прашање треба да се напише во темата за автомобили, а не во темата за чоколади, освен ако не прашува некој за чоколадни автомобили
mozebi e za smeenje samo ete prosto nezz kako ovde i sega ti da ne mi pisese pak nemase da vidam deka e na ovaa tema
Незнам искрено ништо за адвентистите а и од пишаниов почетен пост не разбрав баш најдобро но ајде едно прашање- Која е разликата на адвент.со реформаторите и протестантите?
Не е за смеење, убаво си праша и напиша, - можеби си нова/нов низ социјалниве мрежи, јас само ти свртувам внимание за нареден пат, бидејќи на тој начин другите феминки (членки и членови на овој форум) полесно да можат да се снајдат во напишаните прашања, коментари и мислења.