Ма за фалење си! Таков резултат за еден месец јас може да сонувам. Многу ми е мило што се реши за хроно.
Ја да се исповедам мавнав 3 чаши розе вино. Утре јово на ново, криво ми е цел ден пази и навечер се зезнуваш.
Да се исповедам...се фино си стои во фрижидер од кога јас не го јадам. И сладоледот со недели, и радлер лименки, и чоколатца, житни барови, млеко, јогурт... Се јас сум јадела значи
За истово со мм се убедувавме. Јас сум ги јадела чоколадите, како не бе. Едно прашање, комбинациј доручек тонус со печеница и крем сирење грешка ли е? Со јајце знам ќе е грешка. Доручек: вода со лимон, омлет со домат, 1 парче тонус + кафе. Времето запазено. Ручек ќе биде варени јајца - само белката со салата. Вечера исто белки со салата. Тонусот не го тостирав денес. Се надевам не е сериозна грешка. Од утре почнуваме со тостирање.
За ручек не може само белки, ти треба појак протеин. Месо или печурки. Крем сирење не е дозволено во хроно. Не знам на кое точно мислиш? И не знам како мислите ден да терате со едно парче тонус.
За ручекот ок, ќе спремам месо или белки со печурки омлет. Прочитав негде по нетот во правилата за хроно дека е дозволено фета поправо, го помешав. Кое фета го јадете, е вкусно а не многу солено? Ова на Президент може? Вчера јадев 2 парчиња тонус, денес едноставно не можев да ги изедам, немав апетит.
Среќа не пијам пиво, за алкохол слабо се воздржувам. Мени за денес: Доручек - вода со лимон, 2 парчиња тостиран тонус со 1 парче печеница и таратор ( со кисело млеко и краставица) Ручек - Пилешко месо со зелка салата и патлиџан ( веќе спремен) Вечер - Уште се мислам, веројатно ќе биде белки од јајца со салата ( украдов идеја од Ели23 ).. Дали може печена тиквица за вечера со салата? Ваљда да а ? За денес ќе пробам да испијам само 2 кафиња.
И јас да се исповедам од денес почнувам повторно,ама на некој вид на ванрестрикција ќе бидам.Пишувам тука за кога ќе видам да не се откажам. Ќе ставам и слики од доручек и вечера,а за ручек нема да јадам месо.Ако јадам некогаш ќе ставам и од ручек слика. Ако видите ме нема да објавам или да пишам ден-два да ме искарате Може тиквица за вечера,ама подобро да има и протеин,бар една белка @mimiiiii Еве го мојот доручек не е фотогеничен затоа ќе иде во спојлер Леб повеќе ќе има,ова само за сликање Спојлер Пржен пипер со јајца,домати и ржано лепче
Добро утро Лимон со млака вода Доручек: Свински врат - 4 парчиња (тенкички ) Тонус потпечен - 2 парчиња Патлиџан - 1 Куц младо сирење (со усул) Кафе на репортоар сега, Ве молам за тишина
Ќе пишам малку покасно,затоа што сега немам време.Ама во ванрестрикција се додава за ручек скроб (грав,компир,леќа....)Има и ужина ама јас без ужина ќе бидам
Сaкaм дa кaжaм декa денес ми е 4ти ден. Немoжев дa гo зaмислaм живoтoт без утринскo кaфе, нa глaднo и неизмиенo Се е дo мoзoкoт. Сегa лимoнaдaтa ми е тoa кaфе и не ми е ништo сменетo....Дури и oвa кaфе нa рaбoтa штo гo пијaм не ми е пoгoденo, некaкo рaди чуден вкус и пoстoјaнoтo чуствo нa сувoст вo устaтa ништo не ми е кaкo пoрaнo.
Ручек 4 Рaстуренa сaрмa сo мисиркинo меленo и дaјкoн сaлaтa. Темницa дoмa @Bozica1980 е срце! Кaфенцетo зa мерaк и рaјт oн тиме.
Ванрестрикција е период после рестрикцијата.Некои во тој период ја оддржуваат килажата,а некои слабеат зависно од организмот. Тука за доручек смеат да се јадат сите млечни производи освен маргарин,млеко и јогурт Пченка и пченица смее За ручек се додава сега и грав,леќа,боранија,грашок,ориз,за компир не сум сигурна ама ја го конзумирам Ако се јаде грашок,боранија се јаде со бело месо,ориз само со зеленчук,а грав не се јаде со месо Со грав може понекогаш да се изеде и едно парче леб од цело зрно или едно парче младо сирење За вечера бело месо,белки,печурки со зеленчук,кој не е битно во која боја е(смее и црвен) Еве накратко @Eli23 Јас денес имав за ручек пире со салата од домат,а за вечер ми е во план скуша со некоја салата @sanjaeva скришно јадеш а?Сања да јаде на никој да не даде(за темницата) Мала шала Наздравје нека ви е на сите
Амa се изнервирaв. Вчерa купив oд тинекс јуфки oд хељдa. Сегa гo читaм сoстaвoт и oк...кoгa пoд етикетaтa сo деклaрaцијa, другa гледaм. Јуфки интегрaлни! Смеaт ли вaкa дa лaжaт нaрoд ејј...