den 5 појадок леб путер мортадела ајвар домат краставица лен ручек домат краставица и колбаси вечера ќе биди стек со краставица
Доручек 7 2 кришки тонус потпечени 3-4 парчиња шунка путер лутеница Ручек 7 1 варен пилешки батак со карабатак лутеница Није ми д'н Ни воља, ни креативност денес. Но...убав разговор имав со една докторка, не обична, туку врвна докторка. Ја прашував за ХИ дали е здрав режим? (зошто мене паника ме фаќа од месово) Ми рече дека она како доктор ја препорачува и ми посоветува да ја воведам како семејна исхрана...но мојата ќерка од зеленчук јаде само краставица и тоа: во зима - свежа, во лето - кисели краставички и патлиџани исклучиво во јануари или февруари ако држи уште мразот Друго, ја прашав за кафето. Ми рече дека може да си приуштиме кафе, две плус, но никако турско кафе. Турското да се исфрли скроз. Да пиеме нес, еспресо фредо, еспресо (кој го може без шеќер )...значи чисти кафиња без талог. Лимонадата од сабајле обавезно да биде со млака вода , а во текот на денот и најкасно до 18 часот да се пие ладна лимонада. Се распишав. И комшијава ми вика дека сум ослабела....лаже!
Кое младо сирење е ова,може слика,каде може да се најде...?А урда смее ли ,не знам кај нив како е називот...гледам дека повеќе избор на производи имаат отколку кај нас ...И друго сакав да прашам,келераба дали нашол некој?Мене на пазар ми рекоа во зима да им се обратам,а на фб гледам редовно ја јадат и овој период...
Еве јас од денес ви се придружувам. Сакав со УН ама ништо па си велам да пробам со овој начин на исхрана. Ве читам постојано, голема мотивација сте ми. Држете ми среќа, ќе ми треба.
Пoјaдoк киселo млекo сo леб и мaлo пaрче пилешки прсти Кaфе Киселa вoдa Не ми е јaснo зoштo ми се лoши ми се гaди oд кoгa пoчнaв нa хрoнo никoгaш пoрaнo не сум имaлa тaкoв прoблем???
Дека кафињата без талог не го потикнуваат панкреасот да лачи инсулин? И тие имаат кофеин ... Помало зло за користење се ама 4 кафиња на ден, шо знам. Пробајте си ..
Мислaм декa прoблемoт е вo тaлoгoт, a не вo кoфеинoт. Зaтoa женaтa и ми рече...кoгa системoт зa дигестијa имa слoј oд тaлoг нa себе, сaмoтo вaрење нa другaтa хрaнa е oтежнaтa. Кoј кaкo сaкa...мене веќе 3 кaфињa ми се дoвoлни, нo aкo излезaм и бидaм сo луѓе пa седнеме негде...ќе имa и 4 кaфе и лимoнaдa пo 18h. Сaкaв дa ве прaшaм- дaли смее дa се јaде џигер?
Ме погоди мене, нека помогнат колешкиве. Ја на гости сум,хроно слабо овие 2дена, сега ми готват за ручек,а за вечера во кафана батак,стек тоа Од утре сама,ќе ве дружам пак
Од маса само што станав. Динстав свинско и една краставица. Ретко купувам свинско, екстра ми се виде, или гладна сум била И кафе ме чека пред мене. Понекогаш мислам јадам за да пијам кафе.
Ручек 8 - свинскo месo спремaнo вo грил тaвa - сaлaтa пaтлиџaн и крaстaвицa Спојлер: ... стaнувa и дoсaднo и нaпoрнo сo месoвo