да сакамн да пробам па ке видам до кај ке стигнам после јадење пола саат не смее вода така? за ручек и ечера може пилешки копан со салата јас мислам дека нема да вечерам денес ке биде многу касно дека касно доручкував
Да пред и после јадење пола час не смее вода да се пие или друга течност. Пилешки копан смее и за ручек и за вечера,само за ручек гледај да јадеш некое потешко месо за да те држи до вечера. Само за вечера се јаде само зелена и бела салата и вечерата не се прескокнува,барем касни една белка ако не можеш друго
@sanjaeva @Bozica1980 ке се пријавите? мене денес прв ден се надевам без грешки доручек-2јајца,2парчиња леб,2парчиња свински врат 1 патлиџан ручек-шопска салата со 2 варени копани вечера -планирам само 1копан добро е?
Се е во ред освен сирењето во шопската ако си го јадела, млечни производи во рестрикција само за доручек Ама не е страшно како за прв ден
Шопската како што ти пишаа со сирење ако била не смее. За вечера ако имаш нешто салата(зелена и бела) земи си,ама ако не си гладна доволно е и само 1 копан. И гледај на пример ако ручек ти биде копан,за вечера да ти биде нешто друго,да не биде се едно исто. Што не e јасно слободно прашувај
05.09 почнувам повторно 1ден појадок:Ржан леб,путер,шунка,маслинки и кисело млеко со сусам и лен За ручек ќе имам 2 батака со домат,а за вечера риба или ослич или скуша со домат(дека надвор од рестрикција ќе бидам пак,но без ужина)
Mene denes trebase da mi e 10ti den no vcera i zavcera malku utnav haha no mozam da kazam deka obemot vo strukot mi e namalen primetuvam po farmerkite.Taka da ke prodolzam so ovoj rezim, a ke se meram posle nekoja nedela
2 ден надвор од рестрикција: Појадок:2јајца пржени,3маслинки,печеница,малку домат и путер Ручек:Компири варени со домат Вечера:Ослич со домати изгледа(вчера скуша вечерав)
Јас се префрлив во вонрестрикција, секако последниве 3 дена правам грешки и кризирам за благо(ПМС е крив). Вака барем ќе поткаснувам по некоја овошка, црно чоколадо и сл. плус и ќе вежбам. Па би требало уште овие кило,две да ги ослабам Да не се мачам за џабе и да правам грешки само Ако не бива, пак на рестрикција
вонрестрикција се слабее или само се одржава моментална тежина што плус е дозволено вонрестрикција јас испод 28 дена не планирам да изпаднам од рестрикција сега за сега оде убаво
3ден: Појадок:Сирење,маслинки,домат и шунка со ржан леб Ручек:Стек со домат Вечера:Или батак или скуша со некоја салата
мораш јас по 3 л обавезно пијам и мислам водата има најголем удел во слабеењето ајде бе хронерки давајте мотивација мерете се кажете нешто?