Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хроно исхрана - дневно мени и слики

Дискусија во 'Диети' започната од rokiroksana, 24 септември 2013.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.236
    Каде го купивате тој манастирски леб? И хроно ајвар си имате домашен или и тоа се продава :D

На Ane-Goki1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Скопје - Веро, Рамстор, Рептил и Зегин. Јас домашен си јадам(нема шеќер),а некои гледам земаат Мамас,ама и тој колку што знам не е баш по хроно

На macunka и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  3. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Manastirski ima vo Vero, Ramstor po drugive ne znam. A ajvar znam deka e dozvolen Mama's ama e uzasno skap. Prees go gledav u Zur, tegla od 500 gr 230 den na popust

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Mamas bil dupka vo zakonot taka vikaat na hrono gupava, ima zejtin ama nema sheke i ocet

На Bozica1980 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.236
    Подобро месо отколку ајвар да купуваш :D

На Ane-Goki1 и macunka им се допаѓа ова.
  6. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.202
    Манастирскиот леб не е баш убав. @kukla21 има едно видео за најлесно лебче на свет. Сега ќе го побарам и ќе го ставам. Нема месење, мешаш со лажица и печеш. Јас го правам со чаша ржано и чаша јачменово брашно.
    Едит, еве го

На Keti J.Jovanova, mami blue, macunka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Па и домашниот што го правиме ние дома се мислам нема ни оцет ни шеќер,така да како домашен нема,ако можеш да си направиш.А за зејтин дека има секако има :D
    Манастирски не сум пробала,ама сум јадела доста купечки и ниеден не ми бил убав на вкус.Домашен леб си е домашен,поубав здравје.Се согласувам со @Bozica1980

На kukla21 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене не ми е лош манастиракиот. Ама домашен е врв!

10. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.236
    Имаш некој испробан рецепт за домашен?

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас се водам по рецептата погоре на видеото од Божа. Само менувам форма и брашната. Кога што имам. Рецептот ми нема утка. Сум правела со спелта, р'ж, јачмен, овес.. р'ж и јачмен е некако најдобра комбинација. Спелтата дава добар шмек, ама дека викаат да се избегава, гледам да не ја користам.

Едит. место кисело млеко најчесто ставам кисела вода. Понеутрална е и не ти го намалува изборот за јадење: млечно и јајца.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    @Bozica1980 Moram da gi probam lepcinjata, dosega sekoj obid za leb mi e neuspeshen pa ozgleda moram pak so lepcinja.
    @Ane-Goki1 ovaa godina majka mi mi napravi lut ajvar, a bidejki dojam ne e bas preporaclivo da se jade luto, zatoa sabajle si kupiv edna teglicka Mamas bas da vidam so skap ajvar e toa. A za Manastirskiot leb i bas ne mi e nesto omilen, tonusot mi e ok, ne znam deka nekoj drug ima dozvolen, ama pa zatoa domasno koga ke si napravis e najubavo.
    Denes kaj mene za dorucek - amarant, prshuta na puter, semki i kiselo mlekce mmm meraci

На Bozica1980 и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Јас на почетокот јадев ржан леб демек 95% бил ржан ама потоа си земав да си месам поубаво нема.
    Моментално не сум на хроно,ама планирам да почнам озбилно од понеделник здравје.
    Наздравје нека ти е @macunka

На Bozica1980 и macunka им се допаѓа ова.
  14. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    @Ane-Goki1 Фала, здравје да имаш
    Те чекаме од понеделник да се придружиш

На Bozica1980 и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Hrono blogerkata Ana tonusot go dava kako opcija pokraj domasniot, mene mi e ok, potpecen so puter, zaradi bebus i obvrskite domasno nemam napraveno ama planiram ;)

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.202
    Тонусот во исклучителни случаи кога нема друг леб. Овој од видеото со се печење потребни се 20мин. Брзо е.

На macunka и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  17. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Домашен леб дефинитивно, макар што и тонусот е добар и најважно нели е да e препорачаните брашна. Гледам по маркетиве дека ептен излегоа нови видови на 'ржан , манастирски , некој си од Србија тонус, веќе се чудам како сите почнаа да произведуваат ваков вид на леб. Јас си го јадам тонусот на тостер секогаш колку и да немам време. За ајварот од Мамас сум се мислела дали да го земам ама читам по групине демек можело некои не можело, а домашен мислам дека е најдобро барем знаете колку и што ставате. Јас од мисла цело лето го мислев и на крај изедов едно мало тегле домашен во склоп на хроново за доручек и ми помина меракот. :)

На macunka, only44you и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  18. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Jас сакам да ве прашам нешто во врска со оваа исхрана. Сакам да ја почнам но гледам дека и за појадок и ручек има месо, јас на пример јадам само пилешко или риба друго месо не јадам. Дали можам со комбинација од само пилешко и риба да ја започнам, а и од сабајле не ми се јаде одма месо :)

19. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Мамас во Тинекс во понеделник ќе биде 129 денари, тегличка од 550 грама. Мака ми е што за иста тегличка платив 230
    За појадок има сушено домашно месо, пршута печеница, сланина, одредени млечни производи и леб од дозволени брашна.Да за ручек има месо, стварно не знам што да те посоветувам и не знам дали само со пилешко и риба ќе можеш да се водиш по правилата.

20. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Денес за доручек праз и јајца и тонус тостиран, кај моите ќе одам па затоа земав тонус, а таму за ручек ме чека печено домашно свинско, за вечера најверојатно ќе биде туна во сопствена саламура.
    П.С Пушеното домашно месо е готово, утре за доручек ќе го пробам, ќе гледам што можам повеќе да се изгребам од моите image-0-02-05-7209a975fec0b43f7838987daaa75c006737a4b0b1b22cada1bfb0a51ff3dd57-V.jpg

На irenna, Bozica1980 и Nellie им се допаѓа ова.