Скопје - Веро, Рамстор, Рептил и Зегин. Јас домашен си јадам(нема шеќер),а некои гледам земаат Мамас,ама и тој колку што знам не е баш по хроно
Manastirski ima vo Vero, Ramstor po drugive ne znam. A ajvar znam deka e dozvolen Mama's ama e uzasno skap. Prees go gledav u Zur, tegla od 500 gr 230 den na popust
Манастирскиот леб не е баш убав. @kukla21 има едно видео за најлесно лебче на свет. Сега ќе го побарам и ќе го ставам. Нема месење, мешаш со лажица и печеш. Јас го правам со чаша ржано и чаша јачменово брашно. Едит, еве го
Па и домашниот што го правиме ние дома се мислам нема ни оцет ни шеќер,така да како домашен нема,ако можеш да си направиш.А за зејтин дека има секако има Манастирски не сум пробала,ама сум јадела доста купечки и ниеден не ми бил убав на вкус.Домашен леб си е домашен,поубав здравје.Се согласувам со @Bozica1980
Јас се водам по рецептата погоре на видеото од Божа. Само менувам форма и брашната. Кога што имам. Рецептот ми нема утка. Сум правела со спелта, р'ж, јачмен, овес.. р'ж и јачмен е некако најдобра комбинација. Спелтата дава добар шмек, ама дека викаат да се избегава, гледам да не ја користам. Едит. место кисело млеко најчесто ставам кисела вода. Понеутрална е и не ти го намалува изборот за јадење: млечно и јајца.
@Bozica1980 Moram da gi probam lepcinjata, dosega sekoj obid za leb mi e neuspeshen pa ozgleda moram pak so lepcinja. @Ane-Goki1 ovaa godina majka mi mi napravi lut ajvar, a bidejki dojam ne e bas preporaclivo da se jade luto, zatoa sabajle si kupiv edna teglicka Mamas bas da vidam so skap ajvar e toa. A za Manastirskiot leb i bas ne mi e nesto omilen, tonusot mi e ok, ne znam deka nekoj drug ima dozvolen, ama pa zatoa domasno koga ke si napravis e najubavo. Denes kaj mene za dorucek - amarant, prshuta na puter, semki i kiselo mlekce mmm meraci
Јас на почетокот јадев ржан леб демек 95% бил ржан ама потоа си земав да си месам поубаво нема. Моментално не сум на хроно,ама планирам да почнам озбилно од понеделник здравје. Наздравје нека ти е @macunka
Hrono blogerkata Ana tonusot go dava kako opcija pokraj domasniot, mene mi e ok, potpecen so puter, zaradi bebus i obvrskite domasno nemam napraveno ama planiram
Тонусот во исклучителни случаи кога нема друг леб. Овој од видеото со се печење потребни се 20мин. Брзо е.
Домашен леб дефинитивно, макар што и тонусот е добар и најважно нели е да e препорачаните брашна. Гледам по маркетиве дека ептен излегоа нови видови на 'ржан , манастирски , некој си од Србија тонус, веќе се чудам како сите почнаа да произведуваат ваков вид на леб. Јас си го јадам тонусот на тостер секогаш колку и да немам време. За ајварот од Мамас сум се мислела дали да го земам ама читам по групине демек можело некои не можело, а домашен мислам дека е најдобро барем знаете колку и што ставате. Јас од мисла цело лето го мислев и на крај изедов едно мало тегле домашен во склоп на хроново за доручек и ми помина меракот.
Jас сакам да ве прашам нешто во врска со оваа исхрана. Сакам да ја почнам но гледам дека и за појадок и ручек има месо, јас на пример јадам само пилешко или риба друго месо не јадам. Дали можам со комбинација од само пилешко и риба да ја започнам, а и од сабајле не ми се јаде одма месо
Мамас во Тинекс во понеделник ќе биде 129 денари, тегличка од 550 грама. Мака ми е што за иста тегличка платив 230 За појадок има сушено домашно месо, пршута печеница, сланина, одредени млечни производи и леб од дозволени брашна.Да за ручек има месо, стварно не знам што да те посоветувам и не знам дали само со пилешко и риба ќе можеш да се водиш по правилата.
Денес за доручек праз и јајца и тонус тостиран, кај моите ќе одам па затоа земав тонус, а таму за ручек ме чека печено домашно свинско, за вечера најверојатно ќе биде туна во сопствена саламура. П.С Пушеното домашно месо е готово, утре за доручек ќе го пробам, ќе гледам што можам повеќе да се изгребам од моите