Дa ве прaшaм вaс хрoнерки.Некaкo oвa хрoнoвo ми се гледa дoстa скaп режим,незнaм дaли би мoжелa финaнсиски дa гo издржaм.Кaкo е кaј вaс?
Скапичко е, особено на почетокот кога треба се да искупиш и ти се јаде повеќе, ама после си влегуваш во шема и си правиш комбинации и не јадеш мн месо повеќе салата, а месо ради реда. Јас сум вонрестрикција и јадам и ориз,грав,леќа и е малку поефтино. Ама тука не купуваш грицки, сокови и други работи што и баш не се ефтини
Најголема мака ми е утринското кафешто мора прво да доручкувам па да го пијам....и кои семина ги ставате горе на лепчето
Се е навика, зборам за кафето, мн полесно ми е на стомакот кога ќе се напијам кафе после доручек. Јас ставам тоа што имам, сусам, лен, тиква, ким
Навистина е скапо,посебно периодов кога зеленчукот е поскап а салата мора да се јаде. Зависи распоред,примањата кои ги имаш и можеш да си дозволиш.А плус ако треба да готвиш за тебе и за семејството друго,замарање е
Ова брашно не е дозволено. Дозволени се само чисти брашна од рж, овес, јачме , хељда, просо и спелта поретко и не во првите 28 дена
Здраво... Ќе може ли да ми кажеш колку време си на вонрестрикција и дали слабееш во вонрестрикција? Јас сум 4 и пол месеци на рестрикција, се слабее да, но не можам веќе да издржам ниту финансиски, ниту психички (секојдневно размислувајќи што да зготвам за мене и за моите) , а и физички, зошто по цели денови сум во кујна врз шпорет, и искрено преку глава ми е од месо и сува храна...... Размислувам да се префрлам на вонрестрикција, но бидејќи имам уште мнооооогу кг. за симнување, не знам искрено што да правам
Jas sum pomalku od 2 meseci vonrestrikcija i prviot mesec oslabev 5 kg. Od 68 na 63, ama sega poslabo mi odi, napraviv nekolku namerni greski, pa dobiv, pa nastinata i jas i bebush i ocekuvam da odi pobavno bidejki nemam uste mnogu za simnuvanjesakam da stignam do 60.pa da pocnam da vezbam. A za obrocite probaj da gotvish hrana za poveke denovi, na pr pilesko i riba zgotvi za po dva dena, napravi polneri piperki za 2 dena ili zamrzni. Za vecera pravi si potazi, da ne bide samo suvo. Jas sega zasega gotvam skoro sekoj den i ne znam kako izdrzuvam i plus so bebe, ama koga ke trgnam na rabota kojznae kako ke bide. Ti probaj si i vonrestrikcija i vidi kako ke ti bide, sigurno se slabee pobavno. Mozes oriz, boranija, grasok i ednas do dva pati mesecno lekja ili grav, koga jades skrobno nema uzina. Pisi sto ke odlucis
Еве одма ќе ти пишам дека сакам да пробам со вонрестрикција, но после Божиќ.... Сега сакам малце да се опуштам и да си се почестам , но со внимавање секако.... Последнава недела дена правам намерни грешки оти треба да добијам и овој пат не знам што ми е не можам никако да се воздржам... Инаку и јас сум со мало бебе , на работа кога ќе почнувам не знам како ќе биде со вонрестрикцијата, бидејќи најмногу ме мачи тоа со ужината , односно со предвиденото време за ужина.... Не знам дал ќе успеам да се организирам , инаку пак ке треба во рестрикција....
hronovki eve vi eden recept izgledaat mn interesno http://www.posaljirecept.rs/gnezda-od-izdubljenih-kajzerica/
Fala za receptot, bash izgleda vkusno, ova za castenje ednas vo 15 dena Jas denes se pocaativ urda i jajca
Ajde posle praznicite pak na Hrono. A uzina se jade denovite koga jades meso, ako jades grav, lekja, boranija, oriz togas nema uzina i se jade 3 casa posle rucek a sega toa treba da bide od 16 do 18 casot. Eve i jas denes podocna rucav, ama uzinata ke ja propustam Te cekam da se druzime
Девојки здраво,истражував некое време за диетава и ми се чини за ок. Е сега имам прашање околу кафе и чај. Јас сум дооста голем љубител на кафе,значи пијам неколку пати во текот на денот.Дали е дозволно да се пие кафе неколку пати во денот?