Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хроно исхрана - дневно мени и слики

Дискусија во 'Диети' започната од rokiroksana, 24 септември 2013.

1. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Многу ми одговара исхранава само лубениците ме зафркнаа а и тие брашната за појадок се каде каде поскапи од другите, така што со интегрален леб решавам проблем. Инаку супер резултати имав, најадена сум, што е многу важно, а пак од друга страна малку ми е скапо тоа месо, печурки, риба... Давајте предлози, алтернативи...

2. metalhead

metalhead Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Пред некое време прочитав на еден сајт за оваа диета.Дали ја има некој пробано и ако ја има какви се резултатите?:)

3. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Ајде ова нека биде поддршка за искусните хронерки да започнат група па ние останатите ке помагаме...иначе има хроно центар и кај нас па ако некој бил нека сподели,најново гледам ја има дури и книгата на македонски јазик.Исто така забележав дека лебот што го користат Тонус го има во Биокулт Биокосмос така нешто во тц Капитол

4. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Супер браво и фала за темата.Првпат слушам за хроно исхрана или само незнам дека така се вика...ова е всушност здрав начин на исхрана, бидејки луѓето се навикнати на брза храна најверојатно поради недостаток на времето...Еве јас се инспирирав од "диетата на ирена" ама тука некаде е со хроно исхраната и за три недели успеав да симнам 4-5 кг со многу прекршоци дека роденден ми беше :) ке продолжам и понатаму оти тие 4кг и не ми се познават дека сум ги симнала,имам уште најмалку 10 да избришам од моето некогаш секси мускулесто тело :)
    Се надевам ке се дружиме и совети ке делиме

На Espadrila и macunka им се допаѓа ова.
  5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Една идеја која вчера ја пробав за вечера. Значи протеинска е, Диетална е, и е добра и за доручек и вечера.
    3 јајца
    1 рендана тиквица
    2 рендани моркови
    3 лажици несолена урда
    лажица ипол брашно ако имате интегрално
    малку сол
    малку зејтин
    малку сода бикарбона
    Се меша и се става во калапи, се пече 15-20 мин.
    Рецептов ми е импровизиран од хроно исхраната.

На simoncelicius и Marmalade им се допаѓа ова.
  6. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Ова одговара за појадок бидејки тогаш се јадат цели јајца и интегрално брашно.само сирење не смее со јајцата ,инсче убва идеја ,може и слика да ставиш

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Marmalade изедовме каква слика :Dи дете и маж кој во слободно време сака да е билдер:D:D и јас.
    Убаво изледаа ко солени колачиња.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. skokotlivka

skokotlivka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    momentalno ja drzam un dietata i bidejki sum anemicna imam problem so vrtoglavici. vo un dietata kako sto spomnaa se jade ovosje za dorucek , a so mojava anemicnost malku mi e tesko. prasanjeto mi e dali mesoto vo kakvi se oblici moze da se jade( vareno, peceno, przeno). pozdrav

9. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Овој начин на исхрана според мене е најдобар и има доста резултати.Јас веќе сум 16 дена на овој режим на исхрана и се чувствувам супер и имам ослабено сега за сега 2,5кг

10. zade123

zade123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    mlecni proizvodi ne treba da se zemaat navecer :)

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    да, по правило на хроно, ова јадење е само за доручек ради брашното и урдата а и за вечера само белките од јајцето е јадат.

12. zade123

zade123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jas sum na hrono veke 3-4 meseci, bev vo centarot vo skopjei tamu mi kazaa deka ke ide podolgo slabeenje oti imam dosta za gubenje :) i mi dadoa nekoi suplementi da se zabrza. inaku dobro mi odi si pravam domasno lebce se naviknav i odam na mesec dena na kontrola. mesecno prviot pat izgubiv 6kg, sega po 3-4 ama vazno se namaluvaat :) srekno na site :*

13. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите:inlove:
    Јас сум нова на форумов,читајќи ве, одлучив да се советувам со вас и секако да се поддржуваме:)
    Сакам да ја почнам хроно диетата имам вишок околу 20кг.Па ајде некој нека сподели резултати,дали е добра диетата и слично:D
    И уште едно само да прашам дали за појадок може да се појадува интегрално лиснато со јогурт? Бидејќи сум прва смена цело време немам друг избор..:?:

14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добро во оваа исхрана може месото понекогаш да биде пржено или стрикно варено или печено?

15. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Може да биде и пржено понекогаш,ама на маслиново масло и да не се претерува со маслото

16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Од леб смее само оној од дозволеното брашно(р'ж,јачмен,овес,просо..) а оние што се купечките обично се мешани со пченично брашно а тоа не смее.Ја си купувам од Специјал баварски леб тој е р'жан и можеш од него да си правиш сендвичиња доручек само внимавај не се меша јајца и млечно,млечно и млечно и два вида на месо.За било какви прашања тука сум веќе ги научив сите правила на исхранава :D

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Пркиулучи се на фејсбук има група хроно исхрана на спрски е и има се да прочиташ. Од сабајле треба да се внесе протеин значи ќе згрешиш со интегралното лиснато и јогуртот. Јогурт не се пие воопшто туку младо сирење и тоа една-два пати неделно. Не само интегрално да е лепчето туку од цели зрна безглутенско итн. Во доручекот исто така треба да има зеленчук и некој протеин, јајце, месо.

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добро од кој леб да купувам,зошто не можам да си месам од куп обврски

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.913
    Допаѓања:
    171.751
    Е конечно се одлучив за која диета сакам да одам.
    Лимоновата ми беше попримамлива ама сепак оваа. Едино не знам како ќе ги јадам сите тие оброци зошто брзо се заситвам, не јадам многу ама сепак се хранам нездраво и тука де тие килца плус.
    Сега само треба со мама да зборнам зошто тие со тато постат па ќе ми требаат "специјални привилегии" за деновите кога сум од сабајле на факултет, таа да ми направи нешто.

20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Човече сега ме прифатија во групата Хроно Исхрана без цензуре-на српски,кој карактер,па жените таму све се направиле манекенки..Од какви дебељуци сега шланк,ете ми мотивација:P