И за доење не е препорачлива. Секој губиток на килажа кај мајката над 500 г неделно доведува до ослободување на токсините од масното ткиво во млекото, па хроно не е пожелно. Во хроно се топат масните наслаги, односно тие се искористуваат за да се добијат јагленихидрати кои даваат енергија на организмот да функционира. Сето она што останува после преработката на мастите, вклучително и токсините се излачува преку телесните течности, а особено во млекото. Ова од педијатар ми е кажано.
Може мила не знам само така кажав оти сум читала на некои групи на фејсбук дека постоело посебно хроно мени за доилки, ама нит сум отворила нит сум прочитала бидејќи во никој случај не би ја држела диетава ни бремена ни како доилка (боже здравје од ноември) ни во обични околности.
Не е посебно мени, туку трајниот режим наводно е дозволен за доилки. Јас пробав, тешко ми беше и мене, со силни гадења, а бебето ми имаше запек. Баталив, ама понатаму пак планирам да ја почнам, па може ќе биде подобро. Со лесно да е!
Баварски лепчиња спремни за појадок Спојлер: Рецепт Рецептот е од групата Хроно исхрана ќе го копирам во целост, со тоа што наместо маст ставив путер, и немав сусам па заменив со ленено семе. И вода ми требаше малку повеќе за тестото. - 300 гр ржано брашно - 1/2 пециво - 1 лажиче морска сол - 1 лажиче маст - 4 лажици сусам - 1 лажица чиа семе - 120 мл топла вода Се замесува тестото (со густина како за ѓевреците доаѓа). Откако убаво ќе се изработи се формираат топчиња (мене ми излегоа 8 ). Па се плескаат, се формираат како лепчиња. Се редат на добро намастена површина. Во подлабоко тенџере на оган се става вода со лажица сода да зоврие. Откако ќе зоврие, се ставаат лепчињата да се варат. Се вадат кога ќе испливаат на површината. Се редат на хартија за печење, од горе се засекуваат. Се печат во загреана рерна 25- 30 мин на 180- 200 степени. Или прилагодете според вашата рерна.
По нешто, некој ручек,појадок салатка колку за идеја . Појадок. Пилешко со свински врат, во црвено вино и билки(мајчина душица и чај од лаванда) Ручек зелена салата со живи печурки и авокадо Мешана салата со пилешко, за вечера ама и ги вадев доматите . Тогаш по грешка изедов маслинки црни, за вечера. Почетни глупости,јбг. Ручек подварок со мисиркино и црвен домат. Од зачини само сол,ловор.лист и рузмарин. Ручек, печен зеленчук со црвено месо во кој имаше морков, па го тргав настрана.
Доручек 2: - две парчиња тонус, две јајца и свински врат. Ручек 2: - две кременадли + салата Вечера 2: - најверојатно ќе е белка и краставица.
Бујрум, повели, не мора да се собуваш : )))))) @sanjaeva ручек или вечера? Ми личи дека би поминало и за двете. Ако е ручек јас лично би додала уште некој зеленчук да прошара. Иако на жештиниве е дискутабилно, апетит у минус Ајде па да се фалиш за скоро
Ручек. Свинско печено со мешана бејби салата. Леси се враќа. Ланската хроно екскурзија од 25 дена ми беше успешна, а сега се надевам дека нема да прекинам за едно никакво колаче
Појадок : ''летна манџа '' ( кромид, тиквица, модар парлиџан, патлиџан, пиперка), фета, печеница и брзо хроно лепче Ручек : Свинско каре со мн салата. За вечера ќе видам што ќе биде, може белки со некое бело, зелено зеленчуче.
Да ве поздравам, одамна не сум пишала. Два месеци сум во рестрикција и точно 10 кг помалку. Презадоволна сум, не ми е тешко и воопшто не грешам. Терам како да не е диета, веќе се навикнав.
напиши ми што ручаш имаш некое мени твое или? така ми напиши во колку саат што ручаш читав 6,000-8,000 од чоек коштало месечно
Во 14:00 ручам. Зависи што ми се јаде: печено свинско каре, јунешко мелено со пиперки или тиквици или праз, белки со праз и кромид, пилешки копан со надкопан итн. Секогаш, како и со секој оброк, јадам свежа салата. Не знам колку ме чини месечно, но сигурно не е 6000. Можеби околу 3000.
Девојки има ли некоја на хроно исхрана во германија? кој леб можам да го јадам за доручек, студенски живот немам како да правам дома сама леб.. благодарам однапред
@Artemission Не се домашни, купечки свински. Сега читав дека само домашни смее. Лебот е на жито некој,интегрален. Касно ми донесоа тонус,па ќе го оставам за утре. И се враќам од утре, денес пу пу не важи