Сте се распишале... Хељда. Неправедно занемарена цело време. Одлична. Цело пакетче од 100гр го изедов.
Јас вчера јадев хељда со моцарела и томато сос. Мн убаво. Денес два тоста од тонус леб со пршута и моцарела. Многу убаво Ручек скара во двор ќе се прави, вечера некој остаток од скарата ( некое стекче )
Не знаев како ја прави Фани потпечена со томато сос. Инаку и јас сакав така. Ми купила мајка ми еден куп кесички ќе биде почесто на мени.
Ја имаше на линкот Дузи што го пушти. Се вари па пропржува на путер, јас во глинено ја ставив и ставив домашно томатело ( салца) и моцареча одозгора. Се запекува и одлична е. Мм мислеше дека лазањи јадам
Маж ми сабајле дур ја варев ми вика јуфки ми праиш? ))) Ќе пробам и запечена. Немам глинено ќе треба да импровизирам
Денешно мени: п: кајгана пржена во маст, тонус леб без квасец и краставица р: јагнешко со салата од домат и краставица в: стек или белки со зелка салата Дали е во ред менито и дали е потребно тонусот без квасец да се тостира? Некаде прочитав дека лебот треба да се тостира само ако има квасец.
Ден 1. (по не знам кој пат ) Доручек: Сендвич со тостиран леб Био од пекара Диме со путер и урда па турско кафе секако. Ручек: Телешки плескавици со салата од краставица, зелка и морков и пак кафе Вечера: Потаж од тиквица со белка од јајце. Плус вежбам некои лесни вежби нешто како домашно пешачење се, 20 или 30 минути максимум.
Ден 2. Доручек: 3 кришки со путер, хумус, печеница и домат, кафе Ручек: Ослиќ со зелка салата, кафе Вечера: Исто како ручекот, по пола саат лимонада Вода успевам нешто повеќе од литро.
Ден 3. Доручек: исто како и вчера Ручек: телешка плескавица со зеленчук внатре, салата краставица и домат, кафе Вечера: печурки без никаков зеленчук Вода исто околу литро успевам засега.
Издржав недела дена на рестрикција и -2 килограми Последниве 3,4 ќе ги топам со вонрестрикција и вежбање.
Е ај и јас да ви се придружам во темава Дојде лето, време е да ги симнам наслагите. На безглутенска исхрана сум, од здравствени причини, и ми се чини дека преминот на хроно нема да ми биде толку тежок како на некој апсолутен почетник со режим на исхрана. За почеток ќе ве читам, и не ми замерувајте ако прашувам глупости
Млечно и месно може за појадок, а млечно и јајца може еднаш во 15 дена да се измеша - тоа се нарекува сложено јадење