Јас баш пред некој ден налетав на тоа прашање во групата на ФБ и личноста која што праша ја советуваа ако почне со хроно да не ги следи правилата од рестрикицијата, туку општо
како што читам на ФБ во групата за хроно не препорачуваат за време на доење ... повели линк од групата https://www.facebook.com/groups/239676819710562/
Ja sledam grupata,ama ne go vidov postot koj se odnesuva na doilkite,zatoa prasav tuka Eve dva dena gi sledam pravilata opsti,ama bebevo mi e mn nervozno i mn place sto ne bese slucaj prethodno, podobro izgleda da si pocekam so hrono da porasne prclov malku. Fala na odgovorite
нели за слабеење е рестрикција и имасш период по рестрикција прочитај ги правилата за надвор од рестрикција и пробај по тие правила може ќе можеш така ...
Значи од групите на фб за хроно исхрана дефинитивно само српската е најдобра,материјали, рецепти и совети, браво за иницијативата и замислата за македонската група , ама па и тие што се мислат дека се многу упатени и се расфрлаат со совети да прочитаа нешто повеќе пред да советуваат некого за нешто во врска со хроно исхраната нема да е лошо.
И во македонската група ќе се сведе се на сакам да почнам дајте повеќе информации и правила бла бла,јас кога истражував за хроно пред година ипол отупев една недела додека да ги сконтам правилата
И јас читав првин месец можеби па после се охрабрував. Ама повеќето луѓе се мрзливи или немаат време. Јас во македонската група сум дома.
Да, разбирам број на членови во едната и другата група, ама ако не знаеш нешто не мораш грешно да одговараш , барем нека се пишува нешто од знаење, а не од муабет. Слободно исчитајте и направете разлика. Патем, да пред да почнеш со исхранава треба да читаш малку потоа е полесно.
И јас читав доста време додека да ги научам сите правила.И не сметам дека нешто и фали на групата на фб што е на македонски.А за совети делење ако не сум сигурна воопшто не ги наведувам личностите од таму на нешто што е погрешно.Некои од преголема желба да помогнат,ги наведуваат членовите погрешно Во групата убаво си ги има напишано во воведниот пост правилата на хроно,а секое второ прашање е дајте информации.Очигледно луѓето ги мрзи да прочитаат што пишува Па откако ќе прочитаат нека прашаат доколку нешто е пропуштено ама тоа е,такви се
Ама разликата е баш во бројот на членови и искуство со години затоа не може да се направи споредба. Што погрешно советувале?
Штом учиме од српската група како поискусни и побројни и копираме од таму, барем да копираме како што треба
Дечки јас си го симнав прирачникот и смета дека најдобро ќе се снајдете така, 45 стр е се чита брзо. Имам прашање само, јас до ручек пијам 2 кафиња без шеќер па ме интересира дали е дозволено, почитувам после доручек да пијам кафе ама ме интересира дали е може уште едно до ручек. А бело винце не а ???
Според прирачникот и разните сајтови за правилата на хроно исхрана кафето да се ограничи на 2 на ден и ако можеш да пиеш само едно, уште подобро. Вообичаено ги советуваат кафето попладне т. е второто кафе да го сменат со какао , ама кога ти се пие ти се пие Знам за црвено вино дека може, а за бело нека кажат другиве .
Да пладне 4 ќе испијам Ај од вино ќе се откажам ами од кафе. Не можам готово заспав мора кафе. Иначе како има ли некоја од вас резултати?
како што знам кафе се пие 30 мин по појадок и 30 мин по ручек ... кафе без шеќер или кафе со стевија зависно кој како пие ...
22 дена во рестрикција, уште една недела и ќе ви соопштам резултати ама има и сум задоволна само храбро и без откажување
Активно не, три пати неделно некој лесни вежби на xbox има по 10 минутни видеа. Немам сила за нешто повеќе . Како што читав за време на рестрикција не се препорачува вежбање во теретана или аеробик, само пешачење ама се нема време , ти до каде си?