Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хулахопки и сандали. Да или не?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Gerberce, 20 јануари 2011.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Aх јас не сум ги видела а и не знам какви се во живо. Мож се грозни не знам. Ете Еленка е во тек со модата :D
    Јас мразам хулахопки, освен оние дебелине зимски во разни бои и дезени.
    Така да и мене да ме тераш не носам хулахопки.
    Па мене дури и ме нервира да ми свети ногата.
    Мене ногата ми е привлечна кога е гола, боса, хулахопката ич не ми е привлечна.

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    8.576
    ^Јас лани си имав купено од Бугарија со отворчиња за прстињата и ги носев овој период на сандали со пречки и воопшто не се познаваа.
    Ја сум против класична хулахопка и сандала. И нема нешто што ќе ме предомисли, едноставно ми е не вкусно.

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.755
    Многу мразам сандала и хулахопка.За вкус не се дискутира ама според мојот вкус не е воопшто убаво.
    Си ја мразам таа маана во дискотека сите да ги манијачам по штиклите и морам да приметам дека едно добри 70 проценти од девојчињата носат отворени чевли,сандали и хулахопки.
    Сандалите и отворените чевли според мене се за летно време кога не се носи хулахопки,а затворените штикли за поладно време кога се носи хулахопки.
    Сега си купив нови отворени сандали,едвај чекам да се стопли убаво за да ги износам на голо секси ноџе. 8)
    Инаку има и јаки комбинации на сандали со чорапчиња ама не сум доволна храбра јас за така.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сигурно се ко апостолка? Ако да, одма ги купувам.
    Јас прошлата година очајно бев во потрага по некое решение за прекривање на трагите од една бурна, предсвадбена ноќ, да не елаборирам :D и ми рекоа во Пенти дека има такви хулахопки се викаат sandal toe. Ги замислував како ти што ми опишуваш, цурата ми ги дава, гледам - не се такви. И и викам е како се овие тогаш за отворена сандала?

Ми вика - па така не се гледа. И стварно беше така. Мислам, се приметува дека се носи хулахопка бидејќи светка ногата, ама толку се претерано тенки што се обвиткуваат природно околу прстите и не се забележува навистина ;)

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мене стварно некако не ми одговара хулахопки и сандали. А што мислите за следново како на сликава (сандали и мрежасти хулахопки) мене ми беше грдо денес кога видов една девојка во автобус:

Прикачени фајлови:

• 26883.jpg
      26883.jpg
      Големина на фајлот:
      12,8 KB
      Прегледи:
      335
  6. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    не изгледа многу лошо ама дефинитивно е многу поубаво без хулахопки. ако се комбинира со хулахопки дефинитино само оние што се без раб.

7. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Додека сите ги коментираа тоалетите и шапките кои ги носеа гостинките на кралската свадба на столетието, мене ми остана нејасно-Дали овие жени носеа хулахопки? Прво, е свадба и тоа кралска па по секој dress-code, хулахопките се задолжителни. А не беше ни жешко. Овој детал остана незабележан од модната критика, но затоа имаше доста коментари од обичните луѓе во смисла ,, Дали Англија станала претопла за да не се почитува бон-тонот, Без хулахопки во црква, Дека Англичанките почнале да ги мразат хулахопките исто како Американките. Според други носеле ултратенки хулахопки, кои биле многу скапи. Јас сум сепак убедена дека имаше и такви кои беа боси. Што мислите вие?

Прикачени фајлови:

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ни Камила не носеше, нели? :?:

А ни принцезиве Беатриче и Евгенија.

Хулахопки морало да се носи? Не им пишувало во поканите тоа :D
    Не ги ни избркале ко што гледам :lol:

И сите се убави и супер што не носеле хулахопки. НЕ ЗА ХУЛАХОПКИТЕ! 8)

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Па мене не ми се допаѓа. Секако не би осудувала ако некој облече, тоа е негово, ама јас не би облекла.
    Со оние хулахопки што се како месо боја, оди некако не се познава многу, ама некои баш во боја хулахопки, е тогаш изгледа глупаво.
    Не, не би носела никогаш.

Ае ако не да земеме од оние чорапите со прсти што се, и со такви да носеме апостолки... не иде :D

Мое мислење!
    Ама со оние хулахопки како што вика Росоњерка дека имало во Пенти, би можело, зошто да не, не би се познавале. :)

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.446
    Се лизга :worried:

11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Поселска комбинација здравје. :puke:

На WhiteAngel и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  12. Balint

Balint Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    61
    Да се црни хулахопките од оние подебелите и така- и така.... Ама светла хулахопка (месо боја) на сандалки... блјак :D

13. summer25

summer25 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Nikogash sandali i hulahopki :o

14. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Никогаш!!!! :tmi:
    Без навреда,ама кога ќе видам така облечена девојка ми се :puke:

15. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Или не. |(

Мене ми е грдо и не сакам. :shake:
    И само ја карам мама ама не ме слуша. :doh:

16. Faxon

Faxon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Jaс сега ќе ви дадам еден одговор девојки кој вие сеуште не го замислувате.
    Значи темата е хулахопки и сандали, а тоа подразбира БИЛО КАКВА ХУЛАХОПКА, И БИЛО КАКВА САНДАЛА.
    Сум видел, многу пати на кафе додека седам, на свечени собири, и на слични места каде има народ, како девојки носат сандала, а на неа хулахопки. И што имам да кажам околу тоа, е дека не е промашај кај жената туку е се до тоа како замислува таа стил на облакање. Сум видел девојки, кои облекле чорапа на сандала, али напред пред прстите има едно како задебелување и коа ќе излезе напред е толку ружно и лошо што ми се чини оти е многу цигански. Е сеа тоа го практикуваат баби,тетки постари во години а мн ретко и некоја девојка која прв пат слага од планина.

Потребата за носење хулахопка, е широка и во обѕир доаѓаат фактите, да се покрие женската нога од сите недостатоци и слично, за топлење, факт е дека постојат летни и зимни хулахопки па купуваат девојките 10 денски кои ниту 1 степен целзјусов нема да ве затоплат, туку намената им е за елеганција. Замислете дека секретарките во реномирани фирми, дека хостесите, и сите останати носат хулахопки, не заради нивна потреба туку заради елеганцијата. Значи, во обѕир доаѓаат фактките, зошто деовјката ставила во лето хулахопки а тоа се:
    -Потреба од елеганција
    -Покривање на физички недостатоци
    -Потреба од сексипилен стил (најдобро се постигнува со црна хулахопка а некогаш и мрежаста која е пренападна)
    -Потреба да не се оди “гола на нозе

Тоа се неколкуте потребни кон девојките за носење хулахопки. Е сега, значи што е трагично а тоа е дека не размуслуваат дека секоја хулахопка има намена, има летни хулахопки, пролетни, зимски хулахопки, есенски исто така по сите годишни времиња. Сеа ќе ја земам за приемр летната, а тоа се 10-15 денски хулахопки пре-тенки се , зависно од бојата месо боја не се забележува воопшто, само ја прави ногата лизгава и елеганција и дава до некој степен, црни хулахопки кои имаат сјај но не преголем итн..
    Значи не за бадијала има летни хулахопки, знаеле модните дизајнери дека тетките и сите останати жени кога одат на свадба сакат да се дотерани и се останати, пошто нели, се дотерува цело тело, на стапала,чевли, на нозе хулахопка, на горе, сукља, па кошула/блуза и сл па се до фризура и останатиот де од телото.

Затоа постојат летни хулахопки , кои се најчесто без РАБ напред, со цел да изгледа ногата прибрано и да изгледа елегантно. Е сега, специјално се дизајнирани за во лето пошто во лето се носат сандалки однсоно хулахопкпа за на сандала е тоа, која нема раб напред незабележителна ја прави ногата и не е воопшто кич. Знам дека 80 % зборате хулахопка на сандала е грозно , ради што сте виделе некои селанки како носат со раб хулахопки на прсти па затоа одвратно и е, селјачки изгледа:)

Е сега, зошто пишам на темава, а тоа е, чисто што нa BOМ ТВ помина спотот од елена велеска која се забележува оти носи чорапа на сандалите, али тоа е екстра добро прикриено, па мој одговор во врска за нејзиното облекување е оти добро ги замаскирала нозете и не изгледа воопшто селјачки:

Погледнете го видеото на 53-та секунда па натаму:)

http://www.youtube.com/watch?v=mVxaIcT7iWE&feature=related

Не дека си правам реклама на бизнисот, купувајте почесто хулахопки, но доколку ве интересира навистина ќе ви објаснам:)

На Kolumbo и velesanka им се допаѓа ова.
  17. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    би носела единствено на салонки со отворен прст ама хулахопки кои што немаат раб напред, но на сандали не би облекла никако

18. lovely-pretty-girl

lovely-pretty-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    во никој случај!!

19. MELISSA-69

MELISSA-69 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    не не не, ауфффф колку ми е грдо сандали и холахопки :puke: , во никој случај

20. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    НИкакоооооооооо!! Едно големо НЕ!