Има и едноставен и комплициран одговор на тоа што е денажа односно denier или скратено den. Денажа е наша македонска кованица, поточен назив би бил дениери. Означува колку тежи предивото во должина од 900 метри. На пример: кај 15 денажни хулахопки значи дека 900 метри од тоа предиво тежи 15 грама. Тоа е едноставниот одговор. Но, кај скапите хулахопки има израз appearance. Кога вика 15 den appearance сака да каже производителот дека транспарентноста на тој материјал ќе биде како кај класичен најлон од 15 дениери, иако вистинската вредност може да е двојна. Што значи дека хулахопките се потешки, со подебел конец - значително поиздржливи. Значи провидни како 15 денажни, а издржливи како 30-40 денажни. Btw, зборот nylon доаѓа од градовите New York и London - градовите во кои живеел и работел Du Pont - изумителот на најлонот и ликрата.
Јас последниве во Лидл што ги земав не знам која фирма беа пери носи ми испаднаа. Преубави меки. А имам и на Пенти тие од 135 денари и нив ги скапав носејќи.
Можат ли да се најдат во Скопје сиви тенки хулахопки или можеби подвезици? На оваа боја мислам: https://i.pinimg.com/236x/a0/23/aa/a023aa7fe486753b2750dbb0125be70c.jpg
Каде има мат хулахопки (да не се изгор)? И дали воопшто постојат хулахопки без оние задебелувања кај бутовите, а и без рабови а да се мат?
Што мислите за белите хулахопки? Не гледам жени што ги носат овде и на пример во Азија тие се доста популарни. Ми се допаѓаат и тие можат добро да се вклопат во различни комбинации.
Според мене бели хулахопки се оправдани само ако ги носи детенце до 10 години На толку бои и дезени и на толкав избор на хулахопки, не гледам место за белите хулахопки никаде (сепак ова е мое мислење)
Мене од машка страна гледано ми се допаѓаат, ама сепак не повеќе од црни, мрежести, дезенирани или безбојни.
Baram vakvi hulahopki može nekoj da gi prepoznae i da mi kaže kakvi se ovie mikrofiber, pamucni.. ili ovie kakvi se ,kaj mozat da se kupat?
Каде се продават хулахопки за сандали без прсти со голи прсти, не од тие само што се без раб на прсти туку воопшто да нема ништо на прстите со такво меѓу палец што е?
Каде наогате хулахопки од дебелите сега за зима со дезени, претходно имаше во Сара Ф. вчера кога поминав ништо нема, оваа година тапа избор.