Јас кога се договарав со Др.што сакав да ме породи рече пред 38ма не пораѓам е сега вика недај боже нешто порано ако треба ок но ако се е во ред 38ма...па стасав 37ма и ми рече почеток 39та дека беше на пат баш периодот кога бев 38ма...но паднав на плочник предизвикав контракции отидов ме примија и ме породија царски 38+1... Баш и ми се падна Др.што беше дежурен таа сабота кога паднав а понеделник веќе се породив... Каде ќе се пораѓаш? Што индикации имаш за царски?
Se odluciv na drzavna vo mojot grad, imam mnogu visok pritisok I dvoroga matka maticnata mi rece 100% carski. Mislev deka 36 37 nedela poragat uste mnogu sum imala.
Тоа што го знам од другарки што поминаа царски им викале после 38ма но ако недај Боже има индикции може и порано..секако ќе те следат и тие најдобро знаат по моменталната состојба на тебе и на бебе и ќе се одлучи...Кој недела си? Со лесно нека е и Господ напомош
32ra nedela sum se nadevam barem do 36 da izdrzam. Sega za sega e se vo red od 33 nedela ke pravam pocesti kontroli.
Во 38+ ги закажуват кај нас во државна. Посебно Киров, а и останатите. Освен ако има индикации тогаш порано.
Се зависи од конкретниот случај. Мене докторот ми рече најдобро е да дочекаме полна 38ма. Ама знаејќи ја мојата состојба од 35та недела нонстоп идев на ехо и цтг со цел ако има нешто да реагираме на време. Закажавме за 38+1 со тоа што секогаш ми нагласуваше ако има нешто барем малку сомнително одма да одам во болница. Се породив на закажаниот термин, со тоа што контракции и болки почнав да осеќам ноќта пред да одам во болница (ептен го погодивме терминот). Ти ќе си прашаш за тебе, сепак дворога матка (не знам дали мислиш баш на дворога или на септум) е ситуација која треба да се следи почесто па можно е и да треба порано да се породиш, ама сепак не мора да значи.
Јас дека сум широка и голема, обичните гаќи се на рана ми фаќаа (дека имав меше останато), па купив нови високи, комотни до пупак ми беа . За месец дена пливав веќе во тие гаќи, па почнав обичните да си ги облакам
И јас имам такви до пупак, значи таман ќе ми дојдат А такви со мрежичка ги има по продавниците за долен веш?
Најкомотни ми беа Тие со мрежа се за една употреба, мрежа се цели гаќи, низ аптеки ги има, но не во сите аптеки.. ке ти каже Кукла од која ги земала