А да ве прашам после колку време се депилиравте после породувањето со царски. Нели раната е многу доле па ми е страв да одам да се депилирам?
Јас мислам дека не би одела на царски ако навистина нема потреба за тоа. Тоа ти е сепак операција и како и да е подолго ќе закрепнуваш отколку природно (без разлика дали и колку да си доле шиена).
Кога сакаш Сепак ранта не е баш толку долу па да не можеш да се депилираш...Инаку кај што е раната не растат влакна така да нема потреба за депилација на тоа место Воопшто да не се грижиш за тоа
Зависи од тоа кај ке те сечат,еве кај мене раната е многу ниско и има влакна низ неа,па сто триста маки додека ги средам
Зависи од тоа кај ке те сечат,еве кај мене раната е многу ниско и има влакна низ неа,па сто триста маки додека ги средам леле,кај мене е супер и нормално се депилирам... За еден месец ми заздрави,но еве веќе 7 месеци поминаа ама сеуште ми е црвена.Се надевам до 1 година дека ќе ми осветли
Па,незнам баш точно не ми текнува,до кај 3 месеци ме пецкаше и ме чешаше,ама цело време ми е црвена. А колку време и треба целосно да заздраве незнам,има поминато 2ипол години од мојот царски па не ми текнува....нека каже некоја што и бил поскоро
мене раната воопшто не ми се ни познава,ама таму кај што ми беше прокрварила ко се вративме ми е розева.имам линија од пенкало таква ми е раната и е хоризонтална. и во болница ко бев само таму кај што прокрварев ме болеше и сеа по малку некогаш ме сецка ама докторите ми рекоа да не се плашам дека се ми е во ред.
Ve molam nekoj da mi ja opise celata procedura na carski rez so spinalna anestezija na GAK. Odnoso, dali si gola na operacija, ili da si poneses spavaca, maicka ...? Kakvi se aparati ti povrzuvaat na race, telo ...? Odnosno ako nekoj moze neka mi ja opise celata procedura.... Vi blagodaram
Kolku slabo se sekavam na detali...eve sto mi teknuva Vlagas vo sala te ceka boks sednuvas te prasuvaat kilaza,visina,koja bremenost ti e,bolesti,alergii vo semejstvoto... Posle se navednuvas ti stavaat spinalna( jas ne osetiv koga mi ja stavaa) Ke legnes I cekaat te bockaat po nozete I te teraat gazot da go dignes ,e koga nema da mozes da go dignes pocnuvaat: Stavaat katetar,vrzuvaat noze,bricat stomak,aparatce za pritisok na raka obavezno Pustaat muzice I secat,na pocetokot osekas kako so perduv da te pominuvaat,a posle nisto Jas se skoncentritav na muziceto do placot na bebusko,posle otkako go vidov ama ic ne mi bese gajle kaj sum,kolku ke trae...samo sakav pak da go vidam,i pak I pak Taka mila ne e strasno ni bolno vo ni eden moment,jas koga bi mozela da biram pak carski bi odela
Се разбира дека си гола,сепак е операција Инаку спавача за во операциона сала ти даваат од болница,не смееш да носиш од дома,а кога ке те преместат во собите кај што се др.родилки,тогаш миожеш и да се бањаш и да си сменеш нова спавача(онаа што ќе си ја донесеш) Најпрво ти ставаат катетер,потоа те внесуваат во операциона сала,ти ја ставаат анастезијата во р`бет која воопшто не боли(значи воопшто не ја осеќаш).Ти ставаат инфузија да тече,приклучена си на апарати за срце,а воедно нон стоп ти мерат притисок...Од како ќе заврше се редовно си примасш инфузии и кетонал во истите(против болка)Нешто др.да те интересира?
Мене ми е страв од докторите..дека таму сама [/quote] Нема зошто да ти е страв,без гајле нема полесно од царски рез и тоа со спинална Пошто со целосната анастезија од како ќе се разбудат имаат повеќе болки а со спиналната не,бидејќи со општата анас.веднасш се разбудуваш,а со спиналната поминуваат едно 3 часа додека почнуваш да си ги чувствуваш нозете
Не знам јас како ќе биде уште не ми кажале на кој начин.Само молам Господ да е со лесно како зас себе така за сите
ти мисли на бебе а не на спавача, нема срам од доктори, како и да е нема гола да те носат на количка до интензивна, ке ти облечат спавача и ке те покријат со кебе не му се секирај.
Значи, како што те разбрав во операциона сала имаш спавача, претпоставувам од половина на горе?[/quote] Имаш спавача додека да влезиш во салата и пред да почни операцијата ти ја вадат.Од кога ќе заврши пак си ја облекуваш.Не мисли на тоа,тоа воопшто не е важно
Спавача?хаххахаха срце си...Јас луда колку се исплашив во сала кога влегов па и бокс кога видов ...на спавача не ни помислив им викам што е ова бокс што ќе ми правите (мислев да не ме силат на природно а карлично беше ,да не ми го вртат бебето,доктори се собраа)а таа мојата ми вика а ти мила кревет да не сакаш да си прилегнеш? Ќе ти дадеме после А сега кога ќе ми текне се мочкам од смеење... Значи не е страшно ништо песна е,колку беше мирно во салата раат ,спокој,а ваму во собата кај што бев кај што раѓаа природно кога ги слушав,уште кошмари имам