Dali e normalno posle carskiot da imas otoci na nozete? Na sabajle se povleceni, navecer pak ima... ne se mnogu ama me plasi.???primav I krv posle carskiot
Јас бев природно, па имав отоци 3-4 дена. Во бременост немав воопшто. Јади повеќе протеини. Ако се задржат повеќе време консултирај доктор.
Море море ама сте се распишале за јадењава јас на Клиника на интензивна и викам на таа што лежеше до мене, ми се јаде ми се лае. А таа пустата со болки, два пати ја боцкаа против болка, не и поминуваше, ме гледаше ко да не сум арна баш Па прв ден на двопек и јогурт/ супа демек додека излезам по голема, што вика Кукла, што ќе излезеш од двопек си фатив да си јадам, што донесоа тоа. Па не беше мн лоша храната, или па јас не сум пребирлива што знам. На антибиотик ме ставија и мене и тоа некој антибиотик што не смееш да доиш додека го примаш, па бебето ради тоа ич не ми го носеа, се влечев до кај бебињата да ја видам за да ми кажат време на посета било од 2 до 3 или некое такво време. За свое бебе да видам посета ќе чекам, Бог да чува. Мислам дека од тоа ми секна млекото не дека многу го имав.
Ај полека со јадењево, бурек ми се пријаде Кај да одам сега со бебе да купувам Ќе се караме, жени Во Систина нутриционистот имаше 100 кг (Господ нека ми прости, ама која иронија ), а јадење после царски мисловен поим. Тоа четирите парчиња двопек за во заб да ми влезат не можев да ги гледам Кога требаше да добијам јадење, дента ме пуштија и гладна си отидов. И после ме прашуваат како одма сум се вратила на старо после пораѓај толку брзо. Епа со гладување, како
А јас 10 дена шо бев, па и проблеми со цревата ми се јавија од 5тиот ден. три дена немав јадено, само сок јаболка, вода и леден чај. После третиот ден ни кажаа ајде каснете нешто у вц да одите, па маж ми бурече ми донесе, една осминка изедов. Тешко ми стана бидејќи само течности три дена, А цимерката моја шо беше, на секој саат јадеше и носеше маж и , де хамбургер, хот дог чипсови, па буреци Луѓе цел фрижидер изеде женава. Кога ја подбраа сестрите, ти што правиш не смееш вака, и на маж и забранија да и носи храна Викам арно е, имало и поголем тајфун од мене Па еден запек коа ме фати офоф, едвај отидов во Вц. Имав страшни маки и со цревата и антибиотици пиеви слабо јадев Па и дома коа се вратив исто, сега сум арна да не ме мислите Се накркав ко чоек овие денови
Во Систина втората вечер кога конечно ми донесоа јадење (двопекот секако) мислев дека тоа е најубавото јадење на свет А мм немаше многу обзири, па еден куп слики од Македонска куќа ми прати (тогаш частеше мекици). Не ми беше омилена личност
Mami sto stavavte na ranata cela e siena imav 12 konci,pece boli sakam da ja iscistam so nesto imam doma 70 % alkohol dali nekoj staval?
Уф, многу конци. Мојата е лепена со само едно конче. Не ставав ништо. Така ми рече докторот. Само да ја држам сува и чиста. Можеш со јод да ја чистиш. За нешто друго советувај се со докторот кој те оперирал.
Маж ми ме премачкуваше со Бетадине и супер ми заздрави без компликации и мене ме печеше на моменти... А во Чаир ми рекоа да не ја мачкам со ништо но штета нема.Маж ми е доктор а и професорот на работа што му е рекол нема штета ако се мачка побрзо ќе заздрави... И кончињата ќе паднат сами немој да ги чепкаш... Јас се нервирав што ме чепаше а се чешам не осеќам и не ми поминуваше чешањето од што не го осеќав тој дел...и по 3месеци цели не го осеќам делот над раната
Ако те пече и боли оди на доктор, таму ќе ти ја превезат и исчистат. Мене ми течеше лимфа и сама правев преврски со стерилна газа. Со лесно и брзо опоравување.
Fala mnogu izvadeni se koncite nema problem ranata ne gnoi, ke probam so betadin. @duffi na cudo ostanav koga mi ja otvotrija I mi Kaza dek imam 12 konci celo vreme si mislev deka e lepena zatoa malku pobavno ke zazdravi.