1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.312
    Ангела јас дум породена пред месец дена и веќе сум на старата килажа.
    А и мешко скоро да го нема. Си се повлекува на место. Тоа треба најмалку да те загрижува.
    А опоравувањето е индивидуално. Некој побрзо, некој поспоро. Мене ми беа потребни недела ипол две да се вратам на старото.

На emkaemka, Bebulleee, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas prirodno bev pa isto gi nemav problemive :rofl::whew:

На emkaemka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.016
    Колку време што треба за да порасне мешето и да се истегне кожата, толку време и треба за да се врати, кај некои многу побрзо се собира, а кај некои поспоро и не зависи од природен и царски пораѓај. Со првото сум природно породена, големко ти кажав 4.4кг и стомак имав до 5,6 месеци од пораѓај, по пораѓајот неможев да се гледам цел растресен, огромен... Нормално дека повеќе се поправив, повеќе време требаше да се оправам, ама успеав скроз да ослабнам и стомак да ми се израмни до првиот роденден на синчето. Ич да не се секираш за тоа, ако нешто се сака, се се може и ке си ослабнеш, ке се стегнеш не се грижи :)

Со второто помалку се поправив, девојче, 3800гр се роди, царски.. очекував по царски дека стомакот поспоро ке се врати во нормала, а за ептен брзо време се врати рамен, па дури и по пораѓајот не беше голем, ни растресен :) Еве ме 4м од раѓање, со скроз рамен стомак и само 4кг вишак на мене. Бидете вие живи и здрави, за другото само желба и ке биде.

И за уште ова да ти кажам за пораѓањето, што и да правиш е џабе, гледај психички да се опуштиш... Чим си се подотворила малку ке биде за брзо. Со првото неотворена ме задржаа, за рок од 12 часа од задржување во болница јас си се породив :)

На ludoto19, emkaemka, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Angela M. T

Angela M. T Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    80
    Прва бременост ми е,неискусна и млада,па мислам на се ...Башка и дека многу се имам поправено па се плашам како ли ќе се вратам и затоа многу прашувам :( ..
    Повеќето што ги познавам ми имаат кажано со царски е потешко да се вратиш во поранешната форма,подолго време треба за да се вратиш на нормални активности и многу други работи...
    А тежината на бебето игра улога како ќе се одвива пораѓајот? Дали ќе биде природно или царски? Не јадам многу,а докторот ми вика синко твој за 2 дена 200грама накачил,зема од твоето тело џабе што не јадеш многу..
    Фала ти многу

5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Jas se zdebeliv 25kg.vo bremenost 3 dena odnporoduvanjeto imav 15 kg pomalce ... stomakot go snema
    Pomina mesec dena i sum na stara kilaza
    Bolki posle carski ima normalno ama malce i barem se na edno mesto a od spontano poroduvanje mislam deka boli poveke i sekade ...

На ludoto19 и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.253
    Допаѓања:
    118.920
    Значи само јас се немам вратено на старата килажа ;(
    Јас царски бев ама само следниот ден ми беше тежок после тоа се движев најнормално и одев во тоалет нормално и можев да седнам и да станам без проблем. Се капев како и обично. Крварев многу кратко. Носев повисоки гаќи над раната и толку. Со лесно (fingers)

На ludoto19, emkaemka, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.016
    Прва бременост почнав со 70, на пораѓај бев со над 100кг :worried: имав и отоци многу, ама сепак многу се поправив, но за 1год се вратив на 76кг. Втора бременост со 71 почнав, 87 на пораѓај, сега 4м по пораѓај имам 74кг. Не е потешко по царски да се вратиш во форма, потешко е да вратиш во форма ако повеќе си се поправила, без разлика како ке биде пораѓајот. Но ти викам со желба, мотив, напор ке си ослабнеш колку што си сакаш.
    Инаку ти пишав, карлица мерат со една железна направа (бар во Чаир така), па одлучуваат дали може да се породиш природно :) Немој да се плашиш, не е битно како ке биде, битно е да сте добро двајцата. Со лесно, денови те делат за средба со бебето, мисли само на тоа :hug:

На ludoto19, mssuniquee, emkaemka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ама баш исто.. :)
    Неможам да ослабам не дека неможам.. Си јадам повеќе од што треба 8-|:x

На ludoto19, emkaemka и fana им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    е баш врска нема дали е царски или е природно. Ако пазиш што јадеш како и да е ќе си дојдеш на себе ич не му ја мисли.

На ludoto19, emkaemka, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Ova so merenjevo prv pat slusam

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @didisi мерат, и мене ми ја мереа карлицата во Систина со еден голем метален инструмент. Ништо страшно, и јас првпат видов такво нешто и дознав дека постои :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    Мене нема да има потреба да ми мерат карлица, очигледно е :rofl:

На ludoto19, Sexybaby86, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.016
    Јас дека многу се поправив и едвај ми ги допреа карличните коски, ми идеше тоа железното да го земам и од глава да им го треснам, викнав дури кога ми мереа, ми го заби во колкови (facepalm)

На ludoto19, pile30, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.547
    Јас не бев поправена, ама ми беше језиво тоа "шестарчето", така си го викам :D

На emkaemka, Bebulleee и mariz им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Во бременост се поправив 12кг, дома кога дојдов имав +7кг, за 1недела +4кг, за 2месеци ги симнав и тие. Сега по 4м сум -1кг и можам да кажам дека полека се враќам на старо, во изглед се мисли, бидејќи џабе вагата што кажуваше јас како морж се осеќав :lol: ама и откако добив понеделников мислам пола спласнав :whew:

За мешето, јас си дојдов дома со меше, баш гледам на сликите ми е огромно, а реално не ми беше толкаво, ама како кифла сум стоела на сите слики :| сепак го имаше..
    Мидер ставив веднаш, носев само денски, за спиење вадев, веќе немам ич меше :angel:

Сега уште да пукне пролет и да шпартам со количката, па да се затегнеме колку толку. Додека дојам јас не би вежбала, а имам и дома справи, па ќе биде и тоа еден ден (fingers)

Туку во годиниве со инф имам накачено +10кг :| реално висока сум и претходно бев скелет, ама со +10кг не се сакам, така да уште 4ри да симнам од сега и ќе бидам манИкенка :makeup:

На ludoto19, pile30, Ano и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Женички,дaли мoже дa oбјaсните кaкo иде прoцедурaтa зa цaрски рез?

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.253
    Допаѓања:
    118.920
    Прво ко ќе те примат на болница ти прават цтг и примаш антибиотик инфузија. После ти ставаат катетер па анестезија (во некои болници прво ставаат анестезија па катетер ама и да не е така мене ставањето катетер не ме болеше). Потоа скалпел па го вадат бебето:inlove: те шијат и те носат на интензивна. Катетерот другиот ден ќе ти го извадат и ќе ти го донесат бебето. Сумарно и не е така страшно ко шо изгледа. Со лесно:)

На Martka, Abril, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене не ме мереа :)

Јас уште 10 да симнам треба. Ко прасе сум. Нозе-солунски диреци. Газ-2×кардашијан!! Раце - свадбарки :(

На EuHenIa, Bebulleee, ludoto19 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Толку многу се поправи или накачи по пораѓај??
    Бидејќи се сеќавам на хроно беше пред да забремениш и се фалеше дека си тип топ, освен нели затегнување што фали :wasntme:

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Телово ми е многу смрнето. Ќе биде хроно пак. :)

На pile30 и emkaemka им се допаѓа ова.