Јас се откажав одамна дадов се на сестра ми, подарив штикли на една жена... се подновив и се помирив дека носам поголем број веќе
Мамички, се породив со царски пред 2 месеца, да ве прашам во врска со раната: користевте некој гел против лузни? И од колку време после операција? Како што читам тука од другите, нормално е изгледа да си го чувтвуваш местото околу резот отрпнато? На сите е така? И со крварење и чистење на матката како бевте после тоа? Јас 26 дена крварев па ми сопре, па потоа пак 2-3 дена некое слабо крварење, па неколку дена ништо па пак 2 дена , на крај гинекологот ми препиша капки за контракции, и искрварив уште 5-6 дена. Сега 2-3 пати забележувам некој жолт многу густ слуз како мрсул дури, ме асоцира на корузи од рана. Нема мирос. Ви се случило ли? Утре ќе одам секако на гинеколог, ама ме интересираат вашите искуства.
I mene mi e otrpnato mestoto okolu ranata isto sum pred 2 meseci ... do koga ke bide taka ne znam ... isto i jas go imam toj zolt sluz ...
Се породив пред скоро месец. Сеуште не користам ништо за раната, а отрпнувањето е намалено. Крварев една недела и уште една имав лесен жолт исцедок.
Мене за еден број ми е порасната ногата. Сестра ми со две бремености два броја, од секоја по еден. Од 38, сега 40 носи. Ај ке си купиш нови, поубави обувки.
Јас сум оперирана пред три недели. Веднаш после излегување од болница ми препишаа капки за стегање на матката и од нив крварев повеќе. Последниве неколку дена имам само жолт исцедок. После вадењето на конците раната ја мачкав три дена со кантарионово масло и гинекологот ми препорача Contratubex лепенки и гел за рана, ама уште не ги имам земено. Јас да ви кажам доослабев после царскиот. Иста сум како пред бременост, само стомак уште малку што имам. Мене повеќе ме нервираат неколку стрии кои ги имам на стомакот. Цела бременост немав ниту една, на крајот ми се појавија, и сега уште повеќе се познаваат.
Bev na ginikolog i mi rekoa deka mestoto moze i cela godina da se oseka taka otrpnato dodeka ne se spoele muskulite... malce e neprijatno
Едно прашање, може е глупаво, не ми се смејте. Кога се оди на царски на каков кревет се лежи? На нормален, хоризонтална положба или на оној со раширени нозе (бокс ли се викаше тоа? )?
На операциона маса се оди. Нема боксови и ширења нозе. По операцијата на болнички кревет обичен си лежиш.
Со епидурална анестезија се изведува? Се гледаш и слушаш? Какво е чувството? Гледаш кога го вадат бебето?
Не гледаш. Извадено ќе ти го покажат само. Има завеса пред тебе. Инаку се слушаш и ништо не чуствуваш само некој вид на притисок кога ќе го вадат бебето и тоа трае многу кратко.
Ако е се како што треба за многу брзо, макс 40мин, 1ч. Бебе вадат во први 10мин, после тебе те средуваат
@Mimmi39 ти дур се свестиш кај си - бебе ќе излезе после е досадно оти ќе осеќаш како те чепкаат тебе. Јас само на ч гледав и едвај чекав да излезам од сала и да ме носат во соба
Jas prviot Carski bev so spinalna, loso iskustvo mnogu silni glavobolki cela nedela ne mozev da stanam da se dvizam. Sega za vtoro zdravje sakam so celosna