@Mimmi39 си знае докторот, имаш доволно индикации за царски. Ќе биде се како што треба, нема потреба за паника ни сега Слушај си го докторот и верувај му, сепак знаат повеќе од нас. Со среќа и со лесно
Нормално е да ти закажи 2 недели унапред.Закажаниот царски е секогаш недела/две пред терминот не се чека до крај. Со првото ме породија во 38 недела точно 2 недели пред термин, наредната недела треба да закажиме царски за оваа бременост ќе биде во 38 или 39 недела зависи кога има слободно место во болница.
Бебе кое е карлично треба две недели порано со договорен за да не се започне природниот пораѓај. Таман си, ќе биде се во ред. Иако зависи и од точната поза. Мене со газе доле сакаа сепак прородно.
За второто раѓање во 38ма недела со целосна анестезија. Во сала Влаши и Филева. Третиот во 40та недела иако во 38ма требаше ме следеа до крај дур добив болки зошто бев многу болна и бев со спинална, во сала Влаши и Танески. Со спинална преееубаво искуство Со лесно
@Mimmi39 мајка не се плаши се ќе биде во ред. Моето беше карлично ме породија 39+ и ми напоменаа дека природниот тек не треба да почне. @danichap докторот ми рече дека прворотка со карлично бебе не пораѓа природно.
Може. Мене ми рекоа дека имало техники за вртење на бебето, само поискусните доктори буле упатени со начинот на кој се извршува тоа, па ме упатија во една болница каде наводно докторите биле доволно компетентни. Таму ми рекоа нема потреба, со газето било доле, тој вид на карлично бил изводлив без царски. Но јас треторотка, не ми кажаа дали тоа има влијание или не. Само рекоа оди си дома, кога ќе добиеш породилни болки дојде, ќе го извадиме природно. Е кога добив болки бебе сменило позиција, коленото пред испаѓање му беше, па мораше итен царски. Рекоа тоа не е поволна позиција, за разлика од првата, и носи голем ризик.
Не зависи дали е со локална или целосна анестезијата туку зависи колку е големината на резот, имам читано дека ставаат од 15 до 30 конци. Да сеуште шијаат, мојава сегашна докторка не практикува лепење строго со конци или ако не е прв царски исто затвараат и со хефталици Пред 10 години на првиот царски бев лепена но не ласерски туку со лепило
Најдоле поначесто крпел...еден до еден беа..пак докторицата ми велит: да ти ги дам за спомен...оф маки
После 6 месеци, мојот гинеколог ми кажа за ова. Ве читам и после два царски поима немам како е, со колку конци сум шиена, дали сум лепена и слично може ли и лепена и шиена? хахаа
Ne cekaj Mila denes koga cekav jas za potpisi za konzilijarno mislenje edna zena isto dojde so zagnoena Rana pred edna ned se porodila I ranata pocnala da I gnoe