A da da lele kolku sum raseana, zbuneta abe normalno e ova??? Bev vcera kaj Mitko ,mi rece Ne e gnoj tuka limfna zlezda Ne e strasno me stisna malku da vidi dali ke potece gnoj, nemase nisto, mi rece prsni Bivacin i uzivaj..
Девојки ве боли ли раната деновиве? Мене стомак,рана се ме боли имам поминато 4 ипол м од царски прват ваква болка а не е менструација прват ми дојде нормално и ми помина предходната недела
Мене ме боли и ме пецка како со игла, 10месеци од рана, ама така ми е кога врне само...кога има промена на време
Ве молам, кажете ми дали во текот на породувањето со царски рез дозволуваат да се носат обетки и саат? Ќе може да си го земам мобилниот за да го сликам бебето?
Обетки и саат не носев и онака, а мобилен не ми дозволија. На интензивна ми го дадоа. Во државна во Битола се породив
Мојот царски испадна хитен. Пред влегување во сала ми ги извадија обетките и ланчето. За тел не ми текна ни на крај напамет да прашам. Ми го дадоа в соба кога ме однесоа,заедно со другите ствари.
Хаха....не знам, врска немам, затоа прашав. Некои имаа пишувано дека со нивен телефон сестрите им ги сликале бебењата. Како?
Мене тоа никој не ме праша, а во тој момент не ни мислев. Со тие болки едвај чекав да заврши. На мм му го однесоа 5мин од пораѓај во родилната сала
На сестра ми, во Ремедика, на закажан царски и рекле да си го земе телефонот во сала, сестрата ја сликала со бебушот ставен до лице. Прашај го докторот дали ќе ти дозволи телефон во сала.
Верувам дека е така. Болки? Знам, операција е...ајде ќе се издржи. Тебе ти го покажаа бебето по вадење?
Мене се ми извадија, како што рече погоре некој како од мајка роден. Во едната рака ти тече инфузија, а на другата ти мерат притисок на секој 5 мин. барем така беше кај мене.
Јас природно почнав, па трчанка на царски Ќе го видиш кога ќе го извадат одма. Ќе ти го донесат до глава да го бубнеш. Мене 2 пати ми ја донесоа
Јас носев бројаница на рака и златно ланче со златен Крст, и ми ја истадоа само бројаницата, крстот го оставија а на анестезиологот му сметаше тоа што имав лак на ноктите ми стави нешо на прстот како штипалка а прв ја виде сопругов ја сликал кога била во инкубаторот, и кога се разбудив во шок соба ми прати слики, е тек дури после ја видов ќерками ... (Во државна)
А Незнаев хехе а ако имав вештачки нокти како поголемиот број млади девојки? А да незнаев? Немаше да ме оперираат? Еј, а пак една другарка не ја оперираа затоа што сабајлето пиела кафе... Да редактирам царски