И мене кога ми го пукнаја водењакот осетив на рацете А мене додека ме правеа операција си разговараа за општи работи во болницата дека му стигнале нови кревети и сл.
Ќе може некоја од поискусните мамички да ми објасни како се закажува царски? Околу која недела се прави тој процес и како од прилика изгледа? Имам уште некоја недела до следниот преглед кај матичната, па во меѓувреме ме интересира
SO maticniot nisto ne se dogovarav za carskiot,koga vlegov vo 9 ti mi dade upat za ctg I vo drzavna si brkav rabota Jas bev na ctg krajot na 36 nedela nemase kontrakcii,na eho se bese vo red,pa mi rekoa za 2 nedeli pak da odam E koga otidov krajot na 38 ma nedela mi kazaa deka bebeto e spremno za nadvor,zosto vodenjakot e prezrean I ne e dobra sredina za bebeto I deka imam ubava infekcija Mi dadoa vaginalni tableti od petok do ponedelnik da gi upotrebam I da si dojdam spremna za ostanuvanje( za carski) E koga otidov bev otvorena 2 prsta ,mi go lulka vodenjakot,me kacija gore da dobijam malku bolki I kontrakcii zosto nemav ic( da se spremi teloto za poragaj,da ne mu dojde shok na organizmot carskiot) I taka,mene mi bese karlicno so infuzija,so provokacija od 20-23:30 jas ne nemav. Mi stavija plizma se procistiv I pravec vo sala
за закажување ке си одите на породилно ке барате доктор кој сакате да ве пораѓа и ке ви каже од прилика уште колку може постелката да старее. Најубаво около 35-та недела да договорите поздрав
Јас царски рез се направив крајот на 38 ндела.Докторката ми рече дека според неа би били прерано пред 38 недела.Си закажуваш термин на специјалист,а не кај матичен Со среќа
Uf uste 2 nedeli...ke si imame vrsnicinja... Jas sum 36+4=toa e 37? Ti kako racunas 36? Od nikogas sum nemala poim so nedelive
абе срц како да ти кажам ни јас незнам, кога одам на преглед само ми менува термин тој си гледа според ехо. сега треба да сум 36+6 утре у 37 термин 20 ти, не згрешив? ти по тебе како рачунаш
мене ми го закажаа дури во 40 недела и супер поминавме,имам пишано ма да факав врски уште напочетокот на 9 не ни знам која недела сум била најпрво почнаа преговорите во 8 за царскиот,ама подоцна во 9 се договоривме и навреме си излезе синчето ми ,кое беше девојче хахаха
се изнаслушав се и сешто ,околу втора бременост после царски....ако некој има искуство ајде помош....Колку време после царцки безбедно е за втора бременост
^ Многу релативна и индивидуална работа....ако ПАП и ехо преглед на матка ти се уредни - не гледам причина да не останеш бремена. Генерално докторите препорачуваа 2 до 3 години да поминат од претходната цезареа, ама многу многу примери докажуваат дека и со помалце од тоа истерани се прекрасни и лесни бремености. Само позитивно, и секако преглед
Златна мене ми е втора ,после 2 од раганјето на малиот пак забременив Се си е супер,подобро се одвива вторава од првата бременост Мислам без инфекции,одлицна крвна слика,нормален притисок,главицно поставено бебе,овој пат здравје бозе природно ке се породам А да И золвами со царски забремени после 9 месеци,роди природно бебе од 4,200 јас не би толку брзо ама фала богу супер се
абе не дека нешто ми се брза ,ама првото го правевме 7 години,па да си почнеме со време за второ а ти ситно ги броиш , а ? Ајде со лесно