Хахаха поцни си со време,фати си го редот нисто не се знае И јас првото два месеци второто,една година Фала мила И ти наскоро да си видис две цртки
Блазе вас...Ви треба повеќе време за бебенце да направите,а кај мене е друга приказна...Само да добијам еден бакнеж од сопругот одма ќе забременам хехеххе...Морам да се пазам рано ми е за бременост а би сакала и второ...Но нема поминато ни година од како сум направена царски рез такак да ќе почекам некое време...А за финансиската состојба да не зборувам(не е ни темата за тоа) Со лесно да ви е Па СимонаТино ќе ни кажеш како ќе поминеш со природно
Xaxaxa фала правницка ,ке ви казам обавезно како сум поминала И јас мислев дека сме мноооогу плодни ама ти викам година ми требасе ептен се нервирав мислев од царскиот ми згресиле несто сто немозам да останам,а кога осетив симптоми за бременост усте пред да добијам,бев на 7 мо небо,знаев!!!
Јас не мислам,туку гинекологот ме предупреди дека премногу сум плодна и јајниците и матката ми се спремни за бременост,а сепак е сеуште рано и да се пазам...хехеххе Буквално е "царски" во секоја смисла на зборот...Како царица влегваш како царица излегваш... Е сега за круни ќе треба да се даде таков предлог.Или на болница да ни ставаат или од дома да си носиме
Бев на конторла во петокот... правев скрининг.. и иако имав закажано докторот го чекав цели дваа сати. Кога конечно се појави почна самиот да објаснува каде бил и зошто толку се задржал. Имено, некој колега негов правел царски рез... не знам што, не ни кажаа.. ама нешто ептен тргнало наопаку.. па итно ги повикале сите доктори во операциона сала... Докторот почна да си објаснува како операцијата траела 3 сати бла бла бла и на крај вика... морам да го цитирам „едвај ја спасивме мајката“. !?!?!?!?!?!?!? Да ви кажам искрено.... во истиот момент добив одбивност од царски рез. Иако претходно постојано и постојано пишував како ќе се пораѓај со царски или никако... сега го сменив мислењето за 360 степени. Некако... страв ми влеа се што кажуваше тој. Не сакам никого да плашам или да го предомислувам.. има милион жени кои се пораѓале царски без никаков проблем... ама си кажувам за мене... јас го сменив мислењето за царскиот рез... и сега ако не дај Боже не може да се пораѓај природно... не знам што ќе се прави.... Мислам дека некои работи е најдобро да се премолчуваат од страна на доктори...
Не се плаши мила, додека да се породиш уште многу приказни ќе слушнеш. Јас лично само две недели пред да се породам дознав дека на закажан царски почина една познаничка(доби анафилактичен шок од анастезијата, иако и беше втор царски). На 2дена пред пораѓај кога одев на контроли(цтг) пред мене правеа муабет како жената на која и правеле царски почнала внатре да се распаѓа ткивото. И замисли со таа жена после бев во соба. Немој така да гледаш, зошто секој си е приказна за себе, секој со својата судбина, Господ да не чува и нас и бебушите. Јас бев преплашена, пред да ми ја стават анастезијата на анастезиологот 100пати му кажав дека ми е страв, сирот незнаеше како да ме утеши... Биди позитивна, немој како мене да си ја тупиш главата и да се замараш, зошто на крај ми беше многу криво .
Normalno da se dvizis posle 4-5 od carskiot so slabi bolki Eve pominaa 9 dena od mojot carski I uste me podzaboluva kicma I stomak ama jas sum idiot ne miruvam,ama izdrlivo e
И јас се породив со царски рез, иако не можам да ви опишам колку имав желба за нормален пораѓај. Но поради проблеми со кичмата, царскиот рез беше неопходен. Кај мене лошото беше што ме задржаа во болницата, а не ми закажаа цр, фати викенд, мене болки породилни ме фатија- доктор нема!!!!! Пола ден и цела ноќ ги траев контракциите, за утредента сабајлето да ме спремат за цр. Ме оперираа со целосна анастезија, од која не можев да се освестам цел ден, Едвај станав од креветот утредента, а откако станав.... бев тотално слаба, со температура, општа слабост и дијареа... катастрофа. Да не можеш да си го земеш детето во раце како што треба. а резот.....не ми се зборува, не е ни хоризонтален ни лепен , ниту во бикини зоната...тој е вертикален и изгледа ужасно на стомакот.(како г*з на стомак) Единствено добро е тоа што немав проблем со раната, зарасна брзо,без проблем без компликациии, гноење, солзење....Ја мачкав и контратубекс после 2-3 недели од цр. Не знаев дека треба да преговараш со лекарот за како да те сече....во 21 век, мислам.... Но по сета таа агонија, се се заборава. Ова не е клише муабет. Ова е моето искуство...се се заборава се поминува, малиот ми е веќе ергенче и полека полека си размислувам за второ, па какво сака нека е породилното искуство. Само да сме живи и здрави и сите на број.
и јас се породив со царски ама несакав така туку околностите беа такви,ми пукна водењакот предвреме во 35недела само да нагласам мојата бременост беше близначка,во 8 сабалјето ми пукна водењакот во 9 бев во болница,прво покушаа да мепородат природно,иако имав притисок 200 со 140,кога видоа дека се изгубив скроз тогаш хитен царски,е сега сто ми се има десено на царскиот незнам знам дека прво гледале мене да ме спасат зашто царскио почна во 20и20мин. а првото бебе иѕвадено во 21ч,потоа имааа проблеми со дишенјето зашто превисе биле и тие под анестезија,фала богу супер се сега,кога се освестив добив огромно крваренје 3 доктори имаше оклу мене и 3 сестри,после 5 дена станав на нозе,но се се заборава,иналу резот е лепенка и скроз ниско
So sto se mackate na carskiot? Eve pominaa 11 dena so nisto ne se mackav,a denes pocna da mi protekuva zoltenikava sluzod stranata kaj edniot konec,tamu mi e I potecenko,crveno,i toplo,a preostanatiot del od raanata mi e super,suva mi e... Inaku vtor carski znae nekoj nesto?
пред 20 дена се породив со царски , е сега кај раната на едната страна ми е тврдо и е како издуено ,долниот дел кај стомакот ме боли помалку и сакам да прасам како е кај вас има ли некој такво несто или треба да идам на доктор????
јас имав такво тврдо и ме заболувасе ко ке го допрам ама не беше страшно али сепак посети си доктор.позз
Девојки може многу од вас ќе ми се чудат, ама јас сакам да се пораѓам со царски Во последно време само лоши искуства слушам за пораѓајот, од 3 другарки кои се породија неодамна, не слушнав ниедно позитивно искуство што уште толку ме заплашува Е сега, проблемот е што кај нас царскиот неможеш да си го избереш по своја желба, бар знам дека е така по државниве болници, но мислам дека е ист случај и во приватните. На царски се оди само доколку дојде до некаква комплкација, ако жената не се отвори доволно или пак ако постои ризик за мајката или бебето од спонтан пораѓај Ме интересира уште нешто, ова со лепенките, го правт само по приватниве претпоставувам, на државна мислам дека е со шиење, така? Кој начин е подобар? Со лепење претпоставувам дека нема скоро ништо да се познава после, но дали е ефикасно како шиењето? Нема некој ризик за одлепување на раната?
Не сум сигурна ама мислам дека внатрешно те шијат со конци што сами се распаѓаат,а само кожата на двата краја ја шијат со по едно конче и после ја лепат,ја пред две години на ГАК се породив царски и така ми е раната лепена. А за одлепување кажуваа немало шанси да се одлепи,ја вториот ден после царскиот повраќав замисли кој напон е тоа, па не ми се одлепи...така да немај гајле подобро е лепена нема ни конци ни ништо да се познава