Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Аууу го заборавив тој момент и на допир од облека ме болат а не да ги легнам

На didisi и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Јас од првиот ден кога се вратив од болница со не извадени конци почнав да спијам на стомак, повеќе градите ми правеа проблем од стомакот.

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Ах како сакам на меше да си легнам еве 7м сум породена ама страшно градите ми сметаа и си се враќам пак на грб или на страна(facepalm)
    Дека сеуште дојам и тешко ми иде...а за раната ми беше неудобно до 2м после тоа се најнормално но сеуште ми тркни некој дел од стомакот

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Џиџи91

Џиџи91 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    143
    Јас денес бев на преглед мојто бебче е свртено карлично матичнио кажа дека можеби ќе треба царски ама уште не се знае 32 недела сум.
    Па ме интересира да ми кажете ако сакате за сите детали како што од кога ќе отидеш нели за тоа па додека го извадат бебчето и после како што се случува кога ќе си таму.
    Ваши искуства со царскиот така малку повеќе со детали секакви:mm:

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    118.776
    Може ќе се сврти рано е. @mariz имаше ваков случај и кај неа се заврти до крај со главчето надолу.

На Џиџи91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.705
    Допаѓања:
    76.985
    32ра карлично, 36та веќе убаво со глава завртена, ама пак ме зафркна и ја извадија царски :D
    Баш имам и пријателка пред пораѓај исто 31-33 карлично и беше, а еве сега е веќе 40 и завртено и е :)

На Џиџи91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    Мојот до 33та беше карлично. Преку ноќ се сврте..

На Џиџи91, Martka и fana им се допаѓа ова.
  8. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    јас сум породена два пати со царски, поголемиот беше свртен карлично и до самиот крај си остана карлично, во твојот случај може да се сврти, имаш уште време. Второто исто беше карлично, 35 недела беше свртено, но сепак се породив царски поради претходниот пат. Нема што да се плашиш оди со позитивни мисли, дека ќе го гушнеш најубавото нешто. Раната секако ќе те боли, колку побрзо станеш толку подобро, колку повеќе ќе се движиш толку побрзо ќе помине, мене ме болеше околу 2 недели, поготово кога се смеев :D Инаку бев со целосна, не сакав спинална, ми беше страв со неа, не сакав да слушам се што зборуваат.
    Се што те интересира може да ме прашаш.

На Meckicja и Џиџи91 им се допаѓа ова.
  9. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    devojki kako go nadminavte stravot pred poragaj panicni napadi dobivam koga ke mi tekne cela se prepotuvam 34 nedela sum uste se nemam odluceno kaj koj doktor vo sisina da odam preporacajte nekoj pozitiven doktor nasmejan komunikativen i strucen

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    Митко Ивановски.
    Не размислувај за тоа. Гледај да си ги пренасочиш мислите за тоа како ќе си го видиш и гушкаш бебуш за брзо :)

11. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.934
    Огромно позитивно влијание ќе имаш и ќе ти го намали стравот самиот доктор . Јас сум пре задоволна од др.Елизабета Матевска од Систина (не беше за царски беа други 3 гинеколошки проблеми меѓу кои и конизација) . А јас сум емотивец и плачка не видена. Ама Матевска беше крајно професионална и трпелива, ќе те информира за се ,воедно без да ти создава дополнителна паника. Нејзиниот оптимизам,самоувереноста и ведрина ми даваше насмевка на лицето. На секоја моја загриженост знаеше да одговори соодветно и да ме смири. Ми беше на располагање на тел во било кое време . Лично од моето искуство Матевска за мене пред се е ведра позитивна жена , добар психолог знае да слуша и да те смири, и нормално голем професионалец во својата професија.

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Уште еднаш од некој да слушнам дека царски било лесно и не болело забите ќе му искршам :punch::D

Вода по колку пиевте првите денови?
    И како станувањето да си го олеснам? Пошо ни во кревет не можам да се свртам, камо ли да станам. Ме седнаа сабајлево 10мин и не можев да станам а се трудев, боли бе;(
    До после сакам, и да се истуширам и катетаров да го фрлам...

На pile30, Asja, Lejlaah и 5 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    не може никој да ти каже дали ќе те боли или не. Се зависи од праг на толеранција на болка. еве мене не ме болеше. можам само да ти кажам дека ако почесто стануваш сигурно нема да те боли како кога лежиш.

п.с. вода колку можеш повеќе ама откако ќе помине 24 ч од рез

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.533
    Допаѓања:
    288.985
    Мене не ми ограничија вода, напротив, требаше повеќе да да пијам, но повеќе течности значеше повеќе станување и одење до веце :sweat:. Катетар ми извадија после неколку часа а прв пат за до веце ме станаа после 12 часа. Сама одев уствари, медицинската сестра беше до мене, за секој случај. Некаде после 36 часа, на крајот од вториот ден шеткав слободно низ ходници и бифе. Првиот ден болеше и се виткав од болки...
    Станување беше лека полека, се препелкав де лево де десно додека мрднам некој цм:D.

На Sexybaby86 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765

Баш сега докторов ми рече да се форсирам и повеќе течности да пијам, а јас за 3 саати 3л вода имам испиено. :D
    Катетаров уште стои, поминати се 15саати од операција.Сеа ќе ме станат и ајде, мечка страв мене не страв :sweat:
    Мора да се потрудам

На Sexybaby86, Meckicja, tambelina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.533
    Допаѓања:
    288.985
    Супер, пиј.
    Јас немав апсолутно никакви главоболки или контраиндикации од анестезијата. Можеби ме спасија течностите. Како пто кажав, лошото кога немаш катетар е само станувањето за до веце на толку многу течности, ама стварно секое наредно станување помалку боли.

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе боли, ти кажав. Ама ќе станува само полесно, потешко нема :)

Јас вода пиев уште на интензивна нега. Во соба ко бунар без дно бев :)

На Chanell*, Sexybaby86 и fana им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @Chanell* што се случи, зошто царски?

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    4.516
    Боли, боли, и тоа многу. Операција е.
    Денес ќе боли, утре помалку и задутре сама ќе стануваш.
    И мене ми рекоа уште прв ден да се истуширам, втор да шетам во ходник, ама лесно е совет да се даде. Реалноста беше друга. Туширање дури третиот ден кога не ми се вртеше и бев сигурна во себе, а дури нареден ден бев во ходник.
    Трпеливо и со лесно! :inlove:

На Chanell*, Sexybaby86 и eli25 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.705
    Допаѓања:
    76.985
    Па искрено јас за нијанса полесно поминав царскиот, него природниот пораѓај. Освен болката од раната, друго се одлично беше, па се трпеше. А по природниот пораѓај црнила пред мене, се онесвестував, страшно крварев и доле многу ме болеше испукана и сечена рана, па искрено царскиот ми беше може боље пораѓај :)
    Инаку секое станување е се полесно, јас нареден ден сама станав и ми извадија катетар, но многу често стани, легни правев и се шетав до кај бебе. Дома 7ми ден од пораѓај веќе се сама правев, бебе освен јас никој друг не ми го избањал. Брзо опоравување мајче и честитки за бебе, нека е живо и здраво :*

На Skorpija25, stevemila, Chanell* и 2 други им се допаѓа ова.