Супер ќе поминеш. Како што ти кажале во сала има минимум 5 луѓе. Ќе те анимираат и ќе ти зворуваат. Мене анестезиологот ми кажуваше што и како прави докторот. Нормално во граници колку сметаат дека треба да знаеш. Бебе ќе видиш за кратко и после тоа нвеќе друго ништо не е битно. Со лесно.
@CurlyBlossomGirl се ќе биде добро, нема потреба од страв. Веќе ти опишале како тече процедурата. Јас царскиот сто пати подобро поминав одколку првиот спонтан. Така да операција е, да, но штом си во сигурно раце само смирено и добра мисла. Кај мене не беше планиран, па не бев ниту психички подготвена и не ни знаев каков е текот на истата, па најголема паника ми ствараше фактот што не ги чуствував нозете. Утре ќе си го гушнеш второто сонце
Ви благодарам девојки, да сте здрави и живи, колку само сакате да ме смирите со вашите зборови. Многу ми значи
Женски, кажувајте како полесно да го пребродам закрепнувањето од царски. Утре ќе ми вадат катетер, станав прв пат денеска и пак вечерва, пече ужасно. Мислам дека ранава се кине. Мака ми е и бебуш што не можам да го гушнам ко што треба.
Сите ќе ти го кажат истото, само често станување. Што почесто станувај и прави по неколку чекори. Викај сестра да ти го подава бебето во раце кога си во кревет, можеш така да го држиш. До утре ќе биде полесно, ќе видиш.
Читнав Чаир ќе се породуваш. Значи ич да не се сеќираш.Јас пред 8м се породив требаше со договорен царски но мукозниот чеп ми падна а и јас паднав директ на бетон отидов сабајлето на цтг доле потоа реши Др.да ме задржи дека има контракции ми птворија историја ми озмерија доле притисок ме облекоа во спавача ме качија во родилна на цтг скоро 3ч.од тие 3ч.ми дадоа клизма пред да ми стават катетар Димитар брцна прсти само сантим опол бев отворена но знаеа дека царски треба да ме породат...на количка ме однесоа во сала си седнав на креветот спинална мр боцнаа за минутка дојдоа Димитар Ѓорѓиев,Ана Марија Шпишиќ и Влатко Спасенковски тој ме породуваше...не осеќав ни болка ни страв бев смирена многу си се молев синче да го извадат и да го видам...само три пати ме стиснаа на стомакот но безболно дека и високо го носев...слушам бебе плаче не ми текна дека е мојот јунак ни да ми кажат ни да прашам и по 5мин прашувам кога тој среден измиен се изгушкавме на лице ми го ставија си се погаливме ме средија ме префрлија на друг кревет во шок соба...дека се породив во 12ч на пладне следен ден во 9ч.ме однесоа на одделение..Имаше и ноќта една мајка ја однесоа па сабајлето како се ослободуваше кревет така по ред не симнуваат... Отпосле се болките но вреди за тие очиња кога ќе не погледнат..Биди си опуштена мој совет царски нема ништо да сетиш после да боли но за мах 2недели ќе си супер.Јас реков бар да не ме мачат после осекував дека ќе боли но се поминува. Не се плаши мисли си на убавите работи што допрва те чекаат средувај си за бебе со друготи дома гушкај си се и се ќе си биде добро.Со лесно мајка
Ima nekoja od vas iskustvo za zabremeni so vtoro dete pred tie dve godini sto se dadeni za vtora bremenost... dali dokolku se sluci moze da se abortira ili rizicna e bremenosta za matkata
Забременив кога првото ми беше 16 месеци, вториот царски на точно две години од првиот. Докторите ме советуваа да се пазам. Јас многу се пазев, посебно првите месеци, иако знам други жени ич не пазеле па си износиле најнормално. Јас малиот ниту еднаш не го кренав во раце. Лично кај мене втората операција беше доста тешка, кога ме отвори докторот беше фрапиран од лошата состојба на матката. Ми рече дека тоа што сум внимавала ми било многу паметно. Мој совет е пази се и не кревај, позитивна мисла и се ке биде во ред.
Bebeto mi e 6meseci, odnos sme imale ednas za cel mesec i toa so zastita sto e teoretski nevozmozno da ima nesto, no mi docni edna nedela i mi e tesko nekako ama moze e pomesano umor zesko vreme ...ama nekako nemam znaci za dobivanje ... mi e strav da proveram ke pocekam uste nekoe vreme...pa me interesirase vo slucaj da ima nesto kakov e procesot mn e rano i dali voopsto smee abortus
кај мене скроз се изгуби. зависи и каде си пораѓана и со која техника е резот. битно како и да е ќе обледи
Не знаев дека и тоа зависи. Искрено пријателка беше правена царски во државна во мојот град и кога се видовме ми го покажа резот, абе цела линија огромна, а бебе од 2кг. Жално...