Јас сум породена пред 7м раната ми е лишо сошиена како прецвикна е и кога ја допрам рапава е мн незнам како да објснам и сега кога пред за пап тест докторката ми предложи ама незнаел дали смем да го користам додека дојам
Во систина ти даваат јадење следниот ден по пораѓај, мислам вечера прво. Броени бисквити, броен двопек, к.млеко, чај.. крш
Ама затоа па последните два дена ко цар јадеш, нели Двопекот ми изгледаше највкусен на свет, пирето уште поише.. А како и не би на тој глад Многу брзо се опоравив од царскиот само заради честото станување што тука ми го предложивте, сега на 22 ден сум ко да воопшто не сум правена операција. И на точакот му се изјуначив, и свашта кревам и кревав по дома, и дај боже сите вака брзо да се враќате во нормала.
Јас си бев депилирана тазе, спремна за природен пораѓај, но завршив царски. Проблем немав после кога растеа влакната..
Bev na lekar normalno ke odam nego sakav da slusnam sto kako dali imala nekoja slicen problem posle carski mnogu se ispaniciv. Ke odam sekoj den ke ja tretiraat ranata. Mi dadoa antibiotici... Se nadevam se dobro ke zavrshi mnogu sum vo panika
Смееш. Мене гинекологот ми го препорача за раната. Јас една недела после царскиот почнав да јадам нормално. Дотогаш само течности и супа.
Не крварев многу, мислам кога имам добиено крварам пообилно него ли после царскиот. Траеше околу 5 недели но со прекини, пример 3 со крв па 2 дена ништо и после пак малце крв колку да носам влошка и така се дури не запре скроз.
Повеке од месец и пол многу крварев. Ме гледаше матичната на ехо. Рече дека нема ништо, но има многу коагулуми и мора да излезет. Да не се секирам.
И мојот исто. Рече за 9 месеци да се видиме. Крш? Море повкусен двопек никогаш не сум јадела....ниту пире, ниту бисквити со млеко (ова дома никогаш не го јадам, а таму малку ми беше од што беше вкусно).
Како полесно да се опоравам? Да движам? Многу ме боли, ме пече, се чувствувам неспособна и ситуацијава ме прави нервозна. Им завидувам на оние што се природно породени. Кога престанува оваа болка?