@Feodora se porodi li ti?neka ti se zdravi i zivi bebuskite i ti posakuvam brzo i lesno oporavuvanje.pisi koga ke moze kako pomina,dali cekase bolki ili ne.
@Feodora претпоставувам тазе си породена. Нека ти се живи здрави бебушките. Тие ќе ти ја дадат силата која ти е потребна во моментов. Јас дента после царскиот мислев дека е крај на светот. Совет од мене колку повеќе стануваш и се движиш толку полесно ќе ти биде секое следно станување и помалку ќе пече и боли.
@Feodora Да движиш, станувај и придржувај се до ѕид, ама движи! Кога ги имав најголемите болки се исправав на кревет, едвај станував да јадам и одам во тоалет, ама упорна бев. Ќе го донесеа бебето и до креветот во количка го оставаа, сама се влечкав и ја зимав кај мене. Сама се туширав не викав помош, на третиот ден веќе се можев да правам. Дома исто си станував и движев цело време, ја кревав малата од креветче иско болеше, и поминаа болките ептен брзо, не се ни сеќавам какви биле иако во тие моменти мислев не може полошо да биде.
И мене многу ми беше вкусен двопекот дури ги прашав каков двопек е ми рекоа од кам маркет вчера купив ама во систина ми беше многу повкусен дури си барав уште една тура да ми носат.
Многу ме боли долниот дел од стомакот претпоставувам раната. Веројатно од промената на времево (нагла од 30 на 10 степени) ама некако мн ме боли само се виткам. Дали е нормално до толку и дали некако може да си помогнам? И дали е нормално два дена по ред да ме боли? Малку се плашам да не е нешто од што кревам и носам мн мн тешко често...
Тоа дека гладна си била Мене не ме бендиса јадењето, општо. Од една страна на предавање ти кажуваат што е здрава храна, од друга мармалад ти носат. Ориз и месо не се меша велат (нивниот нутриционист) а за ручек тоа има.
После 2 месеци. Со страв во коски. И сеуште ми е страв кога и да одам на депилација, мислам ќе ми се отвори раната
Аман, до толку ли? Јас со првото покасно отидов, ама бев во потрага по нова депилаторка. Ама сега не ми се чека толку. Се мислам околу месец да отидам
Обично се чека да помине подолг период ( препорачливо е и повеќе од 2 м некогаш, зависи од рана) . Е сега ти најубаво си знаеш. Прашај си ја козметичарката најпаметно.
И првиот пат кога отидов ме издепилира надолу и препони, но горе раната не. Само ми ги скрати со ножички. Веќе наредната депилација се издепилирав цела.
Па на тоа и мислев. Околу раната сама ќе се средам, ама ова подолу јас би на професионалец да препуштам. @LiliBoz на контрола кога ќе одам, да му однесам и некоја лента да ме среди
luge kazete ve molam dali e normalno poslem carskiot zolta i tecna da bide stolicata dali nekoja se socila so diarea poslem carski mnogu se plasam
Не би требало да е страшно. И кај мене проработија цревата после царскиот. Јади нешто суво што спречува дијареа (пр. бисквити....друго не ми текнува).
Биди среќна шо немаш запек. Ќе осетиш и "природен пораѓај" после царскиот Напиј се пробиотик, ќе се среди.