kako be odma sudite imas premnogu vreme anksiozna si samo so toa sto poveke raboti mi bile nejasni i sum prasala milo mi e za tebe sto si nemala problemi pa nisto ne ti padnalo na pamet toa isto kako nekoj debel e odma pecat mnogu jade anksioznost e ako osekas simptomi i osekas strav za tie simptomi se plasis trcas na doktor jas ne osakam strav so toa sto imam maka so zeludnikot i red drugi raboti prasav da ne e povrzano nesto so carskiot inace ja od pred toa si imam maka so zeludnik imam hronicen gastritis i izvadena mi e zolckata taka da ako ne e od carskiot moznoe da mi se aktiviral gastritisot a moznoe i hormonite da ne mis e vored inace imama hipotireoza moze i od hormonski dizbalan da boli zeludnik i da imam vreme i so malo bebe od mesec dena i so pogolemo od pet godini i rucek pravam cistam peglam imam vreme i da se sredam i da sednam na laptop imam za se vreme imam 25 godini i dovolno energija da imam za se vreme i procitaj na google so e anksioznost depresija hipohondrija normalno prv carski rez mi e mnogu raboti mi se nejasni pa prasuvam i odma zaklucivte licnosta e anksiozna a i da veke mi e sram da prasam nesto na temava proglasena sum za anksiozna licnos odam na psihijatar ke me ispratat
@yana147 најдобро е со сите овие симптоми што ги имаш, да се јавиш на гинекологот кој те породуваше. Направи си список со сѐ што те мачи и јави се. Ние не можеме да знаеме дали кнедла и ждригање е поврзано со царскиот рез. Не сме до толку стручни. Ти веќе си имаш мака и со други здравствени проблеми, што значи не си едноставен случај. Најдобро за тебе да си прашаш доктор. Па после можеш да споделиш искуство за новите мајки кои се пораѓале царски, ако тоа е нешто поврзано со самата операција. Секое добро ти посакувам.
Ако имаш време оди по доктори, оди провери хормони, па едно ехо на абдомен. Јас иста бев, само не пишував тука, ама дома се утепав од жалење и на поблиски... и јас имам хипотиреоза + хашимото и не бев отидена на контрола 2,3 месеци, а терапија си пиев, не била доволно и рипнало тсх 16+ Плус ми видоа и кила на папокот, па болките што ги имав повремено во стомак, плус и се дуев тука (баш над папокот ме болеше), најверојатно болките беа од тоа. Еве пазам не кревам, не ме боли веќе некое време. Но се ова не помислив да е поврзано со царскиот рез, исто и мене прв царски ми беше, а првото ми е природно родено... Сепак чим толку се те мачи, добро е да се растрчаш по лекари.
Мене ме пораѓаше Д-р Шурлани, а девојките со мене што беа Д-р Илиевски, Младен и Шпишиќ. Сите поминавме супер
Pa I da si anksiozna sto ima tolku loso I jas sum depresivna I da mi kazat oti e taka nema lutenje pravo za zal ne ima mnogu sto sme depresivni anksiozni a I vo svetot najnormalno e lugeto da odat na psihijatar a kaj seuste e tabu tema a nez zasto a ima ima I kaj nas sto odat na psihijatar ama se krijat I da od tiroidata moze da si anksiozna depresivna
Uste mila ama ne mi davaat da pijam fluoksetin antidepresivi oti ne bile dovolno ispitani vo bremenost si pijam samo caj od matocina I bedoksin I tolku I kazaa ke pominala depresijata koga ke se porodam
@AudreyH најпрво честитки за бебчето, а и за тоа што е на пат. Со царски ли се породи? Мене докторот ми кажа дека после царскиот по 6 месеци можам да планирам 2ра бременост и јас ко да сум темпирала после 5ипол месеци сум останала и синко и бебе ќе ми бидат 14ипол месеци разлика здравје за еден месец кога треба да се породам. Имам комшивка на која децата и се 11ипол месеци разлика, исто ко твоите што треба да бидат.. ама она е природно и со двете. Не се грижи.. ќе следат докторите. Незнам како ти била првата бременост но мене втората мнооогу лесно во споредба со првата. Ти како се чувствуваш, која недела си?
И мене ќе ми бидат 11 ипол месеци разлика. Првото ми е со царски, а ќе мора и второто. Првата бременост ми беше супер. Докторот ми рече дека немало врска што сум останала труднатрудна заради царскиот, да не се плашам. Сепак, сакав искуства да слушнам. Патем, 8+ сум.
Епа нема страшно само малку тешко ќе ни биде дека мала разлика ама па заедно ќе си растат Со лесно мајка
На моја другарка дечињата и се разлика 11 месеци, двете се родени царски. Бременостите ги водеше кај Гордана Петреска во Систина. Знам дека ептен фрка и направија на почетокот, одеше на почести контроли ради раната најверојатно, ама се помина во најдобар ред на крај.
Женски тие што се со инвитро бременост,вистина ли е тоа дека тие што се со ин витро обично се пораѓале царски,искуства некои?
Јас сум со инвитро и сум со закажан царски бидејќи јас така сакав, ме фати страв од природен пораѓај и така одлучив а иначе нема врска дека со инвитро па мора царски Др што ме водеше цело време зборевме за природен пораѓај и бебе си беше надоле свртено ама ете пусти страв коа реков царски и готово и воопшто не се каам.
Не немора да значи дека си со инвитро мора царски и јас сум со инвитро па со докторот планираме природен пораѓај..