Ne invitroto ne e indikacija za carski rez a inace jas sekako ke bidam so carski rez radi mojata si istorija I strav me faka uste sega iako sum 30ned
Јас имав, ама кратко време... некои 3,4 дена само. Исто како Бебуле само во лежење право не ме болеше, или ако седев и стоев да бев исправена како пушка, тогаш полесно ми беше, ама па така раната повеќе ме болеше ако се исправев... се издржува, не се грижи
Na 16 sept se porodiv so carski, denes primetiv kako da mj pomodruva vratot, dali ima prostor za panika ?
Имам голем плод до полни 38 ако надминеме 4кг, ќе ми закажат одма царски. А ние сме веќе 3700 во 37+1
Јас во Чаир родив 4400 бебе, природно. Ти мереа карлица со една железна направа? Инаку мене второто ми беше 3500+ во 36та, а 41ва се породив 3800. Зависи кога ке созрее постелката.. од кога ке созрее, не наддаваат многу...
Мене мерката со железната направа ми беше на граница, акушерката имаше коментар па така - така си за природно, а сепак 4 кг бебе природно го родив. И тоа во приватна клиника, а државно мислам тоа не им е индикација
Снаа ми имаше околу 4-5 дена и тоа многу силни. И кажаа дека многу родилки ги имале од спиналната анестезија.
Јас се породив со царски во државна поради голем плод. Јас сум ептен ниска па ми закажаа во 40 недела и тоа без да ми мерат карлица.Бебето беше 3800гр.
Јас сум 180цм, ама висината нема врска, повеќе врска има карлицата... има високи, па со тесни карлици. Свекрва ми е ниска, а мм го има родено природно 4200. Може увиделе ако си ниска, плус ситна што знам...
Мене кога ме примија исто видоа голем плод и докторот ми рече; Висока си, карлицата не е тесна,ке форсираме природно и нели иако со провокација природно родив 4,360. Сепак мене и висината ми ја спомна а незнам каква улога има..