Дали е можно после 3 години од царски да се појави тапа болка во едниот крај од раната? На левата страна баш кај линијата од раната ме боли од време на време тапо, да напоменам дека долу ми е многу резот под линија на гаќите и не ме боли цело време само ко ќе мирувам. Инаку вежбам доста интензивно неколку пати неделно, па се мислам и од тоа да не е. Мислам местото е долу и многу странично за да е јајник, а и не ме болел вака никогаш, не знам што да мислам.
@lavica82 и јас бев со спинална и немав главоболки, а цимерката моја знам многу се жалеше од глава. Значи индивидуално е. Сега пак ќе се пораѓам царски со спинална здравје и се надевам исто ќе поминам од таа страна. Јас бев со царски ради поголемо бебе а јас ниска, ситна со тесна карлица. Мене и висината ми ја спомнаа незнам зашо.
Zdravo, pted 2 nedeli se porodiv so vtor catski rez so spinalna anestezija i od koga se vrativ od bolnica sekoj den mi izleguva po koza ko od komarec stipnato niz celo telo. I mnogu cesa. Neznam dali e mozno da e alergija ili nesto od anestezijata. So prviot carski bev so celosna anestezija i nemav vakov problem.
Мене од почеток ме боли само левата страна од раната. Десно како да не сум сечена воопшто. Ма да јас на дека од шо имав дупче лево и требаше еден месец да се затвори па сигурно затоа таму реагира само
Најубаво одма да одиш на болница да те видат и по потреба да ти дадат урбазон, може да е алергија на анестетикот или на антибиотик кој ти го давале по пораѓај во инфузија или тој што дома го пиеше потоа... вака по опис делува алергиска реакција и ти препорачувам со доктор најитно да се консултираш.
Од вежбањето е. Јас дури и првпат почнав да крварам за време на плодни и тоа траеше дури одев на теретана. Кога престанав, престана и крварењето. Обавезно консултирај се со гинеколог.
Имала некоја искуство со царски рез и целосна анестезија заради Плацента превиа? Знам дека ми е рано да мислам на ова, но само се информирам Сега сум 26та недела.
@Ѕвездички најискрено до породување не ни знаев дека имам плацента первиа од што толку ми беше ажурна матичната. Бременоста ја истерав школски без никакви проблеми. Термин поминат јас од сабајле на контрола и при вагинален преглед искрварив многу па ајде ехо назад и опппп плацента первија.и хитен царски со целосна анестезија си добив. А не бев свесна ни кај ме носат,ни што ќе ми праваат. Ситниците се небитни најбитно е дека се помина добро. Живи и здрави сме и двајцата се опоравив мн брзо.Главоболки не мн страшни имав. Кога ми го донесоа до мене више ништо не ме болеше. Т.е. ќе те излажам се ме болеше ама имав воља и сила да закрепнам. Што те интересира прашај тука сум. Не си ја замарај главата со непотребни мисли. Се ќе биде во ред.
Фала ти за споделеното искуство, многу ми значи. Посебно ми значи што имам кого да прашам. Сега се уште е рано, но за неколку недели пак сум на контрола, и ако не се смени ситуацијата, ќе имам што да те прашувам. Фала ти уште еднаш.
Еве едно прашање за @tincemajmunce и за другите кои поминале низ ова, дали ставаат катетар за уринирање? и ако ставаат дали го ставаат пред анестезија или после? Дали боли итн. Знам дека ова не е најбитното, но сакам да знам