Е мене од тоа ми е страв, искрено, од ништо друго.... А таму „доле„ ве средуваат пред операција, или сами од дома си се средувате? Јас не можам да си ја видам, не па да си ја средам, а тек у 9 ти месец, прашума ќе ми биде
Нема зошто да ти е страв, тоа е најлесен дел барем според мене. Јас пред да одам дома си се средив. Срам ми беше да одам таква, па да ме средуваат таму
И мене исто. Се породив во сабота понеделникот ми го извадија. Неделата станав на кратко само ,со се катетер, а на посета ме носеа со количка. Тек понеделникот станав и шетав.
Не шетав. Во понеделникот станав од кревет. Така докторот ми рече. Ми го извадија и тогаш отидов да се туширам.
Значи вадењето не исто... добро барем не ве болело. Фала ви за споделениот совет. Има уште нешто што ќе треба да знам пред царски? Или за после тоа? А колку дена се лежи во болница?
Јас се породив сабота како што пишав, а ме пуштија во среда. Зависи каде се пораѓаш, ама отприлика 3-4дена се седи во болница со царски.
И мене пред анестезија ми го ставија катетерот, не боли ама е неубо чувство.. После одиш како пингвин, зошто ти се чини со "таквоо" шеташ меѓу нозе А ми го извадија по 10-11часа некаде од операцијата.. И тоа не боли, ама после лути кога ќе мочкаш. Се породив во понеделник ме пуштија во четврток
Јас бев со целосна анестезија,ми го ставија катетерот пред анестезија,пред да ме внесат во саала. Не ни сетив кога ми го ставија,9 месеци како бев во суша ми пријаше нешто да ми влезе,па макар и катетер Да се насмееме малку.Некое чудно чуство ама воопшто не беше болно.За средување сама си се средив дома со помош на огледалце Се породив во среда,во четврток сабајле после визита,ваѓање катетер (и тоа ни болеше ни печеше) и станување да се прошеташ
Mene mi stavile katetar posle anestezijata. A mnogu se plasev kako ke bide. Sabota se porodiv, ponedelnik me odnesoa vo apartmanot i tamu mi go izvadija katetarot. Ne bolese, samo malku bese nezgodno i posle toa osetiv olesnuvanje