Лежи и мести се како ти одговара, имам слушнато кај нас не давале да ја креваш главата 24ч и да не мрднуваш, мене тоа ми е глупост,еве 2 родив со царски па мрдав,кревав глава и фала му на Бога се бев во ред. И станувањето ќе биде во ред,не е толку страшно колку што си замислуваме пред да станеме, полека со придржување првите еден два пати, до крајот на денот и сама ќе движиш
majki sto ve sovetuvaa vas posle carski dali da ne mrdate glava 24h ili deka slobodno moze da se mrdas vo krevet. vo sistina sum
Ако можеш да мрдаш мрдај Барај нека ти дадат нешто за болките, изморено ти е телото па уште и со болки да се расправаш невозможно е. Јас земав на 4 до 6ч. медицина.
@lavica82 во сигурни раце си барај си за болка нешто нормални се болките сечена си рана е операција е...јас и по 11м од царскиот не си го осеќам сеуште ко што треба стомакот...Првите две недели мака видов после тоа се веќе беше полесно...но првата недела болките ги имав но не ко првите 3 дена...Не се сеќирај сите сме ги имале тие болки...Главата горе јас кога го гледав бебе на се заборавав... Сите сме ги поминале болките.Честиткиии од се срце и лесно оправување мајка
Ако си со спинална нема станување 24 часа, внимавај, .. Ако си со општа можеш да се мрдаш колку што можеш џа издржиш после 12 часа
Mene mi bese potecena ednata niga edno nedela dena poale carskiot. Doma koa dojdov splasna odma. Samo odmor, lezi odmaraj i sobiraj energija. Isto taka mrdav glava noze j sl kolku sto mozev. Bolkite se strasni, edinstveno ne osekav bolki koga ke mi go donesea bebko.
Мене после 12 часа ме станаа, да шетам. Прв пат слушам вакво нешто. После 36 часа веќе роварев низ цел оддел без проблем. Првиот ден беше најтежок, со болки, но со многу станување далеку подобро вториот ден. Немам искуство со отоци.
majki dali koga pocnavte da se dvizite ve zategase cel stomak.jas denes vtor den od carski, stanuvam sama za vo wc ama koga se dvizam od sto me zatega dyri i ko tesko da disam, nemam vozduh i edvaj zboram.isto i dodeka se svrtam da stanam mnogu me boli,dali sve ova e normalno ili treba da reagiram da prasuvam doktori ovde
normalno e pred dva dena si porodena jas so nozotmalku se isekov kaj prstot pa eve edna nedela me boli a kamoli operacija
И јас станав 12 часа после царски. Да, првите неколки пати ми беше тешко, но колку повеќе стануваш, побрзо ќе ти поминува. Јас после 5 дена кога ме испуштија веќе бев како нова. Сама бањав дете и сите други обврски. А затегањето на атомакот е нормално. Првите три дена се движев како подгрбавена баба
Немам осетено некоја разлика помеѓу спинална и епидурална. 1-2 секунди, боцкање, кратка болка, ништо страшно. Епидуралната ми била на среде најјаки контракции, тогаш лошото е да се виткаш за да можат да ја стават, плус и да не преташ. Од тој аспект спиналната е супер, немав таква мака.
Не боли спиналната пред да те боцнат прскаат со спреј за да не осетиш. Свесна си цело време ке си гп видиш одма бебето.
И јас се породив со спинална пред една недела. Не ја ни осетив,многу повеќе боли кога ти стават инекцијаво бут. Болките се 2-3 дена и сега сум како нова. Чистам,пешачам,возам и немам некои нус последици. Со среќа на сите .