Фала женски, ме интересира исто дали може да се закаже царски поради многу лошо искуство, да не е итен? Секако би чекала колку што е можно за да е природно, но ако речат провокации не би прифатила никако одма би одела на царски.
Најубо да си одиш со спинална анестезија дури трај анестезијата немаш болки и ко ке дојди за да те прицкаат на стомакот тебе сеуште ке ти трај анестезијата а ако си со општа се будиш со болки и побавно е закрепнувањето, а и бебето одма ке си го видиш ко ке го извадат јас се породив царски со спинална и воопшто не жалам побарај си со спинална секако ако смееш, нема да згрешиш полесно тебе ке ти биди поздрав и со лесно
Често ме фаќаат некои чудни главоболки, позади на главата... од врат нагоре оди болката, дури мислам и уши и вилица ме боли во моментот. Кога ке легнам сум ок, а станам ме боли страшно, а тек да се наведнам надолу.. мислам мозок ке ми пукне. Можно ли е ова да е нус појава од спиналната, а година е поминато? Мерам и притисок во моментот, океј ми е, крвта океј ми е...
Нема врска дека ако си со општа анестезија се будиш со болки и е побавно опоравувањето. Исто е. Те будат веднаш штом ќе заврши операцијата, не те оставаат сама ниту те носат на интензивна додека не се разбудиш целосно. А опоравувањето е индивидуално, јас прилично брзо се опоравив после двете операции (и двете со општа анестезија), иако со второто ми беше потешко бидејќи операцијата траеше многу подолго и имав отоци кога дојдов дома.
mariz da ne dois? mene me bolese taka glavata od dehidracija koga pocnav da pijam poveke tecnosti prekina da me boli oti so donjeto se gubat tecnosti mora dosta da se pie voda da ne dojde do dehidracija
Породена сум со царски пред 20 дена, првите 15 дена крварев но во последните 5 дена имам жолто кафеав исцедок со непријатен мирис, сакав да прашам дали и се случило на некоја ваква ситуација, зошто матичната вика матката се чисти. Мене ми е страв да не е внатрешно гноење, нормално во Среда идам кај операторот на преглед.
Девојки после колку дена од операцијата иде млекото тоа сега мие најважно пошто сум читала дека со царски многу тешко доаѓа млекото.уште не сум породена ама чекам денес или утре ќе биде.
Да. Ќе го дохрануваат со ад. За тоа време цело време на цице ќе го ставаш да влече. Ако се плашиш да не се одвикне немај страв зашто е прерано за било што да навикне и одвикне.
ne e tocno deka so carski pokasno ide melekoto so prvoto bev prirodno mlekoto mi dojde vtoriot den ili tretiot i sega so carski isto vtoriot den
@saramila09 не се плаши, не е правило дека со царски потешко иде. Еве мајка ми ме родила со царски и одма и дошло млеко. Уште првиот пат коа ме наместиле да влечам. Јас природно родив, па после 4тиот или 5тиот ден дојде млекото.