Каталина, зошто уште имаш преврска? Искрено, мене ми ја извадоа уште следниот ден, и од тогаш раната ми беше „отворена“. Додека бев на болница ми ја премачкуваа со Бетадин и толку. Дома ништо не правев ниту ставав нешто посебно на раната...
На мене ми рекоа после една недела да одам да ми извадат конците и таму ми ја тргнаа преврската и после тоа нормално се бањав со ништо не сум ја мачкала раната од царскиот рез
И мене лепенката ми ја тргнаа таму уште вториот ден и таму ми ја премачкуваа со алкохол и со Бетадин а задома ми рекоа не треба ништо и дека нормално можам да се бањам. Ваљда не заборавиле да ти ја тргнат таму?!
Epa ne mi ja trgnaa tamu,a mi rekoa da ne ja topam i da stavam Bivacin sprej.Jas se istusirav denes i ja trgnav,ama mn.me boli se uste
Честитки за момичето да ви е жива и здрава,значи муабетот ми е не ставај бивацин ја ко си дојдов и мене ми рекоа да ставам ама отидов кај матичниот тој рече освен бетадине познато ко јод др ништо да не ставам.позз( ми рече дека бивацинот не е за царски)
Katalince I jas razbrav deka bivacinot ne pomaga Neka ti zemat gazi pominuvaj ja ranata so 70% alkohol pa potoa so betadin po dva-tri pati na den za edna nedela kako nova ke bides poz
Ќе боли Каталина,усте некое време сечени сме него ти набави си Бетадин ова со Бивацинов незнам колку е паметно
Mamicki jas pak da si prasam...ranata vi bese siena ili lepena.Koncite vi gi vadea ili sami si padnaa.Mene otkako me pustija,nisto ne mi spomnaa za konci vadenje,a kako sto mozam da vidam samo na ednoto kose ima konce
Мојата беше шиена и ми рекоа после една недела да одам да ми ги извадат конците,до тогаш не ја топев раната, а после тоа нормално се бањав,ама некако уште ми е местото отрпнато како да не си го чуствувам
mestoto kaj sto vi e ranata normalno e da ne se cuvstvuva zatoa sto se preseceni nervite. Menekolku mi ja stiskaa ranata i pean mi stavi vnatre da mi istiska tecnost i ne me bolese. Pozz
Доколку не ти спомнаа за конци вадење,без гајле,сами ќе си паднат.Јас имав лепенка и 2 конци малечки од по страните што сами паѓаат за две-три недели.Инаку од кога ќе паднат не се познава никаква лузна од конците
Треба сами да паднат освен ако не дај боже имаш проблем како мојот ( не мии паднаа ми агноија па морав на лекар да ми ги извадат и премачкаат за дезинфекција, ама не беше ништо ниту страшно ниту болно)
Pominaa 34 dena od carskiot jas uste imam koncinja od ednata strana moze skoro ke padnat,za drugava ne mi se veruva So prviot mi padnaa posle 40 dena
Здраво мамички, сакам да ве прашам мене ми е кажано дека со царски рез ке ме породат и ме интересира колку денови отприлика пред терминот се закажува операцијата?
се е зависно од тоа од плодот и постелката,мене ми го закажаа во 40 недела бидејки неможат да го извадат плодот порано иако знаеш дека е со царски,али постои можност ако те фатат болки па тогаш не мора да е 40 недела или било која,во зависност од бременоста и зрелоста на плодот и постелката.
Фала ти Хев, ке видиме што ке ми кажат докторите понатака со твоето објаснување бар психички ке си бидам подготвена, пошо кај нас знаеш како е ти кажуваат мн блиску пред да дојде моментот поздравче
не се плаши се ке биде ок еее лесно е се се заборава нз за др ама јас лесно поминав во стип без никакви проблеми од сестри и доктори.зависно на кај дува ветрот ако дува кон југ ке бидат ок ама ако е накај запад ооооооо има и да грми
Мамички,раната од царскиот ми е сеуште црвена,а поминаа веќе 9 месеци од операцијата.Колку време треба да помини за да ми се повлечи црвенилото и да избледи?!
Pravnicka valjda zavisi do kozata So prvoto posle godina mi bese bela,skoro I ne se poznavase Sega posle mesec ipol mi e rozreva,se nadevam I ovoj pat ke izbeli Mozebi nekoj ke ti predlozi nesto da mackas