Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мамички тие што сте царски во Чаир после испуштање од болница следи преглед кај матичен? Конците колку што знам јас сами паѓаат односно се разградуваат. Немам никакви обврски сега да одам таму?
    На отпусното ми пишува контрола кај матичен за 2 недели,а по потреба и порано во оваа болница.

2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Јас послем царскиот отидов во ЧАИР кај докторот што ме породи,сепак он треба да ја види целата ситуација со раната,а потоа после еден месец отидов и кај матичната.Додуше докторот од Чаир ми рече да дојдам и послем 40 на контрола,ама пак јас се премислив.

3. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Тоа и сакав да прашам. И јас ќе одам после две недели од породувањето кај докторот што ме породи, но дали треба да одам претходно во врска со рана, конци и слично...

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    116.657
    Нема да те прашаат :|

5. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Девојки кога почнавте да се туширате после царски? Мене ми е уште страв, се мијам половично. Ми рекоа да ја мачкам со бетадин еднаш дневно а за тушов никако да се сетам...

6. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    7.048
    Одма почнав да се туширам, кога станав првиот ден во болница одма ме истушираа

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Одма дента кога станав се истуширав

8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Со специјално некое средство или? Директно ја допиравте? Шампон,гел односно пена што ако паѓа на неа?

9. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Јас сњ истуширав уште првиот ден кога станав уште во болницата, ми дозволија си ставив шампон се натрлав секаде само по раната не трлав ми кажаане е ништо ако тече по неа водата и шампонот кога се плавам. Инаку си прскав спреј виоплекс за да ми е сува.

10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    На пол ноќ се породив, другиот ден околу пладне прв пат се туширав.
    Раната се мие само со вода и сапун обавезно секој ден, значи нема да триеш силно туку по полека со рака нежно со кружни движења ќе ја "масираш"и многу важно е да ја чуваш сува, со крпа ќе ја истапкаш и толку, и ништо не се мачка, јас не знам зошто ви кажуваат да мачкате кремови мелеми. Без ништо по брзо зарастува и не се појавува инфекција.

На m.i.g, jule84, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.294
    Допаѓања:
    182.486
    Оти толку знаат. Им кажуваат да ја мачкаат раната со бетадин, а не да се тушираат. И после ќе фаќаат инфекции.

На m.i.g, ane.bella, jule84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    не се плашете од раната ко да ако ја допрете ќе се отвори и матката ќе си фати џенем преку врата. Од надвор е кожа воопшто не е страшно. А до резот на матката тешко дека ќе стигнете со еден допир. бањање обавезно.

На @Verba, fina erika, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    116.657
    Не се плаши ништо не е страшно туширај си се како нормално не мора да ја допираш раната ако ти е мисла. Јас се туширав секојдневно со мерима сапунче бебешко немав никаков проблем. За бришење само ќе ја тапкаш раната со крпа.

На @Verba и fina erika им се допаѓа ова.
  14. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    7.048
    Да со гел за туширање си се бањав

На @Verba и NarCis@ им се допаѓа ова.
  15. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Јас првите ден два се миев половично (посебно долу, посебно пазуви и гради), не ја мокрев раната имав лепенка и само сестрата после визита ми ја мачкаше со јод и ми ставаа нова лепенка.
    Кога ми заглави бебето на интензивна третиот ден јас веќе немав лепенка, па една сестра од мајка родена (не знам како се викаше, Албанка беше, доста млада) ми даде две-три лепенки за да се туширам цела, ама обавезно да викнам сестра после да ми стави јод. Чекав може по два три саата по тушот да ме намачкаат, која глупача значи, абе нека ти прошверца сопругот во ќеса стерилни гази и јод и не ги моли :fubar:
    Уште да имаше кој да ми објасни дека сум смеела само со проточна вода... Не дека не прашав, само креваа рамења и да не сум ја мокрела :^)
    И дома кога нѐ пуштија после цела недела, пак се туширав така со лепенки од аптека, па после ставав јод на раната. Мислам дури третата недела почнав без лепенка (facepalm)
    Фала богу и покрај сето ова имав среќа и брзо ми зарасна па немав проблеми, уште тоа ми фалеше, доста ми беа стресовите со синко што ми ги приредија.
    И да, сето ова се случуваше во фалениот Чаир во мај 2017та.

16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас штодека уште од болница секој ден ја миев со сапун мерима и вода и не мачкав нишш пак фатив инфекција. Рана бришев со посебна пеглана и вриена крпа. Цела облека ја пеглав непосредно пред да облечам. И за џабе. Кога е пишано пишано е. Инаку мене ми рекоа на контрола по 1 месец. Но др ми ја виде раната порано дека одев на преврски. Терапија по телефон ми препиша и кога го прашав дали во меѓувреме да појдам да ме види ми рече нема потреба. Сега од понеделник ќе одам и мн сум исплашена затоа што делот каде ми беше инфекцијата во моиве очи ми изгледа страшно. Кожата ми е излупена и нормално поцрвена и раната некако без врска ми е зарасната. Не е рамно. Некој што имач искуство со ваков проблем да сподели како му била раната откако престанала да течи?

17. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Мене ми течеше од едната страна кај што почнува конецот, после извесно време престана.
    Да не претерам ама многу време ми беше нерамна раната, имав голем оток од едната страна (лево над резот) и си правев филмови цело време. Дури после пола година ми се израмни и минимално се познава кај што беше отокот, не знам ете може лошо било сошиено внатрешно.
    Сѐ додека докторот тврди дека е во ред немаш потреба да се оптоваруваш, со тек на време сѐ ќе се израмни и ќе избледи.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.294
    Допаѓања:
    182.486
    Да ја фатеше надвор од болница, ќе беше твоја одговорност, а вака е нивна (не)одговорност. Не е дека е пишано. Јас да бев на твое место, ќе барав барем дел од парите да ми вратат. Не им е сеедно за вакви пропусти кога прават, сепак е приватна болница.

На Skorpija25, ane.bella и LiliBoz им се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Џабе кога не можам нишш да докажам. Тие демантираа дека т која ја кревав таму ми била од раната. Резз не ми ги дадоа од брисот. Кога прашав што бактерија имам др ми рече дека и тој прв пат ја гледа и не ја знае. Немам ништо буквално за да докажам. А јас се појавив таму 3 дена откако ме испуштија и според нив дома сум ја добила.

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.294
    Допаѓања:
    182.486
    Верувај, ич не треба да се докажуваш со нив, само еден коментар кај нив на страната е доволен.