Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Од градите е, ги масирам, се измолзувам. Нагло ми дошло млеко и се ми пореметило.

На Milaаа991 и mariz им се допаѓа ова.
  2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    За царски рез во државна болница,не во приватна ве сечеа вертикално или хоризонтално.
    Слушнав дека резот го правеле вертикално?
    И дали после царски треба да се пие вода или не,бидејќи викаат ако пиеш вода не се повлекува стомакот?
    Да си знам навреме,најверојатно ќе се пораѓам природно,ама во секој случај да сум информирана.

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Вертикално е застарена метода. Немам слушнато да ја употребуват сеуште.
    Јас сум во државна , хоризонтален рез, скоро и да немам ништо.

За водата не знам што е точно, пиев течности на почеток дека доев, се повлече целосно.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    116.655
    Во државна, сечена сум хоризнотално. После царски е обавезно да се пие голема количина течност. Со лесно

На lackygirl и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  5. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Знае ли некоја дали во Систина даваат нешто за смирување вечерта пред закажан царски? Толку ми е страв не знам како ќе останам смирена...:(

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    од што се плашиш? 7 мин откако ќе влезеш во сала ќе си го гушнеш бебе. Има ли поубаво од тоа? нов вид на љубов откриваш. Друга стануваш ти... Се ти е околу тие очиња и рачиња. Па кога ќе го ставиш на цице па кога ќе ти тртне толку мало... :rofl: нема поубаво!! одиш средена си легнуваш и го гледаш бебе. твојата среќичка . :inlove: ништо не ти треба брои минути до тој незаборавен чин зашто првиот момент е единствен и незаменлив. Секогаш ќе го памтиш :l:

На eta, Chanell*, maja8 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Женски дали го видовте конецот кога ви испадна од раната. Кај мене еве го истегнат кај што ми беше инфекцијата ама ми е страв да го тргнам. Мн језиво нешто.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Мене 4ти ден уште ми ги извадија во болница, на краевите имав само две.

9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да да тој од краевите е. Наводно поради него ми течи масно ткиво. Ај да видам баш откако ќе падни дали ќе зарасни раната. А 100 пати одев на преврска и нишш не спомнаа за вадење.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Колку време ти стои?

11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Денес го забележав. Ама дека и рана цело време со газа покривам само чистам и мачкам можи и подолго.

12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Скроз ко од мајка родена:rofl:
    Со восок за една употреба но и со години одам таму и никогаш сум немала проблем...
    Е после царски затоа 5м си се сетав таква сумадија зошто страв мислиш прв пат се депилирам ама така поминав лесно

Последна измена: 13 декември 2018
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    24.216
    Да прашам и јас 6 ден од царски, раната е добра колку што можам да видам, но осеќам внатрешно како да врија нешто како да црцори нз како да опишам, и за одржување дали стававте уште нешто освен сапун и вода? Јас само со тоа ја одржувам, сапун мемима и вода.

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Дали така чувствуваше цело време или сега почна? Може и на времево да чувствуваш ама јас обично како затегање и клукање чувствував тогаш. А кога имав инфекција не осетив ништо необичбо а баш ме прашуваа дали ме боли и дали ме клука и пече.

15. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Девојки јас сум веќе 20 дена после царски. Сакав да прашам, гледам да носам долен веш да ја покрие раната, да не биде ластик баш на неа. По дома сум во пижами кои ги навлекувам над раната... а за надвор (по прегледи само периодов) носам џемпери како фустани.
    Чудно го чувствувам стомачето кое ми виси баш над раната... Не знам дали други сте го имале ова. Дури како да ми натежнува...
    Сакав да прашам кога почнавте нормално да се облекувате, мене ми е уште многу страв и да ја допрам раната, кога се туширам мм го викам да ме брише :(
    Кога почнавте да возите? Уште ми е страв од стискање на педали, нагли движења и сл...

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    24.216
    Па денес почна така ама не одеќам затегање или пецкање, ама де плашам многу да не загнои бидејќи цело време сум стуткана со бебево дека цица мн често, и сеуште неможам да станам од кревет сама, и друго имам за да прашам.
    Дали ве боли половината и грбот и местото на анестезијата?
    Исто така дали ве болеше долу коската, кога седам како да ме пецка и ме штрекнува напати. Абе се ме боли 6 дена има од царскиот до кога ќе боли???? Многу ми р нервозно :(

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.328
    Немај гајле веќе поминало време. А малото како го креваш? Исто и со возењето. Мене зошто имам и внатрешни скали ми рекоа да не се качувам по скали првата недела и да не кревам тешко , ама горе ни се спалните па се качував. А стомачето сеуште ми е така. Над резот,виси:(
    За гаќи и мене ми беше шубе на полеток носев ниски, ама. мислам можеш веќе,раната е заздравена .

18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Јас уште на излегување од болница бев нормално облечена,односно долу носев хеланки. Дома хеланки или пижами. Се породив во понеделник,во петокот си дојдов дома,а другиот понеделник (една недела) по царскиот почнав со возење оти одев во поликлиника да ми ги ставаат фраксиприните.
    Јас дури и метев со правосмукалка во неделата,6 дена по царскиот.

Само движи и станувај и седнувај најмногу што можиш,така побрзо ќе ти поминат болките

19. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Од левата страна каде што ми се конците утрово приметив како цврсто топче, црвено е и како подотечено. Помина точно една недела од царскиот.
    Дали е некоја инфекција? Да одам веднаш на лекар...

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Стави облоги на стерилна газа или пеглана пелена со алкохол и види дали ќе се повлечи.
    Јас на твое место и би пошла да ме видат бидејќи и кај мене на лева страна кај конецот беше инфекцијата исто како црвенило и како топче. А имаш ли температура? Те клука ли?