Пишав и во труднички ама еве и тука. Некоја искуство или некоја информација за царски рез кога бебе е во хоризонтална положба,трансверзално. Ме исплашија дека тешко се изведувал дури и царскиот рез.
Немам искуство со царски во таа положба, но околу 37ма кај мене се сврте од оваа положба во положба за природен пораѓај, со главчето доле.
Дали има некои вежби или положба за спиење што би помогнало да се сврти или само ако господ сака? Фала за надежта дека може да се смени сеуште
Кај мене само од себе се сврти. За третото ми предложија да го вртат они, со некој зафат, ама одбив. И покрај карличната тогаш рекоа природно ќе ме пораќаат бидејќи било со газе. Кога добив болки беше сменета позиција, коленото беше доле, па рекоа сепак царски оти тоа е лоша положба за природно, газе било лесно, вака не. Ама важно може они да го местат. Прашај, може има и вежби.
Потешко е, факт. Син ми беше трансверзално наместен, и имам поголем рез. Не се плаши, секако и ѕоа поминува.
После царски колку дена ве задржуваат во болница, ако може искуства и од надвор од државата ако има некој, негде читам 5дена некаде помалку?
Јас бев со царски на 6 ден ме пуштија.мислам зависи од мајката и бебето како се дали бебето има жолтица итн.сепак различно е за сите ама минимум мораш 5 дена да бидиш во болница
Мамички после повеќе од 30 дена ми падна едното конче. Другото си стои. Има ли потреба да стравувам уште? Секој ден го викам мм да ја прегледа раната, дали има некаква промена. Јас имам уште дел над неа кој треба да го поткренам за да видам каква е состојбата, тој го чувствувам туѓ и повремено ме здоболува (претпоставувам поради тежината на бебе што лежи додека дојам). Сега се плашам да не се отвори раната штом падна конецот, нема што да ја држи и сл ... Се правам и работам по дома ама стравот ме убива. Уште директно не сум ставила ништо, млаз вода и пена што рече додека се туширам. Смеам ли да ја мачкам со нешто? Многу ми е сува таму кожата ...
Едната страна од раната секако повеќе боли. Ми рекоа нормално било тоа. "Чворчето" од конецот таму било. Ќе помине.
mislam zavisi od toa kako se custvuvate jas se poroporodiv vtornik sabajle carski petok popladne me pustija
ima pominato meseci od carskiot i epiduranata i vo gorniot del od grbot na edno mesto mi faka kako zmarci na nekoj mu se ima li deseno ova
Porodena sum pred dva meseca a stomak imam uste ko 4 mesec da sum trudna.ima li sansi da se sobere ili taka ke si ostani