Jas prvoto dete go rodiv prirodno i ako bese mnogu tezok poragaj 22 casa imav porodilni bolki ama sega carski ne mozat da se sporedat ovie.I sega ne bese moj izbor morase vaka carski dva dena bolki ne mozev da se orvoram tesen cerviks ,plus voda nemase porano tri nedeli pred termin lakuni dosta zatoa morase carski. Prvoto stanuvanje e tolku tesko tolku mnogu boli ranata sega stomakot sve.Samo da ve prasam vas sto pominavte niz ovaa do koga e ova bolka nikako ne mozam da se dvizam edvaj do wc stanuvam so pomos na sestrite golema bolka imam?
Колку повеќе се движиш толку побрзо ќе поминува болката и секое станување ќе биде полесно.Мене една недела ме болеше,не дека не болеше после тоа ама беше минимално.И побарај лек за болка ќе ти попушти малце.
Мене мн ме болеше, помалку почна дури по 1 недела, и после брзо поминува болката се помаку боли ама таа недела свиткана одев неможев да се исправам. Еве сега на 10ти месец ќе правам од царскиот па можам се да правам не боли повеќе, а раната уште не е скроз оздраврна. Ќе помини, со лесно.
Vi blagodaram mnogu, i jas svitkana cela tri pati samo do wc sto odam tolku i imam bolka nevidena. mi davat non stop teroaija analgin ketonal za bolka ama ova pecenje na ranata ova nema zborovi ne mozam nikako da se ispravam mislev deka kje ostanam taka cel zivot. Imam srekja sto sum vo sistina site mi vikat ako bev vo drzavnite bolnici uste poloso kje bese mi rekoa deka ne ti pomagat sestrite nikako, a ovde samo pofalni zborovi imam. Sekoj zbor od vase iskustvo mnogu mi znaci sega
И мене малово ми е 16 мес ама стомак си има Вежбам и се намали ама минимално. Тешко ќе оди. Изгледа генетиката си има најголема улога ...
Јас бев на државна Битола никој не ти помага да станиш, сама се влечкав по креветот среќа се креваа креветите со далинско иначе не ќе можев да станам. А бебето тука одма ми го донесоа и мора и за него да се грижиш. И аналгин само еднаш ми дадоа 3тиот ден, не сакаа да даваат заради млекото да не се лачел во него.
Da isto iskustvo imat nekoi prijatelki i od cair i od Gak, i vo bolnicata vo Tetovo, i deka treba da se vleces do wc edno zaednicko imat site vo hodnikot. Ne ovde mnogu pomagat za sve i vredi sekoj denar potrosen ovde, i ne sakam da gi spomnam osobeno ako si carski so rana ako nemas pomos i i cista stedina ne znaes kako kje preziveas. Ne doktor palcevski rece ketonalot analginot i diazepamot ne se laci vo mlekoto i moze slobodno da se upotrebuvat za bolka.i jas dojam eve o deneska mi dojde mlekoto a terapijata ja primam infuzii samo deneska ne deka pocnav da jadam samo dvopek i jogurt i pire toa. Deneska pocnav povekje da se dvizam imam bolka pak ama ne kako prviot den, kje stanam grbava nemozam da se spravuvam od bolkata na ranata.
Пред 20 дена сум породена со царски на Гак. Болничарка ме стана она ме истушира ме пресоблече ми смени постелнина,секогаш кога ми требаше помош беа тука,негата и чистотата беше одлично и секоја соба си има сопствен тоалет чист со топла вода во секое време,собата ја делиш уште со една цимерка.
Ne znam jas vi kazav tugo iskustvo, drugarka mi se porodi vo juli carski, i toa bez vrski i taa imase mnogu loso iskustvo od tamu.
На гак во секоја соба тоалет? Снаами се породи таму царски па стана сама со врвка на креветот ме чудиш со твоето искуство таму си имала среќа.
Нема зашто Да во секоја соба има тоалет,креветите се со далинско нема потреба од врвка,јас од родилното оделение сум многу задоволна од хигиена и од помош од болничари и сестри.
Ајде ќе ве молам за одговор, царски рез се обавува со потполна анестезија или само со епидурална инекција???