Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    мене ми е бела скоро целата само на десната страна таму кај што ми прокрвари ми е розева во вид на солза ама се надевам и тоа ке го однема се познава само како линија од пенкало дури на некој делови и воопшто не се познава.А еве веке 7 месеци поминаа.

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Mene denes mi padnaa koncite od dvete strani posle mesec I tri nedeli,ranata mi e temna
    Me interesira kolku vreme se cistevte od ozdola? :wasntme:
    Jas 30 dena pa pauza I posle edna nedela pak mi pocna prljava krv a I crvena,sekoj den ne mnogu ama znae da protece I tolku
    Planiram utre da se javam na maticnata da mi zakaze termin nedelava,bas me cudi sto trae tolku dolgi

3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Jас крварев па добри 2 месеци и одма кога ми прекрати крварењето за 2 дена добив мнс

4. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Имам посетено гинеколог и ми вели дека се е во ред,а раната сеуште ми е црвена,не дека ми смета или осеќам нешто ама се запрашѕвам кога ќе добие бела боја :wasntme:

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Kaj mene pomina skoro mese2 dena,a na ednata strana se uste mi stoi konceto.Inaku rezot e temen,na mesta ima kako krv koga ke se potsusi i fati koricka.Normalno e neli?! Krvarenjeto recisi prestana,imam po nekoja kapka dnevno,ne nosam vloska veke :rock:

6. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Lele pravnicka odma si dobila...
    Mrazam menstrucija,barem letovo da ne se slapam I smrdeam :D
    Zakazav pregled za utre,ke ve izvestam

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Коричката е нормална, сама од себе ќе си падне. А крварењето кај секој е различно мене 35дена ми траеше, а знаеше и после тоа малку да ми потече онака кафенко, нормално било. За недела време или 10тина дена добив. Прв преглед направив после 2,5месеца, ме гледаа на ехо и се беше ок, раната внатрешно зараснуваше одлично а и немаше хематом.

8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Hematom?
    Ne mi se smejte,pretpostavuvam deka e zgrutcena krv taka? A sto ako ima?Sto potoa?

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Да тоа е. Епа незнам што ако има, веројатно има терапија некоја.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Me u,jas definitivno dobiv,zakzav za eho kaj maticnata za utre,ke moze da ja vidi ranata ili da pocekam da mi zavrsi?

11. amanta22

amanta22 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    mamicki posle kolku vreme od carskiot vi dojde menstruacija? nie veke ke pravime 2 meseci a jas se uste nemam dobieno

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.245
    Сестра ми доби после 40 дена. Не знам зошто се уште немаш добиено. Тие што се пораѓаат со царски рез добиваат најдоцна за 2 месеци. Како и да е, ако не добиеш до 6 месеци, треба да одиш на гинеколог.

13. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Individualno e jas so kerkami krvarev 40,odnosno se cistev. I potoa 1,8 god. nemav dobieno menstruacija a bev carski .
    Znaci nema vrska carski,sekoj organizam e prikazna za sebe,sto pokasno toa podobro raat od uloski. Se nadevam deka sega so vtoroto isto pokasno ke mi dojde

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Почекај да ти заврши, така ќе може вагинално да те прегледа, а со тоа да види и каков е резот одвнатре.
    Мене прегледот ми беше со вагинално ехо и на бокс(гледаше дали има некои промени), а за брисеви да одам после 6тиот циклус зошто сега и да се земеле не биле сигурни, поради хормоните па доколку постои ХПВ не се покажувал.

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Maminja pominaa 35 dena,a konceto od ednata strana se uste ne mi padna :?: krvarenjeto recisi mi prestana,sega mi tece sekret zolto portokalov...

16. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас сакам да прашам, дали после породувањето со царски рез ги правевте тие испитувања за д димери хемостаза? Јас вчера ги правев и ми испадна дека имам покачување на лимфоцитите односно тие што се испитувања за хемостаза све ми беше горе доле, а д димерите ми беа во ред, докторката ми препиша да пијам цефалексин антибиотици и за 6 дена да идам пак, рече дека не било ништо страшно али сакам да прашам дали некоја од вас има искуство со овие испитувања?
    А на мислењето ми пишува дека имам гранична анемија и некоја инекција - реактивна тромбоцитоза и секундарно активирана фибриплиза (незнам дали баш вака се пишува неможам убаво да прочитам) докторката рекла дека е нормално ова после операцијата нема потреба од додатно примање на клексани али сепак ако има некој искуство со ова би му била благодарна ако ми каже

17. Smiles

Smiles Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Јас добив менструација тогаш кога престанав со доење, односно по околу 1 година. Не се грижи!

18. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Девојки да ве прашам, дали после царскиот рез имавте така по обилно крварење? Јас имав првите неколку дена, додека се чистеше матката, но од тогаш се помалку и помалку, светло розеникава боја и еве после 16 дена од операцијата јас скоро и да не крварам. Улошката по цел ден ми е чиста, некогаш после мокрење имам како светло розево на хартијата или малку на улошката и толку. Дали и кај вас е така? Инаку :clap: :clap: :clap: за царскиот и раната моја, докторот така убаво ме средил, лепена сум, па кога доаѓаа да ни ја прегледаат раната ме прашуваа добро ти сецена си воопшто :) Ништо не се познава. Абе царска работа :lol: Да знаев уште од одма да си закажев, да не се мачам толку :) Болки само првите неколку дена при станување и толку.

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    I jas slabo kruarev,prvite denovi taka poobilno,posle epten slabo,napati i po cel den ke bev suva :) mislam deka e normalno,tie so carski poslabo krvarat od onie prirodnite :)

20. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    A со каква анестезија ве породија, со спинална или општа, и која е подобра?