Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. marija24

marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Uste ne sum bila na kontrola. A bolkite ne se mnogu jaki kako nekoe peckanje. I najmnogu boli koga ke se nakaslam

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Убаво е да отидеш на една контрола, препорачуваат после 40 дена контрола, па таман ти е.

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    12.362
    До кога имавте болки после царскиот? Еве три недели и еден ден, а јас уште не сум способна баш за работа по дома. Не можам да се свиткам уште, а ако клекнам станување тешко. Левата страна ми е проблем, бев и на лекар имам внатрешно хематом па затоа болело. Ставам облоги ама пак џабе. Си боли.
    Раната надворешно ми е одлична, само тенка линиичка како изгребано, ама ткивата околу уште ме болат.
    И тоа што е потврдо околу ќе се врати некогаш на старо? Осетот ќе се врати?

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.897
    Допаѓања:
    116.620
    Се ќе се врати. Не се плаши. Многу си пресно породена. Треба време за да се врати телото во нормала бидејќи цели 9 месеци било во "друга" состојба, не е само резот во прашање. За болката и мене ме болеше некое време ама тоа беше болка онака колку да се рече. Нормално е да боли,но не неиздржливо. Се ќе биде во ред :hug:

На Ringishpil_, Emma2 и thinkerbell им се допаѓа ова.
  5. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Каде правеше царски?
    Ај да ти помине побрзо!!!! :hug:

6. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Ова сакам да го читам, ми треба психичка спремност! :bow:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Здраво, ме интересира дали знаете дали има некоја од вас која скоро се породила во Систина или Ремедика царски со целосна анестезија... Дали е можно да се избере целосна анестезија во овие две болници? Ме интересира колку долго потоа се лежи на интензивна (или во шок соба не знам која е разлика и дали има) прашувам само за овие две болници, дали е дозволено телефон на интензивна... Колку време пред тоа не смееш да јаде и посебно да пиеш течности? Колку време по будењето не даваат вода? Ако ми текне уште некое прашање ќе допрашам... :) фала

8. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    7.633
    Во разговор со анестезиолог сигурно може да се договорите за типот на анестезија. Мене ми објаснија зашто препорачуваат спинална и се согласив. Ова за во Ремедика. Во шок соба си додека да ти пушти анестезијата и да се префрлиш на друг кревет со кој ќе те однесат, а тоа е кратко, саат, два. Кај мене биднаа и четири ама имав проблем со раната, ми беше пододлепена па затоа.
    На царскиот (со спинална) го носев телефонот и во сала, не сликаа и ми го оставија па го имав во шок соба, зборував, пишував...
    Со целосна имам правено лапароскопија и хистероскопија ама немав потреба од телефон па незнам дали би дозволиле. Ама секако нема да ти треба, саат време да си дојдеш при себе и те носат во соба.
    Претходниот ден јадеш лесна храна а од вечерта несмееш ни течности. Вода добиваш кога ќе те однесат во соба.

На mimi257 и BellaBel им се допаѓа ова.
  9. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Искуство за царски од охридскава болница? Охриѓанки?

10. MymumMyhero

MymumMyhero Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    19
    Зашто ти е целосна анестезија?

11. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Потребно ми е, има причини, ме интересира за целосна ако има некој што поминал и прочитал да пише, фала

12. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Мајки ако може искуство за царски рез во систина? најверојатно ке ме порага Димчев или Костадинов. После колку време станавте, колку време после порагај боли раната? знам дека е индивидуално мегутоа ме интересираат искуства. Со што се мачка раната после тоа, дали има болки во кичмата од спиналната? Фала многу :l:

13. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Во систина првпат те стануваат за 24 часа. Прилично е болно и тешко ама првите неколку станувања се така после се навикнуваш. За болење, боли првите денови, операција е, не може да не боли. Јас цела недела пиев кетонали после веќе немав потреба. Со ништо не се мачка со конци ќе си отидеш дома, дури после медец дена од операција смееш да мачкаш нешто. За нуспојави од спиналната е индивидуално, кај секој различно јас имав неколку недели главоболки гинекологот ми потврди дека се од спиналната. Поминаа и тие и сега после 3 месеци веќе се заборавив:) како и да е имајте предвид дека царскиот рез е операција, иако навистина брзо се заздравува.

На Amelie1708 и Martka им се допаѓа ова.
  14. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Кога влегов во 36 недела на разговор кај Анестезиологот ме праша каква бирам јас анестезија и таа ја запиша. Он ми препорача спинална и прифатив. Сега да можам да бирам би одбрала целосна. Така да кога ќе дојде моментот анестезиологот ќе ти објасни се.

15. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    7.365
    Јас бев кај Мимоза, презадоволна сум од неа, ептен човечна и пристапна. После царски бев три дена во шок па уште два во соба. Со лесно. :)

На Novella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    и јас со целосна се породив. Од една страна искрено не е потребна целосна за царски ам од друга страна со оглед на тоа што ќе се има маки со стомакот за станување уште и болки назад ни треба. Со целосна легнуваш секунда треба за да делува и стануваш како 5мин да си спиела. Само исто така треба да се има предвид дека целосната анестезија не де применува кај лица кои имаат низок притисок

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    И јас сакам царски кај Костадинов, ти која недела си?

18. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    А болки такви работи? Главоболки? ме интересира да споредам со спинална..

19. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    Se ke se vrati na svoe mesto.. stomakot boli so meseci, a osetot mi se vrati posle dve godini.. sega me ceka uste ednas se odnovo..

20. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    30та влагам утре :inlove: имам уште малце време да видам што ке правам:)

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.