Зависи кај ќе се пораѓаш. Во државните гледам пуштаат, а по приватните бараат да потпишеш дека е на твоја одговорност ако сакаш да излезеш порано.
Треба да е средено местото кај што ќе сечат а тоа баш и не е стомак. Линијата е доста ниско, под работ на гаќите доаѓа и ќе се средиш уз интимната депилација, евентуално една лента плус, погоре над тоа. За стомак конкретно немаш потреба. За во Ремедика на другарка и цимерката нејзина им понудиле еден ден порано да си одат (имале многу гужва) ама они одбиле. Ако се чувствуваш ти добро и бебето е добро и си побараш нема зашто да не ти дозволат. И мене ми е тоа на мисла, дај Боже да е се ок да може да помислам на тоа. Првиот пораѓај останав еден ден плус.
Ме пуштија третиот ден во Чаир. Дали кога се носат потесни фармерки нормално е да боли стомак? Јас сум слаба ама и после 2 години стомакот ми е како за 6ти месец и ме боли што и да носам. Само во нешто широко не ме боли. Не знам дали ги боли дебелите луѓе кога носат тесно или не е нормално тоа.
Јас во понеделник царски а во петокот ме пуштија. Педијатарот беше многу фина и уште во средата ми рече дека децата ми се супер и не и е јасно зошто не ме пуштаат порано. Чекав кончиња од дрен да ми вадат дури во петок и тоа никој не знаеше дека треба, пет минути пред да ме пуштат ми ги извадија а јас само скокнав од кревет побрзу да го напуштам тоа очајно место ГАК. А пред царскиот ноќта не јадев и не пиев. Мислам дека после шест или седум претходната вечер. Се обидов да ти пишам лп ама не успеав. Имаш некоја забрана ставено?
Те провериле да не имаш кила? Јас имам после втората бременост кила на папокот и ако носам потесно ме боли, па дури и отекува бетер...
Исто ако сум поактивна во денот или ги кревам маливе ми отекува.. не се зезај богами, како што викаш дека толку многу е отечен и те боли не е арно. Закажи си едно ехо на абдомен и една контрола. Мојава кила не е опасна, ама ми рекоа да си пазам.
Има ли некоја породено со општа анестезија и дали ве интубираат т.е дали ви ставале цевка за дишење дури ве оперираат
Да јас сум со целосна и со тубус е. После три дена имав шлајм од него не можев да дишам ни да зборувам
Понеделник породена, петок пуштена. Битола ова. Понеделникот сабајле бев на контрола 1 ден после термин, ме задржана за да ме поеодат природно, но ми рекоја да не јадам, да не треба царски и така во 22ч ме породија царски. Не бев јадена од неделата, понеделникот сабајлето само 1 банана бев јадена. Следно јадење ми беше дури средата за ручек и тоа супа
Јас имав општа анестезија за време на породувањето, да, ми ставиле цевка за дишење, но ништо не осетив кога се будев, ниту пак ме болеше грло после тоа.