Се е индивидуално, јас сум со целосна два пати( првиот пат не фати спинална) ама моја препорака е со спинална ако веќе можеш да избираш. Имаш повеќе предност кога не си со целосна, одма си го гледаш бебето, знаеш дека е живо здраво а со целосна будењето" убива" во смисла на исчекување и чистење на истата од организмот
Како поминавте на вадење на конците? Дали некоја има искуство да не можат да ги извадат? Кај мене пробаа денес болеше многу и оставија за недела кога ке биде мојот доктор на смена, за он да ги извади. Сега сум многу исплашена не знам што можам да очекувам и како би го извеле тоа
И јас ќе гледам за спинална ако е до мене. Ако мора анестезиологот да одлучи то е то, како ќе рече тој тогаш.
Мајка јас немав конци,само кога ме отпуштаа од болница на краевите со жилетче пресекоа,толку имаше но не почустував ништо. Вертикално бикини си сечена? А непријатно е да ти вадат конци навистина
Ме збуни.. мислиш хоринзонтално под стомак така? Еден конец е, крајчињата како мустаки се ама не бива, кога пробуваа да го извлечат вчера боли упм. Сега се плашам дали ке може др што ѓе оперираше да го извади, колку ке биде болно и што ако сепак не може ни он? Што прават во тој случај
Сум се помешала хоризонтала вертикала Не се секирај,сигурно ќе омекне и полесно ќе го истргаат. Не мислам дека нешто многу би те болело,секунда работа. Не се секирај имаат они решение,но ако има некоја искуство ќе ти каже
За жал да, тогаш осетив,ама беше ептен хитен царски, прееклампсија. Инаку пробуваат прво со допирање по нозе мислама дали чувствуваш или не
Mene mi vrvese od kafetin vo zlatno pakovanje.. anesteziologot mi go preporaca i stvarno pominuvase.. trebas po 2 apcinja da pijam, no od golemi glavobolki jas piev po 3... zemigi kafetinot probaj
Минатиот четврток, затоа вчера требаше, ама или не знаеше таа докторка како или не знам. Се нервирам оти после целиот стрес од пораѓајов уште ова ми фалеше. Од памет сум извадена веке.
Не се плаши, рано ти е. Јас на месец отидов за крајните конци само, па и тогаш мораше со скалпер да чепнат не беа скроз лабави
Од се пробано ми поминуваше од парацетамол само. Изгледа кај секој различен лек делува. Јас парацетамолот го сметав за најслаб.
А колку време крвавевте од царскиот? Јас гледам немам веке ништо неколку дена, а носам улошка за секој случај.
Јас многу слабо крварев додека бев на болница така крв,парки. После 5ти ден еве 30 и некој ден се така ми е кафено,валкано со секојдневна сум
Јас не бев да ми ги вадат сами паднаа.После месец и нешто си ја гледав раната и ги чепнав крајните конци и се извадија сами.
Каде да најдам мрежести влошки??? Прв пат наидувам на ваква ситуација и почетник знајш, морам да си прашам се. Фала
За царски рез не ти требаат ни гаќички ни влошки мрежести. Можеш со нормални гаќи (бабински до папок да не фаќа на раната) и нормални влошки како за циклус.