Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Не знам како одат тие ствари таму, Ама јас у сред ноќ би отишла на ургентен и би се Жалела на огромни болки. Одма и ехо одма и све...

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Не сум правела.
    Одам на лекар за да ми кажат што и за да испитаме бидејќи јас не се разбирам ама се ми викаа за 2-3 месеци ќе ти се врати па за 6 за година за година дена па дека од промена на време а еве го сега цела недела жешко и ме боли, и од жешко дан ме боли.
    Ќе речам за ехо на абдомен.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Два царски имам, не ме боли на промена на време. Знам дека зависи од жена до жена, ама сепак. Нешто мачнини, болки во желудник, кај дебело црево имаш?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Мислам дека може да отидам кога не работи матичниов, а тој само од 9 до 12 работи ама до 10 најкасно мора да си таму и да чекаш ред.

Го поврзувам со царскиот дека од тогаш ми се поремети стомакот. Цимерките ме зафркаваа дека ми го оставиле бебето внатре.

Тоа сакам да знам што се да ми направат за да им речам дека ако не им речам ќе ме откачат пак.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Не. Само долниот дел од стомакот не знам да опишам како ме боли...

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Ама не ме боли без престан туку 2-3 саати може да не ме боли па 2-3 саати да ме боли. Ама секој ме боли.

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Вајда има ургентен. Оди им у сред ноќ и жали се на огромни болки.

На Anomis11 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Досадувај и барај итно да ти закажат. Не знам друго што да те посоветувам. Оди секој втор ден и жали се на болки, па и нив ќе им биде страв така да те остават.

На Anomis11 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.154
    @gjoker4e оди на ургентно, жали се на јаки болки, арно ти кажува @LiliBoz. Може одма ќе најдат што е, оти прават детални испитувања. За термин ќе се изначекаш.

На Anomis11, fana, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Така ќе направам. Во моментов ептен ме боли ама за некој саат ќе престане и чудно ми е од што се појавува од што исчезнува болката...

На LiliBoz и Annath им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Не кажувај дека прекинува. Оди и плачи. Ако сакаш да дознаеш. Со помин

На Anomis11, lackygirl и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Od nikaden nekaden ispadna carski da me praat. Ni na posledna lista ne go stavav toa nitu pq nekad pomisliv za toa. Ko grom od vedro nebo me udri koga mi kazaa mora carski. A ne sakam ic me sakam. Ne sakqm rezovi, ne sakam rani l, ne sakam so nedeli i meseci da se vleckam dodeka zakrepnam. Nez epten tragicno go svakam toa carskiot.
    Mi se place durii...

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    И мене ми е страв од царски,исто зошто не сакам сечења, рани и долго опоравување.
    Од друга страна многу одат на договорен царски за да не ги трпат природните болки... да не знае човек што е полошо.
    Мене ми е прво дете, до сега никој не спомнал какви ми се шансите за природно,можеби е рано да се каже но би сакала така да биде.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Martina T

Martina T Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Јас побрзо би отишла на царски рез отколку на заболекар, според мене тоа е потешко и повеке боли според мене.. :D На царскиот рез си поминав супер е сега болки ко болки се издржуваат полесно отколку со болките што ги трпев од забот изваден и потечена две недели.. Така да ако си за царски рез воопшто да не се плашиш и Господ да е со тебе.

На fana и Herrera им се допаѓа ова.
  15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    I mene mi e prva bremenost...velat prirodno bilo bilno no jas se spremiv psihicki so epiduralna i sekako nekoe odredeni bolki pred chinot. Carski ne sakam, go zamisluvam kako kolenje kako kazna nez nemozam da ae objasnam.. tamu bolkite se posle poragaj i traat poveke denovi. Wo prirodno bi izdrzala smrt den dva i tolku e... neznam nemozam da se pomiram mislam u psiha mi vleze

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    За епидурална ти требаат врски ако се пораѓаш на ГАК. Снаа ми побарала,била отворена 4-5 прсти се измачи цела ноќ, вика кога им реков се шушкаа еден со друг,па ај сега ,ај после,ај сабајле и на крај сабајлето во 6 се породи без ништо,а неколку пати им рекла и прашала.

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    @Leo-nora, нема потреба да се плашиш од царски.
    Од блиски ти кажувам дека се каат што сакале природно на крајот молеле за царски ама не им дале оти процедурата била почната. Исто и нив ги сечеле доле за да испадне бебето и три недели не можеа на газ да седнат од болки.
    Додека со царски два случаја знам како нови беа за три дена.

На Anomis11, Skorpija25, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ne vo Plodnost ke bidam jas.

Nezz.. nez mila koj pat da go fanam sekoj den koga ke mi tekne na toa placam, nemozam da se smiram u psiha mi vleze. Tolku tragicno mi e zapisano u glava toa carskiot nez zas... se osekam ko nesposobna so sum za na carski... mi se ide da si puknam. Se utepav od placenje. znam koja maka i bolka ke ja imam so nedeli o meseci od toa dodeka pocnam normalno da funkcioniram

Последна измена од модератор: 28 јуни 2019
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Леле нема потреба толку трагично да го сфаќаш царскиот :)
    Може и да тргнеш природно да се отвориш, па да се искомплицира и пак да завршиш на царски.
    Една пријателка така запната за природно ги истрпела болките 2дена и на крај пак царски ја правеа, почнало бебе да губи тонови. Вика јас од тврдоглавост и двата пораѓаја осетив како се. Ем тогаш можеше да си бираш сега е стегнато не дозволуваат царски за секој што има желба а нема индикации.
    Има еден куп што сакаат ама докторите не им даваат го надносуваат уште недела, две над термин додека не почне процесот.

Јас дека сум со инвитро па имам избор, матичната вика ти си благословена што можеш да бираш :)

На Meckicja, #Bebe123, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @Leo-nora ќе видиш дека се ќе биде добро. Не се стресирај пред време. И царскиот е за луѓе, храбри и силни. Не си помалку мајка ако родиш со царски. Ма како сака нека се породам, само да стигнам до тој чин и здрави и живи деца да фатам во прегратка.
    Боцкам клексани, имам исклучително осетлива кожа. Ми се направија страшни модрици. Страшни. Пред некој ден му викам на мм, ќе ми ги ампутираат рацеве. И знаеш одма што помислив? Аууу, ами како ќе си ги гушнам и расправам децата? :D
    Само да ги донесам на свет созреани, способни сами да живеат, начинот воопшто не ми е важен.
    Ти посакувам најдобри мисли... И да уживаш во прегратка со беба, без разлика како ќе дојде на свет!

На Skorpija25, Martka, Autumn_ и 3 други им се допаѓа ова.