Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. momomo

momomo Истакнат член

И јас сум породена царски , еве веќе 3 месец , кичмава не ја осеќам, значи премногу ме боли , пишете ве молам дали некој толку го болело кичмата и чаре што да се прави , кетонал пијам , дури си мислам да не ми е нешто недај боже...

2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ако веќе се плашиш оди и провери се, ортопед, магнет, нека си кажат доктори мислење. Се мачкаш ли со нешто, коњски балзам или слично, штом пиеш кетонал значи многу те боли ама нема штета од некој гел, магнезиум, бедоксин исто смееш.
    Ако ти е за утеха, кичмата не ме болеше ама горе грбот кај плешките и стапалата ме убиваа, грбот ми беше камен и ништо не помагаше, а за стапалата калциум со вит д пиев. Помина се тоа кога се
    Научи да цица во нормална положба и кога почна телото да ми се враќа во форма

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ова е најдобро решение @momomo не е до царскиот освен ако си примала спинална анестезија која придонесува за дополнителни болки. Најубаво се делува локално со физикални реагенси и креми,доста помага. Ама претежно таа болка е од прешлените. Дискус хернија,дископатија... Сепак појди на лекар.

Autumn_ likes this.
  4. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

I na klinika go ostavaat nekolku saati posle poragaj i osven za ispituvanja ne gi zemaat, cel den cela nok e so tebe. So carskiot po 10min stanuvav dur da go zemam, toa place jas placam.. pa se iskakalo pa nema rezervni spihozni, dur da viknes sestra noke, horor. Iskreno, treba mn poveke pomos da ima majkata

katalina, Septemvri and tina2018 like this.
  5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Затоа се чудам, таа болка тазе после царски не се споредува со ништо што сум осетила, не знам дали да кажам алал да ви е или дека ми е жал, и нехумано му звучи, ама ај да не забегувам понатаму. Во приватна се породив и стварно имав секаква помош а на почеток бебе само за цицање ми носеа

6. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Zatoa vtorovo planiram vo privatna..na klinika e cisto i sestrite se fini ama ne postignuvaat malku se. Nikoj ne stiga da te pogledne, ne bi odela pak, kako vcera mi se sekavanjata, namesto ubavi spomeni od prvite denovi jas traumi imam :)

didisi likes this.
  7. momomo

momomo Истакнат член

Бев мила на лекар ме прегледа и ми кажа од што се собира карлицата затоа ме болело.

8. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Девојки, оние кој што се породивате на закажан царски, како оди процедурата? Една ден претходно те примаат па утредента го вадат бебето или? Дали приемот значи дека ќе останам вечерта на патолошка и следната ден се пораѓам? Или можам да се вратам дома па пак да одам? Мене докторката кај што одам во Чаир ми рече дојди во недела јас сум дежурна па понеделник породување. Сигурно таа нема да ме породи чим е во недела дежурна :( а ја си сакав кај неа...

9. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Изинете, каде се породивте со закажан царски?

10. fana

fana Форумски идол

Јас на болница отидов во 7:00 во 9 влеговме во сала, во 10:30 бев на интензивна. Не лежев од претходната ноќ со закажан царски бев.
    Во државната болница во Битола.

Scorpion91 likes this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Па речи и она да те прај.
    Јас приватно бев. Ме примија во 8 и во 12 ме внесоа во сала. Требаше во 9 ам имаше 2 итни пред мене па со задоцнување.

Scorpion91 likes this.
  12. marchi-cool

со првото Кичево со второво Охрид за второто не беше закажано

13. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

На закажаниот отидовте ден порано или истата ден? Колку време ви правеа испутувања?

14. marchi-cool

ден порано

Scorpion91 likes this.
  15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Мајки породена царски пред 40 дена, раната почна да ми гнои посетено хирург, рече ништо не е, дојди за една недела ако не престане. Се намали гонењето но пак имаше, отидов за една недела, ист одговор ќе ја пратиме не е страшно. Значи трета недела на едно место како дупче уште си гнои по малку. Ми рече само миење со топла вода и сапун. Да ставам нешто на своја рака или не ? Втор царски ми е, со првиот немав никаков проблем

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

@Scorpion91 Јас се породив во приватна. Историја, крвна слика итн се прават претходно а за царскиот отидов сабајлето, дента кога ме породија. Ама во секоја болница е различно. Јас се породив во Ремедика, а во Систина се оди од претходната вечер.

didisi likes this.
  17. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

A kolku plati vo remedika za carski ako mozr da mi kazes

18. marchi-cool

миење па уште со вода и сапун? Па мене ми рекоа на рана никако вода,ова ми е 5та операција а втор царски и никој никогаш не ми рекол да мијам рана па уште со сапун

19. duffi

duffi Форумски идол

После миење убаво истапки ја со крпче, да е целосно сува.
    Штом ти рекле дека не е страшно, ја пратат, слушај ги.
    Дозволено е миење со сапун и вода.

fana likes this.
  20. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Знам за други гинеколошки операции ама и за царски сум сигурма, миење со вода и сапун но не директно триење на раната, туку само да помине пена преку неа. Миење за побрзо да задраве ми викаа во болница

Happyinlove likes this.