Ризично е. Краток е периодот. Затоа препорачуваат бременост најрано две години после цезареата. За таа разлика мислам ни не чекаат да почнат болките.
Јас сум сега бремена и кога ќе се пиродом 20 месеци ќе е од првиот царски ми рекоа рано е многу ќе треба царски зашто од природно при напон ќе можело да се отвори раната.
Добро но јас сеуште не сум бремена ама планирам оваа година повторно. Да знам но јас сеуште не сум бремена ама планирам оваа година мислам дека до тогаш ќе биде 2 години разлика.
Докторите препорачуваат две години да поминат, па после да се забремени. А не да поминат две години од царскиот. Пак има ризик. Еве, кај мене беа поминати пет и пол години од првиот царски, попушти матката на местото на првиот рез кога се пораѓав со второ. Нема правила.
Како мислиш да заздрави скроз? Ако нема инфекција, нема потреба од никакво третирање. Инаку, со ништо.
Според старата поговорка "времето ги лечи раните". Со тек на време од црвена, стана розева, и моментално е нијанса побела од мојот тен. Не се секирај, се ќе биде во ред
20 дена како сум породена, раната само линија ми се познава со ништо не ја мачкав и ја мијам само со вода така ми кажаа во болница
Не ти треба никаква маст. Со тек на време бледее. Мене не ми се познава скоро ич, многу малку бело линииче. Плус е ниско, па и бикини се над раната.
Мами абе проблем со раната си немам ама кај што ми беше канила/бромилата за инфузија во зглобот имам болки. Ме фаќа страв синко кога го кревам знае како струја да ми помине низ дланката и се си мислам ќе изгубам осет и ќе го испуштам детето. И пред некој ден приметив како топче таму кај што ми беше бромилата, или што викаат дива коска. Не знам дали да го врзам со нешто зглобот и да не го мрдам неколку дена дали тоа ќе помогне... ☹️
Здраво мајки, Породена сум пред 2ипол месеци, имам пмс, но многу ми е обилна и парчиња ми пагаат нормално е да е пообилна??
Дечки братучетка ми е во средата породена во државна Прилеп вака изгледа денес вака ли е кај сите од царски или итно да ја носат негде? @lackygirl @Annath